[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante nepretentioase  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Fiona
Junior member

IP:

Buna!
Incerc sa fac un profil al viitorului meu acvariu si o lista in acest sens.
Acum ma macina ce plante sa aleg... Unele nepretentioase si mai usor de intretinut pana mai prind ceva experienta... Ce-mi recomandati?
stefanp
Moderator

IP:

Vallisneria, Elodea, Cryptocoryne, Echinodorus, Ludwigia repens, Heteranthera zosterifolia, Nucus (asta e denumirea populara), Anubias, Microsorium, Rotala rotundifolia, Riccia, muschi...astea imi vin acum in minte.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar mai fi Cabomba,Sagittaria,Rotala Macrandra,plantele de suprafata...

This message was edited 1 time. Last update was at 07/09/2012 00:36:01

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Macrandra? ... n-as zice ca e o planta easy....

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=68

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Fiona
Junior member

IP:

multumesc frumos!
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Fiona wrote:...ce plante sa aleg... Unele nepretentioase si mai usor de intretinut pana mai prind ceva experienta... Ce-mi recomandati?

stefanp wrote:Vallisneria, Elodea, Cryptocoryne, Echinodorus, Ludwigia repens, Heteranthera zosterifolia, Nucus (asta e denumirea populara), Anubias, Microsorium, Rotala rotundifolia, Riccia, muschi...astea imi vin acum in minte.

alexos wrote:Ar mai fi Cabomba,Sagittaria...

de fapt acestea sunt plantele pe care le gasesti la pet-shop-uri, adica la majoritatea dintre ele, plantele mai pretentioase nu prea le gaseti in multe astfel de magazine, ci doar pe forumuri,
iti recomand sa fi atenta de unde cumperi, pentru ca exista riscul sa te trezesti cu acvariul plin de alge si de melci ieftini

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Fiona wrote:Buna!
Incerc sa fac un profil al viitorului meu acvariu si o lista in acest sens.
Acum ma macina ce plante sa aleg... Unele nepretentioase si mai usor de intretinut pana mai prind ceva experienta... Ce-mi recomandati?

poti sa incepi cu plante Easy sau Very Easy,dar trebuie sa acumulezi minimul de informati despre ce nevoi au plantele ...aici ai un catalog cu descrierea plantelor :
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php iti trimit si "traducerea" pe PM .

Daca se considera reclama rog un admin/moderator sa modifice postul meu .

Mult succes !

This message was edited 1 time. Last update was at 07/09/2012 20:28:32

image
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Plantele usor de intretinut sunt cele care nu necesita fertilizare multa sau deloc si sunt flexibile schimbarilor in chimia apei.

Irelevant de ce gasesti in magazin eu iti spun ce plante le consider din experienta proprie ca respectand conditiile de mai sus.

Avem asa:

Althernantera Reynekii Rosefolia si mini
Hedyotis Salszmanii
Riccia Fluitans
Muschii de orice fel: Christmass Moss, Fontinalis, Java Moss, Cladophora(asta nu e muschi dar creste la fel ca unul)
Ferigile in general (Microsorium)
Limnophila Sessiliflora
Cabomba Aquatica
Eleocharis Acicularis
Anubias
Hydrocotyle Leucocephala

Majoritatea plantelor de mai sus se multumesc doar cu apa si lumina destula.

Si eu avertizez ca Rotalele nu sunt plante care cresc in orice conditii mai ales Macrandra care necesita lumina peste norma, CO2 si fertilizare.
stefanp
Moderator

IP:

Bogdan_Musat wrote:
Fiona wrote:...ce plante sa aleg... Unele nepretentioase si mai usor de intretinut pana mai prind ceva experienta... Ce-mi recomandati?

stefanp wrote:Vallisneria, Elodea, Cryptocoryne, Echinodorus, Ludwigia repens, Heteranthera zosterifolia, Nucus (asta e denumirea populara), Anubias, Microsorium, Rotala rotundifolia, Riccia, muschi...astea imi vin acum in minte.

alexos wrote:Ar mai fi Cabomba,Sagittaria...

de fapt acestea sunt plantele pe care le gasesti la pet-shop-uri, adica la majoritatea dintre ele, plantele mai pretentioase nu prea le gaseti in multe astfel de magazine, ci doar pe forumuri,
iti recomand sa fi atenta de unde cumperi, pentru ca exista riscul sa te trezesti cu acvariul plin de alge si de melci ieftini

Bine zis.
Eu te-as sfatui chiar sa nu iei din petshop (eu unul nu o am facut-o si nu o fac). Gasesti pe forumuri si tipurile astea de plante easy. Plante care arata mai bine decat in petshop si sunt mai ieftine.
Referitor la melci, e destul de greu sa nu se inflitreze niste oua din cand in cand, insa daca ai grija de acvariu, nu vei avea probleme cu ei.

P.S.: Saptamana viitoare fac o tunsoare in acvariu si voi avea disponibil heteranthera zosterifolia si probabil si rotala rotundifolia, poate si niste ludwigia repens si echinodorus. Daca esti interesat, putem discuta pentru un pachet la un pret bun. Poze gasesti in jurnal, iti pot face si la tundere. Dar astept un pm de la tine daca esti interesat, ca sa nu poluam topicul aici.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: