[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dennerle Garden  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
andreic
Membru de baza

Joined: 14/09/2007 22:03:09
Messages: 334
Location: Bucuresti - Sector 6
IP:
Offline

Confirm ca si venuzele Dennerle sar de la locul lor, daca sunt ajutate de radacini
dezvoltate ale plantelor. Mie o Balansae scoasa mi-a facut bucuria si, totusi, eu le-am pus la noul setup fara sa le lipesc.
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Mi-a venit primul colet

Lista:

Reductor + Adaptor + Electrovalva Papillon
Numarator Bule , Valva sens Papillon , Furtun CO2 Dennerle
Teste apa
Osmozor Dennerle
Dennerle FB1
Dennerle FB7
Fittinguri Eheim
Incalzitor Subtrat Dennerle 75W + Cleme
Gembird SilverShield Priza programabila
Fitinguri diverse

Am facut azi un test de apa:
Reactivi lichizi de precizie
PH~8
NO3~0
NO2~0
KH~7
GH~10

Am pus si osmozorul in functiune sa vad cum merge .
PS: Am primit la osmozor o punga cu saruri de remineralizare , asa ca prima umplere cu apa va fi facuta cu apa pura de osmoza .

Poze mai jos . Inca 4 colete , deja nu mai am unghii pe degete ...

image

image

image

image

This message was edited 3 times. Last update was at 14/10/2009 12:45:09


"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
andreic
Membru de baza

Joined: 14/09/2007 22:03:09
Messages: 334
Location: Bucuresti - Sector 6
IP:
Offline

Imi place kitul regulatorului de presiune. Este facut cu cap, avand reglajul fin DUPA electrovalva.
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Era optionala treaba , in concluzie trebuia sa cumpar separat adaptorul . Insa imi place cum a iesit .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Azi m-am pus la montat incalzitorul extern , UV-C si restul fitingurilor de la filtrul extern .
N-am crezut ca e asa munca grea! Dupa 4 ore de lucrat in conditii de aplecat si bagat sub masa , asa ca am zis: si maine e o zi .
Maine va atasez poze cu produsul final .

Eu sunt terminat asa ca va doresc o noapte buna !

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Nota bene : Nu tot ce e de firma si are sediul in Germania e si calitativ.

Experienta neplacuta cu UV-C .
AquaMedic HelixMax 18 W (165 euro)

Dupa ce i-am montat fain frumos furtunele , suport , etc. azi am ajuns sa bag becul . Si surpriza , la prima incercare nu intr becul in tubul de sticla , am si sa-l bag mai tare si nimic . In concluzie crezand ca initial de la transport s-a crapat tubul de quarz desi inca nu e exclus , studiind mai deaproape problema constat ca , dulie+bec uv-c nu intra in tubul de quarz , astfel ramane cam 5-6 cm care nu intra astfel nu se poate infileta capacul de la uv-c pe restul carcasei , unde mai pui ca imi lipsea capatul de fixare am bulbului uv-c din ambalaj , plasticul ala destul de util .
Cat de nemti is nemtii , vanzatorul trage din umeri la partea cu transportul , desi la experienta care o are putea sa ambaleze mai bine coletul pentru ca a iesit sifonat rau de la Posta Romana , ca mi l-o adus cu susul in jos astfel strivindu-mi toate .
Nici nu ma ingrijoreaza faptul ca va trebui sa cumpar un tub de quarz nou , vreo 25 de euro e unul deci , inca un "another bite to dust" pentru nemti pentru ca isi iau un feedback negativ de la mine pentru asta , se "kk" pe ei pentru 25 de euro , scuzati expresia .
Dupa cum ziceam , nu ma ingrijoreaza ca trebuie sa comand un tub de quarz nou ci anume ca oricate as lua nu o sa pot baga dulia+bec uv-c la locul lui pentru ca e prea mare ansamblul si nu intra .
In concluzie am inceput negocieri si cu vanzatorul si cu Aqua-Medic pentru ca nu admit ca un lucru asa de scump sa fie asa prost conceput , unde mai pui ca JBL e aproape 1/2 , unde mai pui ca Jebo e 1/4 din pretul lui asta .
Cred ca daca n-o scot la capat cu nemtii imi cumpar un Jebo la 1/4 din pretul AquaMedicului si care pun pariu , tot asa isi va face treaba , ca si AquaMedic made in China!

Va doresc o zi frumoasa , ca a mea s-o stricat odata cu intamplarea asta!
Numai bine!

PS: las pozele sa vorbeasca:

http://i38.tinypic.com/2mmznk2.jpg

http://i35.tinypic.com/a09nrp.jpg

http://i34.tinypic.com/m9an1z.jpg

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2009 13:13:11


"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Radek wrote:In concluzie am inceput negocieri si cu vanzatorul si cu Aqua-Medic pentru ca nu admit ca un lucru asa de scump sa fie asa prost conceput

De fapt care-i faza? Mi se pare imposibil sa fie conceput astfel incit sa nu-l poti monta , nu pot sa-mi imaginez asta. Ti-o fi trimis vinzatoru' niste componente de la scule diferite, de diverse puteri? Adica bec de la scula de 36 W, tub de quartz de la scula de 9 W sau ceva asemanator?

Mi-ai dat un mic motiv sa prefer cumparaturile din magazinele fizice unde pot avea placerea sa studiez ce cumpar si, mai ales, placerea sa-i introduc in posterior vinzatorului componentele daca nu se potrivesc , chiar daca n-ar fi neaparat vina lui .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Nu stiu cum era facut , dar ansamblul dulie + bec uv-c nu intra in tubul de quarz . ce sa fac , ca degeaba cumpar alt tub ca poate tot nu intra .
Pe bec scrie UV-C 18 W deci becu-i bun , eu suspectez tubul , de ce? e prea lung pentru uv-ul meu pare de 36 W minim tubul ala , si din care am vazut becurile difera ca marime la wattaj .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Revin ,

Totusi dracu' nu e asa negru .
Le-am trimis la cei de la AquaMedic pozele si mi-au confirmat faptul ca tubul de Quarz din ambalaj e altul decat cel pentru becul uv-c de 18 W . In concluzie si-au cerut scuze si s-au angajat in trimiterea de noi componente care sa le inlocuiasca pe cele existente . Acuma mai trebuie sa clarific cu ei ultimele detalii , mi-e frica sa nu-mi trimita alt tub de quarz si partea electrica sa nu intre din nou .

Mi-a cazut o piatra de pe inima .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
andreic
Membru de baza

Joined: 14/09/2007 22:03:09
Messages: 334
Location: Bucuresti - Sector 6
IP:
Offline

Vezi ca becul are de obicei un capacel de plastic in capat(intre bec si si sticla). Sa ai grija ca acel capacel de plastic sa fie in pozitie corecta, altfel nu va intra.
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Era lipsa acel capacel de plastic din ambalajul original , le-am mentionat si acest lucru!

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
andreic
Membru de baza

Joined: 14/09/2007 22:03:09
Messages: 334
Location: Bucuresti - Sector 6
IP:
Offline

Acel capacel, face ca becul sa stea fix in tub si este foarte important. In caz ca nu il gasesti si nu are cine sa ti-l trimita(cand ma intorc acasa ma uit sa vad daca mai am), pune niste vata de perlon in bot.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2009 18:59:32

Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Azi m-am pus sa refac instalatiile de apa , mai am doar un colier de pus , va fi in momentul in care voi pune toate cuplajele .

Cam asa arata labirintul de furtune :
Prima poza: Incalzitorul extern + UV-C
image

Imagine de ansamblu:
image

Conexiune T pentru sorb si surface skimmer:
image

Retur:
image

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 27/01/2009 11:25:45
Messages: 1771
Location: Iasi
IP:
Offline

am o intrebare, defapt 2.
Cand scoti furtunele sa le curati, cum le mai bagi pe dispozitivele alea de prindere, Mobilierul fiind langa perete.
Nu iti diminueaza debitul, atatea aparatete, conectate pe filtru ?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2009 20:11:32

Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Mobilierul nu va fi impins pe perete , va fi lasat spatiu cat sa incapa mana mea linistit , iar din clemele alea furtul iese furtul linistit , adica nu is stramte clemele .
Probabil diminueaza din debit insa filtrul are debit reglabil electronic deci sper sa n-am probleme . Oricum , va fi plantat , pestii nu stiu cati vor fi , vor fi dar in 360 litri nu se vor vedea .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 27/01/2009 11:25:45
Messages: 1771
Location: Iasi
IP:
Offline

nu ma refeream la cleme ca iti diminueaza... mai mult ca te vor incurca. Asta ai sa descoperi tu.
Am vrut sa te intreb daca ai testat filtrul cu toate accesoriile conectate pe retur si tur
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

N-am testat inca ca n-am cum . Oricat ar influenta debitul , asa moare cum se zice .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Revin cu un set de poze,

In mare am terminat , mai trebuie sa montez sis-pms-ul . Deci nu va da-ti seama cate fire se aduna la un acvariu :shock: .

Las pozele sa vorbeasca:

Dennerle PH Controller Evolution Deluxe :

image

L-am testat sa vad daca merge ok , l-am calibrat la PH=7 iar cand am bagat sonda in PH=4 imi afisa deja 4.00 . Am ramas uimit de precizie :
In poza este apa de la retea :

image

Duomat + CO2 , asta era primul aranjament :

image

A urmat PH Controllerul:

image

Si am montat si Duomatul:

image

Si a rezultat asta : , multe fire kilometrice :

image

Dupa un moment de gandire

Si a rezultat asta:

image

image


Dupa curatenia generala de fire , mi-am montat niste suruburi pentru instrumentele de aquascape , sa zicem :

image

Zona intermediara e o autostrada de fire , insa Dennerle recomanda ca firele de la sonda de PH si senzorul de temperatura sa fie cat mai departe de alte fire , de restul nu zice nimic , in concluzie , traiasca autostrada :

image

Pozitionarea cutiei de la PH Controller am facut-o langa filtrul extern , mai mai gandesc sa-l prind pe PAL sau sa-l las pe jos , inca sunt indecis , in orice caz mai recomandat e pe PAL in caz de scurgeri : APA+FIRE ELECTRICE =>

image

Sper ca nu v-am plictisit cu pozele , daca da imi pare sau dar asta e!

Daca aveti orice sugestie , este bine venita .

Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi citit acest post.

O zi frumoasa!

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2009 11:29:02


"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Radek wrote:Deci nu va da-ti seama cate fire se aduna la un acvariu
N-o sa-ti vina sa crezi ce rezultat obtii daca te-apuci sa aduni lungimile tuturor firelor folosite la acvariu sau daca te-apuci sa numeri cite stechere ai .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radek
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2009 12:19:03
Messages: 237
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Eh , numai la uv-c am 5 metri de cablu , la denenrle-uri cate 3 metri , se aduna .

Urmeaza sa aduc jos acvariul si sa-l pun pe pozitie . Asta se va intampla maine .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com