Ultima oara au ramas 3 pui care-au ajuns la 6-7 cm... daca ma apuc sa-i scot la 3 luni (3-4 cm), atunci "sunt cu zecile".
Tinand cont ca puii astia sunt ceva special, o sa caut sa-i scot de-acolo imediat "ce prind forma".
Strica-ne maestre "feng suiu" si asa suntem in depresie post winter! Daca vrei sa-i scoti, cel mai eficient ii furi de la parinti pana ies la "zbor" Eu cand am avut de scos, i-am aspirat cu un furtun in galeata. In 5 secunte ii iei pe toti cat sunt ghem, asta cu tot cu lupta cu parintii . Cred ca poti incerca si acum cand "zboara" dar cu mai putin succes.
- pe capul masculului (opercul dreapta) a aparut un abces (furuncul) care a avut o evolutie rapida. Nu am mai vazut asa ceva, de ani de zile!
- acum pare ca "sparge" pe exterior, lucru care e ok... daca "buba" se ducea spre interior, era mai nasol.
- puii au crescut si au inceput sa manance hrana pisata.
um02122 wrote:... Maestre, e cam zgariata sticla.
Timpul sa inlocuiesti acvariul cu un marin?
Mda, geamul e zgariat foarte rau... plm, acvariul are deja 12 ani. Nu m-am gandit inca la "inlocuire", pentru ca siliconul este la fel de elastic ca in prima zi.
Cat despre "marin", no way! Mi-a ajuns... nu mai reiau discutia si argumentele.
Si-a fost ziua a 17-a!
- puii au crescut considerabil... mananca Hikari Cichlid Gold (boabe sfaramate in mojaru' de usturoi )
- se plimba prin tot acvariul, impreuna cu parintii... mama este foarte grijulie cu ei si foarte protectoare. Masculul e mai "aburaci", dar si el sta impreuna cu puii si-i "supravegheaza".
- nu stiu "de ce" si nici "pentru ce", dar masculu' de Synspilum a omorat un Ancistrus... s-a tinut dupa el si l-a apucat de abdomen, scuturandu-l pana cand l-a omorat. Habar n-am ce-a fost acolo cu adevarat, pentru ca povestea mi-a fost spusa de soacra-mea (seara, cand am ajuns eu acasa, Ancistrusul era deja mort). Mai am o gramada de Ancistrusi in bazin, iar perechea de parinti nu pare ingrijorata in privinta lor.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2019 13:33:39
Mda ala o fi calcat pe bec cumva sau a fost unde nu trebuia cand nu trebuia si masculul a trebuit sa-si verse nervii pe ceva, consoartele astea cateodata au (red) devil in ele , asta daca ancistrusul nu era deja mort(mai mor ei asa in pozitie normala si pana nu ii misti..) si synspilum s-a distrat cu el
Din punct de vedere morfologic, eu ma astept la o distributie a genelor de felul urmator:
- 40% seamana cu tatal
- 40% seamana cu mama
- 20% "corcituri"
Ei bine, din acele corcituri trebuie sa vedem ce iese... de acolo ar trebui sa "iasa" exemplarele alea de Rose Queen.
Plm, om trai si om vedea. Cererea de "ciortani" este mica spre zero, asa ca nu ma stresez foarte tare...
Aici avem o filmare cu pui de Labiatus... se vede ca puii seamana si cu aia de Synspilum dar si cu ce am eu acum in bazin.
Practic, pana la o anumita dimensiune (cand incep "sa ia culoare" pe ei), probabil ca puii acestor specii seamana intre ei destul de bine.
This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2019 14:04:36