[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal "BIO CAN"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
asc444
Junior member

IP:

Si eu m-am chinuit mult cu acest biofilm, incepusem un acvariu nou, apa avea acel miros de peste. Am citit mai multe teorii, ca e de la fertilizanti (Fe in special), de la hrana (asta e verificata: hrana vie, congelata, liofilizata e f grasa), de la tetrazone, da, si la concluzia asta a ajuns cineva (si eu am tetra in acvariu, ce ii recomand comparativ cu neonii).
Banuiesc ca sti ca acel extractor iti introduce si oxigen in acvariu.
Eu am 100l brut cu un JBL e700. Nu am scos-o la capat nicicum. Apa mirosea, biofilmul imi aparea zilnic, il luam cu servetele de hartie. Atunci am decis ca e posibil ca proasta circulare sa fie de vina, eu avand inainte un acvariu de vreo 50 l tot cu acest filtru si fara probleme. Nu mai spun ca-l foloseam 14 ore pe zi, nu suportam zgomotul noaptea, si asta vreo 2 ani, nu am avut probleme.
Am zis ca nu face E700 fata, mai ales ca am 90 cm lungime. Am pus in paralel un filtru intern, doar motorul lui de fapt, de 200l/ ora ce misca apa mai tare ca JBL, si dupa 2 zile, apa nu mai miroase, biofilmul a disparut.
Ce observam inainte, apa ce era circulata modest de JBL, dupa ce dadeam niste larve rosii de ex, se oprea din circulare (in capatul opus). Acum, nu. Merg pe supozitia terminarii ciclarii. Insa acvariul tau, dupa teste, nu pare a fi deciclat.

Referitor la plante, eu iti recomand sa ti le aranjezi dupa bunul plac. Nu mergi cu acvariu la concurs sa placa altora. Insa, bineinteles, in ordinea inaltimii la care vor ajunge in cel mai scurt timp. Iti doresc un acvariu fara alge (un lucru verificat pe mine, spectrul albastru, cu toate ca e foarte bun (micsoreaza distanta dintre frunze), in exces creaza GDA, ce poate pe sticla nu e o problema, insa pe plante (e sub forma unei negreli) e foarte periculoasa).

This message was edited 5 times. Last update was at 03/05/2012 02:36:31

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Mie imi place cum arata, ti-ar mai trebui in fata niste plante medii si mici in planul anterior. Ai in mare parte numai plante inalte si trecerea e brusca de la nimic la foarte mare

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: