[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfat canistra  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ReBella vroia probabil sa-ti atraga atentia ca n-are ce cauta carbunele in acvariul plantat. Te lasa fara nutrienti cat ai zice...peste Dar la ciclide, cred ca e ok.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Rebella problema dintre tastatura si scaun exista si cand am avut Tetratec, insa asta nu curgea . Din cate am vazut canistra JBL este dreptunghiulara asa ca nu exista decat doua posibilitati sa pui capacul/pompa, si indiferent cum il pui e acelasi lucru deoarece inauntru totul e simetric .

Mie personal imi pare rau ca nu am mers tot pe Tetratec. Reglajul la JBL e aiurea rau de tot smiliela Tetratec era cu robineti ptr astia mai nepriceputi ca mine dar era OK si garnitura era ok simteai cand inchideai filtrul ca preseaza pe margini.
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poate ai gresit la montare, poate nu.
Poate reusesti sa-l schimbi.
Dar:
nu poti compora persoanele care au avut probleme cu un tetratec cu cei care au Jbl.
eu am tetratec si ii indrum pe toti sa cumpere altceva decat asta.
Mie mi s-a rupt si robinetul verde, si o clama de langa robinet, apoi am avut probleme cu toate garniturile... nici nu-ti dosesc sa stii cate probleme am avut cu un asemenea filtru.
Am inundat casa, avand parchet intr-o noapte cu circa 100l de apa...
ce sa mai, cand am urmatorii bani disponibili, imi iau altceva, dar daca ai pe cineva sa te binedispuna, atunci le faci pe toate.
Uite un exemplu ,dupa ce am scos apa din casa aproape 2/3 ore,
http://www.youtube.com/watch?v=b28HbxM6hHY
Radek
Member
[Avatar]

IP:

Off: Frumoasa pisica :-) @Radu.U
On: Inainte sa-mi cumpar filtrul am studia un review intre filtrele tip canistra existente pe piata . Concluzia era ca Eheim le conduce pe toate . Costa ceva mai mult insa sunt contruite bine!

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
andreic
Membru de baza

IP:

Asta cu condusul e de dicutat.
Si Mercedes conduce in topul auto, dar cred ca nu te-ar deranja sa mergi cu un BMW sau un Lexus.
Este un filtru excelent dar nu stiu daca diferenta de cost se justifica.
geovdovi
Junior member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:...Am pus doar un burete bolborositor pe teava cu care trage apa din acvariu.Canistra o curat la jumate de an,asa ca...

Buretele bolborositor l-ai pus chiar in capatul tevii? Chiar cureti canistra la jumatate de an?
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da, in capat , insa mai lasi putin loc intre capatul tevii si capatul buretelui.Canistra o am din martie si am curatat-o doar 1 data,recent.Sunt persoane care le curata si mult mai rar,insa eu am multi pesti care fac mizerie destula si n-am cum

Until you find someone worth dying for, you never really live.
geovdovi
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi. Ieri mi-a sosit canistra iar azi am pus-o in functiune in paralel cu filtrul vechi. Functioneaza bine, nu curge, nu face zgomot. Sper sa mearga asa cat mai mult timp.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cu placere si ma bucur ca esti multumit de cahizitie.Daca ii pui buretele pe teava de absorbtie a apei va trebui sa-l speli bine si destul de des...eu de exemplu il spal de 2 ori pe saptamana,sub jet de apa la robinet.Insa e mult mai usor sa fac asta decat sa curat toata canistra 1 data pe luna sau chiar mai des probabil.Plus ca astfel nu deranjez deloc bacteriile nitrificatoare din canistra,ceea ce este un avantaj enorm.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

JBL Cristal Pofi 900 sau 700 are reglaj pentru debit? Eu nu am gasit nicaieri ceva legat de acest lucru. Daca nu cum se regleaza?
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

http://www.youtube.com/watch?v=kF5X38G2boI clemele alea 2 negre de la minutul 1.30 pana la 1.33
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ancistrus wrote:http://www.youtube.com/watch?v=kF5X38G2boI clemele alea 2 negre de la minutul 1.30 pana la 1.33

Ancistrus, clemele acelea doua sunt robinetii filtrului, unul pentru tur (cel din stanga cand privesti filmarea) si unul pentru retur. Pentru scaderea debitului se va apela doar la robinetul de retur.

[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Ancistrus, clemele acelea doua sunt robinetii filtrului, unul pentru tur (cel din stanga cand privesti filmarea) si unul pentru retur. Pentru scaderea debitului se va apela doar la robinetul de retur.
I-am indicat de unde se face reglajul, mi se pare mai mult decat logic sa actionezi doar de maneta de retur... in fine greseala mea ca nu am specificat.
[Yahoo!]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Robinetul de retur este cel de pe furtunul care duce apa spre acvariu?
Eu am un acvariu de 90- 100l, si la diferenta de bani care este intre e 700 si e 900 ... mai bine iau un e 900( poate imi marit acvariul pt unul mai mare). Nedumerirea mea este: nu o sa am un debit mult prea mare care o sa imi zapaceasca pestii si plantele ca in masina de spalat?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

salapiat wrote:Robinetul de retur este cel de pe furtunul care duce apa spre acvariu?

Dap
salapiat wrote:Eu am un acvariu de 90- 100l, si la diferenta de bani care este intre e 700 si e 900 ... mai bine iau un e 900( poate imi marit acvariul pt unul mai mare). Nedumerirea mea este: nu o sa am un debit mult prea mare care o sa imi zapaceasca pestii si plantele ca in masina de spalat?

Pentru 90-100 de litri este cam mare e900, dar daca te bate gandul sa treci la ceva mai mare, ia-l nu sta pe ganduri. Pana atunci, poti tine robinetul putin inchis.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: