Din motive obiective a trebuit sa astept nitel pana sa-mi pot recupera aceste mesaje cu minim de efort
, asa ca topicul a fost creat mai tarziu decat as fi dorit.
Povestea acestui acvariu incepe pe 24 noiembrie 2011 cu o aventura tip Stan si Bran

:
Adrian_ wrote:
Am luat azi dupa-amiaza acvariul, cu o aventura gen Stan si Bran, in sensul ca, in momentul in care bagam cutia in masina. taiatura din carton in care bagi mana a cedat si cutia a cazut frumos pe jos cam de la 1 m inaltime. :-o
Uluitor insa, acvariul pare sa fi supravietuit :ymhug: , nu se vede nici o crapatura, urmeaza sa-l umplu cu apa mai pe seara cand imi termin treburile si sa testez echipamentele.
A urmat, desigur, proba de 48 de ore, facuta cu inima cat un purice
Adrian_ wrote: cand imi termin treburile si sa testez echipamentele.
De doua zile il tin plin cu apa, asa ca, macar din punctul de vedere al sticlei, chinezii par sa fi facut treaba buna.
(pompa de valuri e cumparata separat, nu facea parte din pachet)
Si iata si cutia care, pe de o parte, era sa ma lase fara acvariu (din cauza cartonului prea subtire) dar care, pe de alta parte, a protejat perfect sticla la un soc destul de puternic:
Urmatoarea etapa va fi construirea standului (cele de la Boyu erau efectiv penale, iar cele de la Sera nu vad cum ar putea justifica pretul de 350 ron, la dimensiunea respectiva). Am ceva experienta in domeniu asa ca asta nu va fi o problema, o sa ies si mai ieftin si cu un produs mult mai bun decat ce-as fi putut cumpara special pentru acvariul asta.
Cu alte cuvinte, de 1 Decembrie 2011 aveam deja bazinul testat si rasuflam usurat, stiind ca este un supravietuitor
Fiind vorba despre primul acvariu marin, mi-am propus initial ceva absolut minimal: doi clovni si o anemona. Cam asta credeam la momentul ala despre lampile cu care a venit acvariul:
Adrian_ wrote:Iluminarea stock a acvariului ( 2x PL 24 W, 10.000K) nu cred ca-mi permite sa ma gandesc la corali, dar din ce-am studiat e foarte usor sa adaugi cateva leduri, care nici nu costa mare lucru. Acvariul a venit cu o pompa de recirculare de 1400l/h si cu un skimmer WG-428 (dat ca avand 8w si 200l/h) - din ce mi-a spus pufiman inteleg ca baietii cu ochii oblici au upgradat skimmerul care echipa intial acvariile TL-550.
Ca lucrurile nu stateau chiar asa am constatat singur mai tarziu, dar sa nu anticipam