[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras negru telescop bolnav  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
camelia_andreea
Unripe member

IP:

buna,
as avea nevoie de putin ajutor.
am un caras negru telescop care are o problema la un ochi, un fel de ciuperca, deasupra globului ocular, care ii mananca din piele (aproape ca i se vede ochiul).
m-am informat pe net si am vazut ca poate ar fi saprolegnia. nu sunt sigura....

am folosit initial niste picaturi de la pet shop, galbene, pe moment nu stiu cum se cheama. nu a functionat, rana s-a accentuat.
acum, folosesc verde de malachit de 2 zile. niciun rezultat, cred ca e si mai rau, se accentueaza ciuperca sau ce-o fi.

orice sfat m-ar ajuta!
va multumesc!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

incearca pe jbl online hospital, cauta sa identifici acolo .
[ICQ]
camelia_andreea
Unripe member

IP:

aha, ms. am sa incerc acolo.

inca o intrebare, te rog.
in acvariul unde il tratez pe caraselul negru cu verde de malchit mai am un caras Oranda. pe el ar trebui sa-l scot de acolo? 2 zile de cand e tratamentul nu a avut nicio reactie adeversa fata de medicament. ma gandesc ca poate e transmisibil ce are cel negru si sa-l tratez si pe Oranda.

procedez rau?
multumesc!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De obicei tratamentul se face intr-un acvariu de carantina, doar pestele bolnav, medicamentele si o apa curata, usor oxigenata si cam atat. Nu combina medicamentele intre ele, ai grija sa ai apa curata, fa tratament separat. Verdele de malachit poate dauna in acvariul mare, depinde ce mai ai pe acolo.
[ICQ]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: