[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sugestii plantare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
daba
Member
[Avatar]

IP:

Dimensiuni acvariu: 1500 / 500 / 600
- FLuval 304 (stiu ca o sa-mi ziceti ca-i mic, dar la cati pesti o sa pun nu o sa-l schimb in curand);
- Incalzitor substrat 100w, incalzitor 2 x 150W
- CO2 (momentan improvizat), turba (substrat + filtru), substratul o sa il aranjez dupa ce "harta de plante" o sa fie gata.
- Apa de la robinet: pH = 7, gH = 8
- lumina: 6 x 36W (o sa incerc sa bag 8, desi cam 6 au loc in capac, care initial era cu 2...)
- pesti: Glossolepsis, Melanotenia, Botia si sper in viitor la ceva Popondeta/Pseudomugil;

Cam cum vreau sal fac (e un prim draft, asa dupa cum mi-a casunat mie, facut repede-repede in paint. sper sa se inteleaga ceva):
image
Legenda:
- ce e cu alb am si asa le vreau;
- ce e cu albastu - nu am, dar sper sa fac rost;
- ce e cu galben - nu am sau poate am, oricum nu stiu inca si aici as avea nevoie de ceva idei )

Mai am pe acasa ceva echinodorusi, rotale si hygrofile pe care poate le-as mai putea utiliza, dar parca simt ca acolo isi au locul alte plante care mie acum nu-mi vin.
Nu o sa pun valisnerii si crypto. Ma mai gandesc la Glossostigma sau Lilaeopsis sa zicem pe la punctul 4.

Astept sugestii.
[PS1: Sugestia: "da cu search" se considera implicita pentru ca asta cam fac... ]
[PS2. Nu vreau biotop!]

Multumesc!

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

sugestia mea, e sa le lasi doar pe alea care le ai si sa le pui cit se poate de rasfirate.
nu spun ca nu ar fi frumos ce ai gindit, dar yo's fript cu d'astea ;) socoteala din calculator nu se potriveste cu cea din acvariu ;)
vei observa ca la un moment dat vor creste si se vor incaleca ( va fi bestial de frumos) si va trebui sa bagi coasa (cu mare durere in suflet) .
daba
Member
[Avatar]

IP:

adevar graiesti... de fapt ce o sa pun acolo provine din 2 acvarii mai mici si sunt plante pe care le "cipoartesc" saptamanal... mi-e teribil mila cand rup de la osiris cate 2-3 frunze mari si frumoase in fiecare saptamana, la fel si barclaya si altele care sunt parca facute pentru acvarii mari sa le vezi in toata splendoarea (nu in dintr-astea ceva mai mari de 100 in care le tin eu momentan)...
ideea era totusi sa pastrez toate manunchiurile sub control si sa am ceva de genul manunchi in manunchi in manunchi, verde-roz-rosu sau doar verde-rosu. stiu ca o sa-mi ia o groaza de timp sa-l intretin asa, dar sunt dispus la asta.

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: