[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal "BIO CAN"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

Salutare,

La indemnul catorva colegi de forum m-am hotarat sa deschid si eu un jurnal in care sa prezint "Conserva mea bio"


Prezentare acvariu si echipamente:

Echipamente:

- Acvariu 126 L brut / ~100 L net - 80 X 35 X 45 cm - micut dar cred ca este ideal pentru un incepator (parerea mea)

- Filtru intern Eheim Aquaball 2210 cu doua medii filtrante mecanice (burete) - as vrea sa pun siporax sau substrat pro intr-unul dintre sertare e OK?

- Incalzitor Jager 100 W

-Bomba CO2 home made - (mi-a mancat zilele) - care in momentul de fata am reusit dupa "n" incercari sa o stabilizez la aproximativ 2 bule la 3 sec desi are momente cand scoate o bula pe sec sau nimic timp de cateva minute!

- Instalatie CO2 - fara controller PH " pe drum" -

- Iluminare: Osram 865 si Fluora ambele T8 si de 18 W fiecare - initial a venit cu 2 x Sylvanya T8 de 18 W, dar i-am facut un mic uprgrade.

Intentionez sa cumpar un filtru extern, dar in momentul de fata nu m-am hotarat de la ce producator sa fie desi inclin spre un Eheim (pret ridicat), dar ma mai documentez.

Pestiuci:

- 5 corydoras
- 3 ancistrus

Introdusi in acvariu dupa doua saptamani jumate de la startul setup-ului.

Plante:[u]

- Cabomba aquatica (sau marar cum imi place mie sa o alint ) ii merce bine - am observat ca a inceput sa isi intinda radacinile.

- Elodea densa - am aruncat-o dupa o saptamana pentru ca era invadata de oua de melci - nu am observat cand le-am introdus in acvariu.

- si inca o planta careia nu i-am retinut denumirea

Asta a fost tot ce am gasit in Ploiesti care sa arate bine (aici sunt detasat cu serviciul si tot aici locuieste si "conserva" sa imi umple timpul) desi ma tot plimb prin cele 3 petshop-uri de aici dar au cateva plante si alea arata execrabil - cu melci si frunze negre de alge, asa ca nu am riscat sa mai cumpar. Daca exista cineva din Ploiesti care vinde plante as ruga un PM, oricum o sa mai cumpar saptamana viitoare din Bucuresti.

Fertilizare cu JBL Feropol, Feropol 24 si FeroTabs. - dupa aproximativ doua saptamani de la startup am oprit fertilizarea. Dar acum am reluat-o conform indicatiilor lui Stefanp cu 1/2 din cantitatea normala si fara Ferotabs - "Conserva" are o luna de la start

Teste de apa JBL 6 in 1

Valori apa obtinute in aceasta dimineata:

NO3 - 10 mg/l
NO2 - 2 mg/l
GH - >7d
KH - 6 d
PH - 7.2
Cl2 - 0 mg/l
Substrat:

- JBL Aquabasis Plus
- Pietris alb granulatie 3-4 mm
- JBL Manado

Aici am folosit indicatiile date de cineva de pe un alt forum - dar nu prea imi place ce a iesit. Parerea mea ca nisipul nu mai avea ce cauta in schema asta. Dar la urmatorul setup voi sti ce am de facut.


Ce urmeaza sa fac, dar dupa sarbatori, ca la cati bani am cheltuit pana acum in decursul unei luni, exista posibilitatea sa ma mute sotia cu tot cu "Conserva" pe pres la intrare:

- Filtru extern Eheim inca nu stiu ce model - as aprecia cateva recomandari buget alocat aproximativ 700 de lei cu tot cu medii filtrante.

- montat instalatie CO2 care este facuta din bucati - (mai am nevoie de regulator)

- schimbat iluminare trecut pe 4 T5 dar inca nu stiu cum sa le montez din cauza dimensiunilor capacului si in afara de asta producatorul a lipit suportii instalatiei de iluminare de capac si trebuie sa ii tai. Daca este cineva care a bricolat capacul (acvariu AquaPro luat din Hornbach ) as fi recunoscator daca mi-ar oferi cateva sfaturi legat de cum sa fac. Capacul l-am bricolat si eu putin - am montat o priza programabila pe capac.

Probleme intampinate pana acum:

1. Apa de la reteaua din Ploiesti exagerat de dura >21d - aveam posibilitatea sa montez filtre de osmoza dar tinand cont ca stau perioada limitata aici si pretul filtrelor este maricel am hotarat sa car cu bidoanele apa din Buc saptamanal cand merg acasa asa ca in fiecare duminica seara apa acvariului este "revergorata" cu un schimb de 25% - aproximativ 30 L.
Primul schimb de apa l-am facut dupa doua saptamani de la startup ( 15L) incepand cu a treia saptamana am inceput sa schimb cate 25% asta pentru ca am introdus pestiuci. Schimb prea multa apa? Sa merg tot pe 10-15% saptamanal? Nu as vrea sa il deciclez, desi nu cred ca s-a stabilizat inca. Pana acum o saptamana am avut ca si medii filtrante un burete stoc (filtrare mecanica) si m-am gandit eu ca ar fi bine sa bag si o filtrare chimica (burete cu carbune activ- desi nenea de la Hornbach m-a prostit ca e filtrare biologica) ulterior am aflat ca este o greseala si l-am scos.
2. Alge care au aparut pe elodea densa - cred ca am venit cu ele de la petshop ca in restul acvariului nu au aparut si pe langa asta aveau si oua de melci asa ca au luat drumul ghenei.

Momentan acvariul este fff sarac din punctul meu de vedere, dar luni v-a avea plante noi si multe sper - in functie de ce gasesc in Buc.

Si cateva poze:
Poza 2. A fost facuta la 4 zile de la startup.
Poza 3. A fost facuta in aceasta dimineata. ..cam asa arata si nu sunt mandru de asta.
[Thumb - pic51.JPG]

[Thumb - Pic12.JPG]

[Thumb - pic72.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 20/04/2012 03:36:02


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

No2 = 2 ppm ? Auch...Baga niste schimburi zilnice. Si ia filtrul ala extern rapid, internul nu face fata.
Iti recomand un Eheim 2224. E in jur de 550 RON cu tot cu medii filtrante. Eu asta il am la un acvariu de acelasi volum. Suplinit si de un intern pentru filtrare mecanica.

Daca ai montant butelia, poti renunta la bomba. Te sfatuiesc sa iei un test permanent pt ph (e 40 de lei de la jbl) sa stii pe unde stai cu co2-ul.

Capacul are 4 locuri de neoane t5 de cati wati? Cate neoane ai pornit?

Legat de problemele intampinate:

1. vezi ca sunt instalatii de osmoza si mai ieftine. UNdeva pe la 350 de RON, iti pot da un link daca vrei.
2. Poti schimba si mai mult. Cum am zis mai sus, acu' baga schimburi mai dese, caci ai no2-ul mare. Pe urma, saptamanal un 30% nu e absolut niciun bai. Eu am inceput sa schimb aproape 50% saptamanal si nu se decicleaza oricat as incerca

Mai baga plante

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

Joined: 14/01/2012 22:21:35
Messages: 209
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Salutare,
Tare am eu impresia ca piatra din dreapta (daca nu e din ceramica) e calcaroasa. Ai testat-o cu otet inainte de a o introduce in acvariu?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2012 17:53:32

koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

stefanp wrote:... Poti schimba si mai mult. Cum am zis mai sus, acu' baga schimburi mai dese, caci ai no2-ul mare. Pe urma, saptamanal un 30% nu e absolut niciun bai. Eu am inceput sa schimb aproape 50% saptamanal si nu se decicleaza oricat as incerca


Mai oameni buni, acvariul nu se "decicleaza" din schimbul de apa! De unde a aparut ipoteza aceasta?

- bacteriile sunt fixate in substrat... pe decor... in pietre... pe buturugi... peste tot in acvariu si in filtre.
- bacteriile nu stau in apa, deci apa nu are rol de suport pentru bacterii!
- teoretic, daca apa cu care faci schimbul este "in parametri" (temperatura, fara clor, fara alti compusi), atunci schimbul de apa poate fi si de 100%.
- singura problema la care tre' sa fii atent este pH-ul... apa acvariului are tendinta de a deveni usor-acida in timp (daca neglijezi schimburile de apa, atunci decalajul dintre pH-ul apei din acvariu si pH-ul apei de retea se mareste).
- daca te tii de programul saptamanal de schimb de apa, poti ajunge sa schimbi apa in procent de 70-80%.
- instaleaza o baterie de prefiltrare (filtru de bumbac - 0.5 microni - mecanic... plus un cartus de carbune activ), ca sa fii sigur ca apa pe care o bagi in acvariu este in regula.
- pe vremea cand aveam astronotusi, programul saptamanal de schimb de apa era de 80 % vara... ii lasam cu spinarile afara
- iarna, procentul de apa tre' sa fie mai mic (din cauza temperaturii). Se foloseste doar apa rece! (apa calda corodeaza tevile!)

image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Pai asta incercam si eu sa-i sugerez, ca poate schimba mai mult fara sa se teama.
Doar ca pe un ton mai glumet

This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2012 19:00:09


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

Daniela76 wrote:Salutare,
Tare am eu impresia ca piatra din dreapta (daca nu e din ceramica) e calcaroasa. Ai testat-o cu otet inainte de a o introduce in acvariu?


Tot ce vezi in acvariu a fost testat cu otet. In partea dreapta e o roca vulcanica.

@stefanp si @koala in ultimele doua zile am facut schimburi zilnice cate 40 L pe schimb. Legat de deciclare mi-a ramas in cap o problema postata de un alt coleg doar ca am omis un mic detaliu, el pe langa schimbul de apa de 50% a schimbat si filtrul cu totul fara ca cel nou sa fie ciclat - de aici si perla .

NU o sa montez filtre de osmoza pentru ca in acest moment e o locuinta de serviciu in care nu o sa mai stau mult ...asa ca investitia nu o consider imperios necesara pt moment desi se impune. Prioritate acum e CO2-ul si controller PH, dar tre sa mai pun ceva banuti deoparte! Pana la instalare CO2 merg tot pe bomba care vad ca face treaba cat de cat. Cabomba merge bine a inceput sa creasca vizibil de la o zi la alta si perleaza.

Iluminatul - e o problema pentru ca dupa cum spuneam trebuie bricolat capacul serios - in acest moment are stoc 2 lampi T8 de 18 W, nu are loc pt nici un T5. Pt o lungime de 80 cm exista neoane T5 care sa incapa in capac cu tot cu lampa - am cautat astazi ceva prin hornbach dar nu am gasit nimic sub dimensiunea aia. Need HELP! Daca aveti ceva sugestii sunt deschis!


Intre timp am achizitionat un filtru extern Eheim 2071 care a venit cu urmatoarele medii filtrante: Macromech (daca am retinut eu corect) burete si un sertar gol. Nu stiu ce sa introduc in acest sertar Substrat Pro sau Siporax? Un sfat e bine venit.
Dar am o mica problema cu el imi cam face furtuna in acvariu desi debitul este dat pe minim. Ce ii pot face? Momentan nu are SprayBar-ul montat (abia l-am cumparat azi - pachetul a fost fara) . Legat de SprayBar am vazut o prezentare video in care il montau la suprafata apei (la vreo 5cm de apa) ce parere aveti de asta? Asa este indicat sa se monteaza sau e doar o varianta? Eu personal l-as pune sub apa - sa nu faca zgomot.
In acest moment am ambele filtre in acvariu care probabil asa vor ramana definitiv. Unul pe filtrare mecanica(cel intern) si unul bio.

Intre timp au mai aparut 2 locatari (xipho -o pereche) si cateva plante inca nu stiu ce sunt (le-am primit cadou) dar le identific zilele astea. (noroc cu galeria )

Am cumparat si test PH de la JBL si Test permanent de CO2(nush daca era nevoie in acest stadiu dar am luat).

Ce mancare sa dau la pestiucii pe care ii am acum? Folosesc Pleco de la JBL si Tetramin dar le-as mai diversifica meniul.




Multumesc pentru sfaturile de pana acum!

O zi buna!
Vali


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

...inca ceva. Vreau sa inlocuiesc furtunele filtrului extern cu teava de pexal. Nu imi place cum arata si plus ca nici nu sunt flexibile. Afecteaza cu ceva?

Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Pana strangi bani si de ph controller ia doar o butelie cu reductor si un difuzor/reactor. Dupa care mai vezi de controller.

Legat de neoane, la acvariul meu de 80 lungime am neoane T5 de 39W. Lampa in schimb are 90 de cm, caci probabil mai are restul instalatiei electrice (nu ma prea pricep) dar ma gandesc ca poate fi pusa cumva in capac incat sa intre neoanele.
Te ajuta cei mai priceputi la bricolare.

Vis-a-vis de filtru. Primul sertar nu e cumva eheim mech? Asta ar veni in primul sertar si deasupra lui buretele grosier. Dupa care in al doilea sertar (asta fiind deasupra primului, caci directia apei e de jos in sus) poti pune ori siporax ori eheim substrat pro. Eu am substrat pro si isi face treaba de minune. Cu siporax nu am experienta. Pe urma deasupra, la final se poate pune un burete fin(perlon). Personal l-am scos, caci se colmateaza destul de repede si trebuie spalat/schimbat si desfacuta canistra des (ceea ce duce in timp la uzura ei).
Iar furtunele le-as lasa pe ale lui, cele eheim, caci am citit ca sunt fine si fata de altele se depune mai greu mazga pe ele. Daca pui ceva mai poros, s-ar putea sa trebuiasca sa le cureti mai des.
Iar spraybarul iti va "domoli" furtuna. Il poti monta sub nivelul apei, orientat putin cu gaurelele in sus ca sa faca o mica valurire a apei si astfel oxigenare.
Debitul oricum va mai scade in timp.

This message was edited 3 times. Last update was at 10/04/2012 10:41:31


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

update 20.04.2012

Postez un filmulet cu modificarile pe care le-a suferit acvariul in ultima perioada. Multumesc stefanp si koala pentru sfaturi si scuze ca inca nu va raspund la intrebari.

Bio Can Video


O zi buna,
Vali

This message was edited 3 times. Last update was at 20/04/2012 03:15:02


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Salut,

Filmul nu se vede doar se aude

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 09/11/2010 15:16:16
Messages: 300
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

La mine merge ok , se vede si se aude
Acvariul arata bine. Succes mai departe
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline


@viulian - cel putin e o melodie placuta! Nu stiu din ce motiv nu functioneaza la tine, probabil codecuri?! L-am deschis in 3 browsere si pe doua sisteme diferite si pe ambele functioneaza. Imi pare rau. Incerc sa postez si cateva imagini.

@alexdell Multumesc!



O zi buna!
Vali


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline


si imagini Bio Can Pics


LE: Scuze pt calitatea lor ...sunt facute cu o sapuniera.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2012 11:33:06


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

Salutare,

Revin cu cateva intrebari/probleme.

1. Am observat in apa particule in suspensie. Care este motivul?(nu este vorba de "apa laptoasa", sunt particule de mancare si excremente) Materialele filtrante nu sunt adecvate/suficient de fine? Am urmatoarele medii de filtrare:

Filtru intern - 2 bureti standard porozitate maricica.
Filtru extern - de jos in sus, mech, substrat pro, burete cu porozitate mare.

Sa mai adaug un filtru de perlon deasupra substrat pro sau ce ar trebui sa fac?

2. Acum o saptamana am cumparat 4 xipho pe care i-am bagat in acvariul comunitar dupa aproximativ 5 ore. La momentul respectiv am observat ca unul dintre ei avea pe inotatoarea codala o mica mica "ciupitura". Atunci am crezut ca a fost ciupit de un alt peste cu care a stat in acvariul de la magazin. In schimb acum doua zile am constatat ca "ciupitura" s-a extins pe suprafata mai mare. M-am uitat la bolile pestilor si seamna cu Finrot. L-am scos din acvariul comunitar si il tin intr-un vas de 10l cu o pompa de aer. Cei de la JBL recomanda tratament cu Ektol Fluid. O alta metoda in afara de cea medicamentoasa nu exista pt tratament?

La acvariul comunitar am facut schimb de apa de 50% acum doua zile si astazi voi face iar de inca 50%. Daca fac tratamentul cu Ektol in vasul de 10L, trebuie sa fac acelasi tratament in acvariul comunitar?

3. Ce parere aveti de acest sistem de Co2? A folosit cineva aceste echipamente? Cateva informatii/pareri/sugestii ar fi de mare ajutor! Multumesc!

Butelie 0,5 kg nemteasca, reductor fabricat in Italia (Mestriner cu reglaj fin si 2 manometre), electrovalva Dupla noua, furtun nou, numarator de bule chinezesc nou, valva antiretur Dupla noua, ph controller pH-203 (masoara inclusiv potentialul redox) cu sonda aferenta, substante de calibrare si apa deionizata sau controler pH/redox Zac cu accesoriile aferente, reactor dupla 400 cu accesoriile aferente sau scarita de la Dennerle maxi.

O zi buna,
Vali

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2012 12:24:13


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2473
Location: pitesti
IP:
Offline

Salut.
1. Poti pune in filtrul intern niste perlon, nu in cel extern, ca sa il poti spala/schimba saptamanal la schimbul de apa.
2. Poti face tratamentul cu ektol in acvariul de carantina, in doza recomandatasau bai de scurta durata cu verde de malachit sau baktopur, insa nu baga in acvariul mare, acestea decicleaza.
3. Cam mica butelia, acvariul tau parca are vreo 120 litrii,o vei incarca foarte des, va deveni o corvoada. Restul sunt ok, nu le-am folosit, da dupla si dennerle sunt firme bune, la controlor nu stiu. Pentru reactor iti recomand unul extern, poti sa-l faci singur, gasesti pe forum modalitatea de constructie sau poti sa- cumperi gata facut, nu te costa mai mult de 70 lei si este foarte bun.
[ICQ]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Iti recomand si eu daca vrei sa pui perlon sa il pui in filtrul intern, nu in canistra, ca sa nu o desfaci des.
Referitor la butelie, ia-ti una mai mare. Macar una de 2 kg. Dintre cele 2 controllere as alege ph-203 (eu am un ph-201, banuiesc ca e cam acelasi lucru). Am si un zac dar nu sunt prea multumit de el caci o ia razna din cand in cand. Bine, eu le am si SH uri, noi poate se comporta mai ok. Pe numarator de bule nu mai da banii daca ai controller, si oricum iti poti face unul dintr-un picurator de perfuzie.
Ca alternativa pentru dizolvarea co2-ului poti lua un difuzor extern boyu, e mai ieftin si face treaba buna. Eu am unul si e pus pe furtunul out al externului.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

Multumesc pentru raspunsuri!

1. Am pus perlon in filtrul intern si deja se vad rezultatele!
2. I-am facut pestisorului tratamentul cu Ektol fluid in bazinul de carantina, i-a disparut ciupitura de finrot, intrebarea ar fi dupa cat timp il pot muta in acvariul comunitar? Au trecut 4 zile de la tratament.
3. Cu instalatia de CO2 mai cautam am avut cateva divergente si am renuntat la achizitia de la pers respectiva. Oricum multam de sfaturi.

O seara frumoasa!
Vali

Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
tizzle
Member
[Avatar]

Joined: 14/08/2011 22:24:45
Messages: 133
Location: Iasi
IP:
Offline

Salut. Pietricelele albe nu au alge? folosesti vre-un algicid sau le cureti?
[Email] [Yahoo!]
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

tizzle wrote:Salut. Pietricelele albe nu au alge? folosesti vre-un algicid sau le cureti?


Pana acum nu am avut probleme cu algele. Nu folosesc nici un algicid, iar legat de pietre nu le-am scos din acvariu de cand le-am pus sunt la fel ca in momentul achizitiei, doar din cand in cand le aranjez la locul lor pentru ca le misc cand aspir substratul.

Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
ghostro84
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/04/2012 02:00:00
Messages: 18
Location: Bucuresti - Vitan
IP:
Offline

Salutare! Dupa o scurta perioada de inactivitate mi-am facut putin timp pentru a continua jurnalul.

Deci:

Valori apa:
NO3 - 10 mg/l
NO2 - 0 mg/l
GH - 14
KH - 10
PH- 7.2

Probleme intampinate:

De cateva zile a inceput sa apara la suprafata apei biofilm, dar i-am venit de hac cu un surface skimmer diy facut dintr-un filtru intern.

Si cateva poze. Va rog sa imi dati cateva sfaturi referitoare la aranjarea plantelor.

O zi buna!
Vali
[Thumb - Picture 087 [1280x768].jpg]

[Thumb - Picture 079 [1280x768].jpg]

[Thumb - Picture 082 [1280x768].jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2012 13:44:10


Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com