| Author |
Message |
SergiuDragomir
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 09:13:12
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
SergiuDragomir
Unripe member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f6a673f09493afcd8b129a0bcf1cd5bc.jpg)
IP:
|
ziua buna domnilor si doamnelor (desi doamnele mai putin cu acvaristica din cate am observat eu)
Eu sunt Sergiu, am 28 de ani si de vreo 21 de ani ma tot joc de-a acvariile! Am inceput ca oricare dintre noi presupun cu xifo in borcan care murea dupa 2 -3 zile!
Prin liceu am avut un bazin de vreo 90 de litri cu carasei dar se facusera foarte foarte mari si i-am dat la un momentdat unui magazin care avea un bazin de vreo 400 de litri!
Prin 2008 in plin boom economic mi-am luat bazinul pe care-l am acum, un Aqualantis de 54 de litri brut, cu un singur neon de la JBL power glow de 18 W cu filtru intern Boibox 1, fara incazlire momentan (si-asa am cam 27 de grade in bazin de cateva zile si dorm cu geamul deschis ca poate poate mai scade temperatura).
Ideea e ca acesta este primul set-up in care intai citesc cate ceva si apoi plantez bazinul asa ca vroiam sa va intreb daca vi se pare totul in regula. Pe asta as vrea sa pun accent in primul si-n primul rand pe flora. Substratul e format din JBL Aquabasis de 2,5 kg, apoi vreo 4 kg de JBL Manado si apoi pietris rotunjit cu granulatie de 2-4 mm din Hornbach. Sunt inca prea la inceput pentru a sti denumirile plantelor si chiar a unora dintre pesti dar nu-i graba totul se invata cand ai pasiune si pui suflet! Fertilizarea plantelor o fac foarte atent sa nu depasesc doza recomandata zilnic cu Easy Carbo si cu solutie Feropol 24 tot de la JBL.
Vietuitoare: 10 neoni destul de micuti (luati pentru ciclare dar s-au incapatanat sa supravietuiasca toti), 8 guppy, 2 corydoras panda, 3 kilari, un ancistrus, si inca alti cativa a caror denumire nu o stiu, 2 melci pomaceea, un melc similar cu cochilia in dungi, vreo 20 de melci de subtrat, 2 -3 melci comunitari sau acvarius marginalis si vreo 30 de creveti Red Cherry! Stiu ca sunt cam multi pestisorii pentru un asa volum mic de apa, dar nu planuiam sa-mi reziste toti mai ales dupa schimbarea substratului si sincer sa fiu par sa se inteleaga bine toti impreuna. Cel puti nu au de ales macar pana cand nu cumpar un bazin de vreo 180 de litri cel putin iar daca fac mofturi ii trimit la guvern sa propuna programul Primul Acvariu - credit de locuinte!
Hrana e formata din un plic de fulgi Tetra color pro, unul de fulgi de alge tot de la tetra si granule mici tetra.
Pentru moment cochetez cu ideea de a-mi cumpara sistem de CO2 (ceva ieftin pe la vreo 40 de lei) sa vad daca observ vreo diferenta in cresterea si dezvoltarea plantelor.
V-am pus si o poza mai jos ca sa vedeti exact care-i treaba la noi in acvariu!
Prima chestie pe care o sa mi-o spuneti e ca lumina e prea putina, dar acest bazin va deveni azil de creveti si maternitate imediat ce-l voi achizitiona le cel mare asa ca pana una alta nu vreau sa mai investesc pre mult in el.
Inca o data bine v-am gasit si astept sfaturi si critici constructive!
Sergiu
|
|
Audaces fortuna juvat semper fidelis! |
|
|
 |
naitsirc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 09:40:42
|
naitsirc
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7d0a9bd083154d3d7f429550f7e8fd57.jpg)
IP:
|
Bine ai venit.
Vad ca iti cunosti deficientele, asa ca nu le mai repet si eu. Cat de des faci schimburile de apa si in ce cantitate?
Sistem de CO2 la 40Lei (in afara de traditionala bomba)  as vrea si eu asa ceva  - dar asta doar daca isi face careva pomana cu noi
La aglomeratia de vietuitoare de acolo, cred ca ar trebui sa mai inghesui niste plante sa te mai ajute cu calitatea apei
Ah, si nu uita sa iti treci locatia la profil
This message was edited 2 times. Last update was at 27/04/2012 09:42:53
|
Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven |
|
|
 |
SergiuDragomir
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 09:51:03
|
SergiuDragomir
Unripe member
IP:
|
asa e am uitat sa preciezez asta; schimb 6 litri pe saptamana dintr-un total de vreo 40 de litri de apa volum net.
eu ma refeream la sisteme de start de genul  - 40 de lei;
sau  - 80 de lei;
Poate ne spune cineva care a folosit asemenea sisteme daca a observat rezultate!
Sergiu
|
|
|
 |
naitsirc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 10:04:22
|
naitsirc
Senior member
IP:
|
Pai asta e tot bomba, doar ca e de firma nu DIY
Pana mai rezolvi din inghesuiala de vietati, iti recomand sa schimbi cam 30-40% din apa, cam la 4-5 zile... asta ca sa eviti problemele. Desigur cred ca stii ca apa trebuie sa fie declorinata, apropiata de temperatura din acvariu, nu speli filtrul in apa de la robinet, etc, etc.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2012 10:07:46
|
Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven |
|
|
 |
SergiuDragomir
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 10:11:00
|
SergiuDragomir
Unripe member
IP:
|
ok si e indicata sau nu? acum ca mi-am descris bazinul desltul de bine (zic eu) am nevoie de pareri pro sau contra!
in primul rand aceasta bomba merge singura sau trebuie sa apas eu pe cate ceva sa produca co2?
|
|
|
 |
naitsirc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 10:15:55
|
naitsirc
Senior member
IP:
|
E mai buna decat deloc, dar nu se compara cu un sistem presurizat (CO2 la butelie)
Eu nu am folosit aceste bombe din comert (asa ca ii las pe cei care le folosesc sa isi dea cu parerea despre ele) ci mi-am facut eu una care functioneaza pe baza reactiei dintre drojdie si zahar, cu un catalizator negativ (inhibitor): gelatina.
|
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/04/2012 13:06:52
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut si bine ai venit. Ai destul de multe carente, chiar daca ai acvariu de mult timp. Nu o sa lungesc prea mult discutia aici, fa un jurnal al tau la rubrica coltul incepatorului si continuam acolo. Un singur lucru iti pot spune pentru inceput, te vei apuca cu adevarat de acest hoby numai cand vei invata sa intelegi ca trebuie sa fie un echilibru in bazinul tau, adica fara suprapopulare( in cazul in care nu ai cine stie ce extrafiltrare si sump); ca este o corelatie intre co2, ferilizare, lumina si multe altele pe care te las sa le descoperi citind forumul. Si inca ceva, nu merge flora cu suprapopularea, o sa vezi ca toti cei care au bazine plantate au de obicei pesti mici, evita suprapopularea, o sa afli singur de ce. Spor la citit si ape lmpezi.
|
|
|
 |
Damian Catalin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2012 18:55:58
|
Damian Catalin
Junior member
IP:
|
Salutare!
Ma bag si eu...si zic :
La mine nu a functionat treaba cu CO2-ul cu produsele pe care ni le-ai aratat in poze...si am dat banii degeaba, dupa care am mai dat niste bani pe o butelie...
Asa ca poti sa mai astepti si sa cauti ceva mai eficient.
Bafta si mult timp liber!!!!!
This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2012 18:56:25
|
|
|
 |
|
|