[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare melc si peste  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sorin_arad
Member

IP:

Fujito - te referi cumva la ceva de genu?http://www.drpez.org/albums/Gyraulus-acronicus-fotos/aag.highlight.jpg - ca dinastia am destui...zilnic scot din acvariu si astia chiar au treaba cu plantele si se inmultesc exagerat de repede...
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Fujito - te referi cumva la ceva de genu?http://www.drpez.org/albums/Gyraulus-acronicus-fotos/aag.highlight.jpg - ca dinastia am destui...zilnic scot din acvariu si astia chiar au treaba cu plantele si se inmultesc exagerat de repede...

da fratioare exact dastia sunt niste mici paraziti daca nu ii raresti
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alber wrote:Neritina natalensis. Asta e melcul tau

Neritina natalensis sunt mai rezistenti ca cei galbeni ? la mine cei galbeni nu au rezistat (cika din cauza lipsei de calciu din apa) ;)
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Pai vreau sai scot pe toti...dar tot apar...de prin nisip cred ca ies...da ii rezolv eu incet incet
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Pai vreau sai scot pe toti...dar tot apar...de prin nisip cred ca ies...da ii rezolv eu incet incet

din curiozitate ce pesti mai ai in acvariu si de cati litri este ;)

P.S. : poti pastra cativa melci (mananca algele de pe geam) sau poti scapa de ei toti deoarece ai gibiceps (face luna tot) ;)
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Acvariu are 180 de litri si ii pe colt...pesti am asa:3 leeri, 5 rasbora, 3 neoni, 2 coridoras, 3 xipho, 2 hoplo, 2 gibiceps, 2 gyrinocheilus si ceva pui de guppy rataciti prin acvariu . Mai am 2 creveti, 2 melci pomacea galbeni si 2 melci negri mari...cam atat
Daca ti se pare ceva in neregula te rog sa imi zici...
Oricum melci nui pot elimina asa usor...cand ajung la o marime suspecta ii scot ca sa nu mai apuce sa depuna alte oua
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Acvariu are 180 de litri si ii pe colt...pesti am asa:3 leeri, 5 rasbora, 3 neoni, 2 coridoras, 3 xipho, 2 hoplo, 2 gibiceps, 2 gyrinocheilus si ceva pui de guppy rataciti prin acvariu . Mai am 2 creveti, 2 melci pomacea galbeni si 2 melci negri mari...cam atat
Daca ti se pare ceva in neregula te rog sa imi zici...
Oricum melci nui pot elimina asa usor...cand ajung la o marime suspecta ii scot ca sa nu mai apuce sa depuna alte oua

inereguli nu sunt mai deloc sa-ti traiasca ;)
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Mersi la fel...am citit ce pesti ai la Despre noi si am o intrebare... Cat ai dat pe platidoras?
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

apropo poti sa le dai la gibiceps si castravete din cand in cand (fiind un peste ierbivor) uite aici o imagine cu unul dintre ai mei : POZA
[Email] [Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

M-ai omorat cu poza
Le-am dat castravete si salata...cred ca si acuma au castravete daca nu l-au terminat de ieri....
Cat ai dat pe platidoras?

Uite o poza cu acvariu meu
[img]http://img511.imageshack.us/img511/647/pic001.th.jpg" alt="image" />[/img]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

in 2 luni o sa trebuiasca sa intri cu coasa in acvariu ca sa vezi pestii de valisneria , mut-o pe geamul din spate

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Alber scuza-ma ca te contrazic dar am cautat pe google poze cu neritina natalensis si nu seamana deloc cu ce am eu...sincer miar fi placut sa ai dreptate ca sunt chiar frumosi si deosebiti... a mei au talpa neagra si altfel cochilia...

De ce sa te scuz? Nu te scuz deloc, eteteeee . Daca nu-i ala, imi pare rau, da' io asa l-am vazut in poza. Mai ales ca la mine Image Shack asta merge prost de tot. N-am vazut gazda de foto mai greoaie ca asta smilie
Si cand am zis de Neritine, m-am mai bazat pe un lucru. Cam cat ai dat tu pe melc, adica 6 lei, cam atat ar trebui sa coste.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Melcul ala il am si eu in acvariu. L-am luat de la Animax. Natalensis nu este. Neritina poate o fi desi ma indoiesc 99%.
Alber. Ar trebui sa brevetezi metoda asta de identificare a vietuitoarelor: dupa pret. Esti tare. (No ofence)

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sorin_arad wrote:Mersi la fel...am citit ce pesti ai la Despre noi si am o intrebare... Cat ai dat pe platidoras?

Platidorasu lam primit cadou era mic atunci (nu prea isi merita bani este un sanitar nocturn , sta numai pitit locu lui preferat la mine dupa incalzitor + in caz ca ai ornamente gen castele intra prin ele , se baga sub buturugi) , vine doar la mancare cand le dau dimineatza in rest nu il vad ziua . Este numit pestele vorbitor , cand este scos din apa scoate un scartait aparte . ;) Atentie daca iti iei sa nu incerci sal iei cu mana ca te ''musca'' ;)
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cibserg wrote:Alber. Ar trebui sa brevetezi metoda asta de identificare a vietuitoarelor: dupa pret. Esti tare. (No ofence)

Ideea trebuia sa mi-o dai pe pm, nu asa. Pana ajung io la OSIM....

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cibserg wrote:Melcul ala il am si eu in acvariu. L-am luat de la Animax. Natalensis nu este. Neritina poate o fi desi ma indoiesc 99%.

Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ? Eu is chiar curioasa ce melc este ...pare interesant in poza.Oricum ca sa tineti aproape orice fel de melci (pomacea,neritine,etc.) trebuie sa aveti o apa cu un ph in jur de 7(sau mai mare) si o duritate acceptabila pentru a putea sa-si confectioneze cochiliile Neritinele sunt mai sensibile decat pomacea.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:
cibserg wrote:Melcul ala il am si eu in acvariu. L-am luat de la Animax. Natalensis nu este. Neritina poate o fi desi ma indoiesc 99%.

Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ? Eu is chiar curioasa ce melc este ...pare interesant in poza.Oricum ca sa tineti aproape orice fel de melci (pomacea,neritine,etc.) trebuie sa aveti o apa cu un ph in jur de 7(sau mai mare) si o duritate acceptabila pentru a putea sa-si confectioneze cochiliile Neritinele sunt mai sensibile decat pomacea.

luati melci de la sorin si va saturati toata viata de ei
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:
Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ?

Am intrebat cum se cheama dar au spus ca se cheama "Melci" si apoi au ridicat din umeri...

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cibserg wrote:
ReBella wrote:
Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ?

Am intrebat cum se cheama dar au spus ca se cheama "Melci" si apoi au ridicat din umeri...

da intradevar sunt de acord cu tine sunt uni atat de BASS incat nici macar nu au habar ce au la vanzare , nu mai vorbesc de preturi ;)
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fujito wrote:Platidorasu l-am primit cadou era mic atunci (nu prea isi merita bani este un sanitar nocturn , sta numai pitit locu lui preferat la mine dupa incalzitor + in caz ca ai ornamente gen castele intra prin ele , se baga sub buturugi) , vine doar la mancare cand le dau dimineatza in rest nu il vad ziua .

Asta e comportamentu' lor natural. In ce sens nu-si merita banii?

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: