[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pui nascuti prematur ?  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare !

Mi-a fatat o femela de guppy in fatatoare ( maternitate ) si cred ca sunt 5 la numar din care 1 singur care e viu si ceilalti 4 sunt stransi ( incolaciti ) ..
E din vina mea sau asa se mai intampla ?

Multumesc Anticipat .

P.S o sa postez si cateva poze ca sa inelegeti la ce ma refer
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Puii ies incolaciti cand ii fata, e normal. Dar la scurt timp ar trebui sa se "intinda" si sa inceapa sa inoate.
Daca nu fac asta, probabil sunt morti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ClassMaker
Junior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Puii ies incolaciti cand ii fata, e normal. Dar la scurt timp ar trebui sa se "intinda" si sa inceapa sa inoate.
Daca nu fac asta, probabil sunt morti.
hshbd

Am inteles ! Pai a fatat 6 in cazu asta si 4 au murit adica nu sau deschis si 2 care au trait defatp au trecut prin gratiile de la fatatoare si mai departe stiti .... !

2 intrebari scurte mai am si eu cand aveti timp !

1. cat dureaza fatarea ca timp ?
2. cati pui pot face la o fatare ?

multumesc anticipat !
[WWW] [Yahoo!]
Technics
Member

IP:

Hai ca incerc sa-ti raspund eu la ntrebarea cu nr. 2
Daca te referi la vivipari si in cazul de fata la guppy, numarul de pui fatati depinde de varsta femelei. La prima fatare face doar cativa pui si se mai intalnesc situatii ca cea semnalata de tine. Dupa cea dea doua fatare numarul puilor creste semnificativ ajungand la zeci de pui.
La intrebarea nr.1 ... depinde de numarul puilor.
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

1.Dupa cum a spus si colegul de mai sus depinde si de numarul puilor,dar am patit sa stau de la 1 noaptea langa ea pana pe la ora 4 dupa amiaza.Deci nu este ceva batut in cuie,depinde de conditii,depinde de stres,depinde de multe variabile.
2.Daca este o femela dezvoltata pana la marimea maxima,in jur de 15-18,mie nu mi-au facut mai mult.
Puii nu aveau cumva un fel de ou lipit de ei?

OffTopic : Daca tot vorbim de guppy,o sa ma laud si eu,am facut in sfarsit rost de guppy albastru. Awesome!!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

xenon wrote:
2.Daca este o femela dezvoltata pana la marimea maxima,in jur de 15-18,mie nu mi-au facut mai mult.

Se duce linistit si pana la 30-40 de bucati daca e o femela matura dezvoltata bine

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
xenon wrote:

Se duce linistit si pana la 30-40 de bucati daca e o femela matura dezvoltata bine

Sau mi-au ramas 18 din 40 restu mancati de restul,o fi nascut inainte de a o separa.

@ClassMaker : Sa nu iti faci griji,in fiecare luna o sa ai pui,o sa si pastrezi,o sa ajungi sa donezi daca ii salvezi pe toti.Oricum bafta!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cauza cea mai probabila a nasterii premature( in opinia mea) e stresul. A fost stresata cand ai mutat-o in maternitate. Cel mai important este sa fete toti puii. Asta se vede dupa forma si culoarea burtii. Daca inca i-a ramas culoare maro la burta e posibil sa nu fi eliminat toti puii. In aceasta situatie recomand ca nasterea urmatoare sa aibe loc in acvariul mare nu in maternitate

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: