Acvariul are 30 de litri brut, dar incape in el 20 litri de apa.
Deja am in el 3 guppy si doi molly. Pesti usor de crescut, insa foarte prolifici din pacate. Cred ca am vreo 12 pui de guppy in el (nu i-am numarat) si unul de molly. In curand o sa apar la rubrica donatii cu ei.
Ca filtru am
http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=biological_internal_filter_for_fresh_and_saltwater_aquariums_of_maximum_capacity_75_litres-internal-filters-technical-components--blucompact-02/id_menu=06040204/frm_pagina=1 . Este foarte eficient. Particulele in suspensie pe care le vezi la a doua poza (cea mai recenta dintre ele) se datoreaza faptului ca am mutat plantele prin acvariu inainte cam cu o ora sa fac poza. Adica echinodorusul tenelus l-am adus in fata; in fata aveam o hidrophila disformis pe care am scos-o, am taiat-o si am plantat ramurelele in spate, printre nucusi iar piatra acoperita de muschi, era in drepta fata, si am mutat-o pe centru. Sunt foarte multumit de filtru, imi tine apa curata ca cristalul; el are 3 compartimente, doua cu bureti iar in al treilea are ceramica pentru biofiltrare. Apa vine prin cei doi bureti in lateral, este trecuta apoi prin compartimentul cu ceramica si scoasa inapoi in acvariu prin powerhead.
Pentru iluminat am schimbat becul original alb/albastru de la hailea, cu acesta
http://www.celon.ro/becuri-cfl-ni-cu-4-pini-droser-electronic-1873/bec-compact-cu-4-pini-master-pl-s-11w-830-4p-1ct-fluorescent-neintegrat-534993 . Este un bec de 11w care da, spre surprinderea mea, 900lm.
Subtrat nu am; am tot spus ca pun, insa am tot amanat, iar acuma nu ii mai pun de frica sa nu il decilez. Este doar undeva la 3cm de pietris (sau poate 4) granulatie 3-6mm (dar nici de asta nu mai sunt sigur.)
Fertilizare folosesc ferropol, de doua ori pe saptamana, odata miercurea 5-7ml (cat scapa in capacul gradat din sticla de 250ml) si odata duminica cand fac schimbul partial de apa (10-12ml.). Mai folosesc ferropol 24h, 3 picaturi zilnic dimineata. De asemenea CO2 din bomba cu difuzor ceramic, undeva la 15-20 bule pe minut.
Aer bag permanent, in paralel cu CO2-ul.
Apa o schimb saptamanal, 6 litri.