[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am modificat acum aia, dar cei trei bolovani de sus prea imi par in linie. Ce bine ca polistirenul asta are2 fete albe :-) . Oare de ce nu ma cheama Brancusi?
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

image

cred ca asa-i ramane numele.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am nevoie de un ochi de femeie :-) Unde o fi ReBella???
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sunt aici,insa ma cam depasesc schitele tale...nu ma pricep la aranjarea bolovanilor din pacate

Until you find someone worth dying for, you never really live.
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

ok, eu ma apuc sa sap la el, o sa incerc sa mai compensez ceva din efectul 3D.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Spor, sunt sigura ca va iti va iesi bine !

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Of topic
Zicea cineva ceva de ReBella? Uite ca a aparut.
Taie la el si mai vezi dupa. Atunci incepe sa capete forma, vei avea o alta imagine.
Daca iti va placea...bine, daca nu...polistirenul expandat nu-i asa scump iar lama cutter-ului se toceste greu. Rabdare sa fie si ceva de racorit

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Aloooo....Australiaaaaa...nu te grabi!!!Acum ti-am vazut locatia :-) ...vezi ca ai un mare avantaj....strainii, mai ales cei anglofoni pun mare pret pe produsele nontoxice. Vezi ca exista ciment non-toxic, folosit la sclivisirea bazinelor de apa potabila, exista rasina non-toxica...numa tre sa te duci la un depozit de materiale de constructii si sa te interesezi despre astfel de materiale non-toxice...de uz pentru om.
Pentru ciment atoxic vezi aici: http://www.novates.ro/NOVAERMETIK.htm
Parca e italienesc, dar sigur gasesti pe google....la fel si pentru rasini.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Romaniaaaaa, receptieee Acum sap la polistirenul acela, inca n-am ajuns la faza cu rasinile. Vad ca mi-a prins perioada in care faceam barcute de polistiren in jurul blocului Normal ca o sa caut betoane, cimenturi, rasini non-toxice ca fundalul il rezolv eu, dar sa repar un peste e mai greu :-)
Deocamdata am gasit doar silicon pentru acvarii si cu chiu cu vai am gasit polistiren ca desi denumirea in engleza e similara, pana nu le-am spus la afurisitii astia de "foam sheets" n-au priceput ce vreau
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Aproape am terminat de sapat la el, mai am de pus ceva adaos la vreo 3 bolovani, apoi de rotunjit si finisat. Nu ma mai lasa sa pun poze :x Maine de acum, ca e 3 dimineata la mine si mor de somn.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am terminat de finisat polistirenul, cum gasesc materiale adecvate incep sa-l atac cu spaclul si bidineaua :-) Minnardy, tine-te bine ca incep sa te bombardez cu intrebari O sa-ti povestesc cum arata,ca poze nu mai pot pune, iar alte conturi prin alte site-uri gazda nu fac.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit un aditiv waterproof "Silasec" care se mixeaza cu ciment Portland GP si pe care scrie ideal pentru Fish pond. Oare daca folosesc aceasta combinatie mai e necesar sa dau un strat final de rasina epoxy non-toxic?
Pun aici ceva din manualul de utilizare:
"APPLICATION
WATERPROOFING FISH PONDS AND POOLS
To a sound surface, where cracks may exist, following the repair procedure as detailed below.
Step 1: Dig out the crack with a hammer and chisel forming a “V” along the length of the crack. Minimum “V” size should be 18mm to 20mm deep by 18mm to 20mm wide.
Step 2: Vacuum out any dust and debris.
Step 3: Run a 4mm bead of silicone rubber along the bottom of the “V” section to give a good flexible seal. Allow to cure as per the manufacturers directions.
Step 4: Patch area with a mixture of 3 parts sand to 1 part of Portland type A of type GP cement incorporating diluted BONDCRETE (1 part BONDCRETE to 5 parts water) instead of the normal mixing water. Allow 24 hours to cure before proceeding.
NOTE: To waterproof the walls and floor: follow specifications for “Waterproofing Existing Concrete or Cement Render” (page ).
PREPARATION BEFORE ADDING FISH
Important: For fish ponds, it will be necessary to neutralise the lime alkaline action of the cement in water; as that can be harmful to fish. A method of neutralising is as follow:
Step 1: Fill pond with fresh water.
Step 2: Allow to stand for 4 to 5 days.
Step 3: Empty pond.
Step 4: Refill with fresh water, Allow to stand for 2 or 3 days.
Step 5: Check pH of water with litmus paper or a pool test kit. Fish are generally happy with a pH of between 7 and 7.5. To obtain the correct pH. level, treat as necessary."
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

http://lh5.ggpht.com/_VxT0X1SneU0/Slsz_zxSpwI/AAAAAAAAACg/RGUS-p7yt3E/s400/1.jpg

dupa prima mana:
http://lh3.ggpht.com/_VxT0X1SneU0/Sls0BaCqogI/AAAAAAAAACs/fLM5TjCAnZA/s512/13072009137.jpg
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

...as zice ca n-ai avut deloc "curaj" sa tai in...polistiren "viu" :-P ...vezi aici: http://img339.imageshack.us/my.php?image=dsc9052.jpg

[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Coala de polistiren a fost de 10cm, eu am lasat o baza de 2cm...am taiat 8 cm adancime. M-am gandit sa pun ceva adaos de 5cm dar m-am gandit sa nu-mi fortez norocul de la primul background si in plus latimea acvariului e de 50cm si n-as vrea sa iau 15cm din latime cu backgroundul
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Are ceva daca pentru fixarea backgroundului in acvariu bag magneti in polistiren, pun o plasa de fibra de sticla deasupra iar peste plasa pun ciment si rasina epoxi ca sa evit smulgerea magnetilor?
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

wizzard_6 wrote:Are ceva daca pentru fixarea backgroundului in acvariu bag magneti in polistiren, pun o plasa de fibra de sticla deasupra iar peste plasa pun ciment si rasina epoxi ca sa evit smulgerea magnetilor?

Heheeee....crezi ca acei magneti vor tine backgroundul fixat de sticla din spate? Nici vorba!!! Aplica tu metoda clasica, aia cu muuuuult silicon.

[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

cam asa arata dupa stratul final, mai am de dat 2 straturi de rasina si e cam gata de pus la "detoxifiat". Ma intreb daca sa-l slefuiesc putin inainte de a da straturile finale. In poza a iesit maroniu...de fapt e un gri putin inchis.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

cam asa arata dupa stratul final, mai am de dat 2 straturi de rasina si e cam gata de pus la "detoxifiat". Ma intreb daca sa-l slefuiesc putin inainte de a da straturile finale. In poza a iesit maroniu...de fapt e un gri putin inchis.
image
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

astea ar fi accesoriile pentru filtru si conectica pentru furtune, mai am de cumparat pompa. Vreau sa termin filtrul cand e gata si backgroundul.

image
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: