[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema filtru intern!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca postez unde trebuie dar am o problema cu un filtru intern SunSun HJ-111B [Chinese bullimage].Nu eu l-am cumparat,a fost la pachet-cadou cu acvariul cand l-am primit.
Problema este urmatoarea,nu mai are vlaga,aproape deloc,pe uscat invarte,cum il bag in apa deabea daca impinge si el acolo de o valurire ce trebuie urmarita cu microscopul.Filtrul nu este blocat de alge sau ceva de genu,sistemul in sine a fost curatat frecvent.Mai exact am scos acel rotor si am scos algele din interior.
Ce poate fi facut?Exista sanse de reparatie?Sau cumpar altul?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
ezatemi
Member

IP:

Sun Sun: chinezarii facute...pentru China. In mod normal, daca s-ar respecta prevederile legale privitoare la calitate, asemenea ragalii nu ar trebui sa patrunda in Europa, chiar daca pe eticheta este trecut, la plesneala...CE.
dorutheos
Junior member
[Avatar]

IP:

...sti vorba
-dai un ban dar stai in fata!
[Yahoo!]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Oare de ce crezi ca l-ai primit cadou?
Findca e prost si nu cumpara nimeni.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai a fost cumparat dar a fost cumparat cu ochii inchisi de prietena,ea avand asa ceva info de pe net citite pe sarite,s-a lasat la increderea comerciantului.Si stim vechea poveste cu comertul .Deci maine ma bag in el mai avansat sa il desfac sa il vad.Daca stiti care ar putea fi problema sa stiu de ce sa ma leg?

This message was edited 1 time. Last update was at 12/04/2012 22:06:36

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Chiar crezi ca se merita sa te bagi in el pentru 20 de lei? merita sa faci un scurt circuit la contactul cu apa? si eu am primit de la hailea,unul gratis,dar am luat eheim, face toti banii
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Chinezii fac si lucruri ok daca sunt supervizati cum trebuie... nu mi se pare fear sa ii tot scuipam. Majoritatea hardware-ului pe care il folosim e facut la ei si nu poti sa spui ca totul e facut prost.
In cazul in care chiar nu e defect electomagnetul, eu iti sugerez sa verifici rotorul si axul rotorului sa nu fi fost lubrefiat cu un ulei neadecvat ce se sicativeaza in timp! Daca asta ar fi problema, nu iti ramane decat sa cureti axul cu o carpa, iar interiorul rotorului cu o ata mai groasa (gen bumbac ptr pluover)!
ezatemi
Member

IP:

monoceros wrote:Chinezii fac si lucruri ok daca sunt supervizati cum trebuie... nu mi se pare fear sa ii tot scuipam. Majoritatea hardware-ului pe care il folosim e facut la ei si nu poti sa spui ca totul e facut prost.
In cazul in care chiar nu e defect electomagnetul, eu iti sugerez sa verifici rotorul si axul rotorului sa nu fi fost lubrefiat cu un ulei neadecvat ce se sicativeaza in timp! Daca asta ar fi problema, nu iti ramane decat sa cureti axul cu o carpa, iar interiorul rotorului cu o ata mai groasa (gen bumbac ptr pluover)!

M-am referit strict la Sun Sun. Aceste filtre sunt produse special pentru China, la o calitate execrabila.
Inclusiv eu folosesc un filtru produs in China, no name, dar diferenta este enorma intre acesta si orice Sun Sun.
dj_ando_83
Member

IP:

la ce te-ai astepta la un filtru care are 200L/h si sa mai coste si putin? sa ai tsunami in acvariu? la orice aproape orice pompa ai un debit care e masurat in conditii de laborator si in practica ai un debit la cel mult 90% din debitul masurat de ei chiar daca incerci sa faci ceea ce au facut ei.
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

gasesti filtre interne Eheim 2006 2008 2010 in functie de cat ai acvariul, iar pretul lor e undeva la 60-75ron in functie de model. Si sunt noi. Nu iti mai bate capul ca nu merita

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2012 17:03:10

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Fiind pe un sistem cu bobina,am incercat sa il desfac.Ce pot spune,ma mir cum de nu a fost un scurt circuit pana acum.E plin cu alge .Nu mai are rost,am pus filtrul din acvariul bettanului,300 litri/h,ceva de la Boyu,calitate surprinzatoare,acum sa vedem cat tine si acesta,la betan o sa cumpar un hang on.
Multumesc pt sfaturi,se poate inchide!
Va doresc un Paste fericit!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: