[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melc in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

E physa marmorata - tot hermafrodit. Eu zic sa scapi de el daca nu e deja prea tarziu - se va inmulti fara masura. Si mi se par chiar mai urati decat planorbis.

La t?? ni-i greu !!!
reticulatus
Unripe member

IP:

radule radule de la tine am eu melci deci... hmmm

Degeaba esti Lebistes daca nu esti si Reticulatus...!!!
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Si unde sa scap de el?!?

Am cautat pe Google si dinala e.... Exact asa arata si al meu.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu va mai indarjiti atata impotriva bietilor melci . In acvariu melcii fac treaba ramelor in pamant. Adica aerisesc nitel substratu. Si stati linistiti ca nu va termina plantele. Si eu mai gasesc zilnic ceva frunze la suprafata. Ba de Lilaeopsis, ba de Heteranthera, dar nu-mi fac probleme. Si refuz sa cred ca amaratii astia le rup. Daca acvariul este stabil si plantat din greu, va asigur ca nici nu o sa mai luati in seama melcii. Io ii bag in acvriu si pe aia care din greseala nimeresc in galeata la schimbul de apa. :-). Si cand ma gandesc la faptul ca mi se prafuieste pe undeva prin boxa o capcana pentru melci... Pe care de altfel am dat si bani...

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

reticulatus wrote:radule radule de la tine am eu melci deci... hmmm
nici nu mi-am dat seama ca ti-am dat melcii, altfel te taxam
alber wrote: In acvariu melcii fac treaba ramelor in pamant. Adica aerisesc nitel substratu. Si stati linistiti ca nu va termina plantele
nu e o problema la mine, dar trebuie sa fac si pentru acvariu ceva, ce de altfel devine monoton, asa ca: nu ezitati sa-i killeriti
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

gordi79r wrote:Si unde sa scap de el?!?
Eu ii strivesc.

alber wrote:Nu va mai indarjiti atata impotriva bietilor melci . In acvariu melcii fac treaba ramelor in pamant. Adica aerisesc nitel substratu. Si stati linistiti ca nu va termina plantele.
Intr-adevar nu mananca plantele, dar nici nu prea aerisesc substratul; cei care 'aerisesc' substratul sunt Melanoides, sau 'Malaysian Trumpet Snail'. :-P Physa sunt nedoriti din punct de vedere estetic - cate unu mai merge, dar cand sunt mai multi arata destul de respingator, desi si asta depinde de gusturile fiecaruia. Mie, cel putin, nu-mi face placere sa vad un acvariu plin de melci de-astia si incep sa-i vanez cum ii vad. ::hammer:

La t?? ni-i greu !!!
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Ii strivesti?!? Alta metoda nu este? As putea sa-i "culeg" si sa-i arunc in Timis?...sa aibe si ei o sansa...
[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

In general incerc sa evit sa las chestiile din acvariu sa ajunga in natura de la noi. Cea mai mare parte nu sunt indigene si ar putea sa strice echilibrul ecologic - care si asa nu sta foarte bine. Desi in cazul asta e posibil sa fie ok, pentru ca physa este raspandit deja si in Europa, eu n-as risca un mic accident ecologic.

La t?? ni-i greu !!!
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

m-am procopsit si eu de fo luna cu specia mai sus amintita, in afara de faptul ca nu imi plac cum misuna pe geamul acvariului, nu m-ar deranja. Bun. Mi-am luat o cursa de melci sperand ca ma ajuta la ceva, dar, surpriza: in prima noapte mi-a prins un gup! Parca alber zicea ca are asa ceva, ai idee cum se foloseste? Eu am o LimCollect de la JBL.

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
gagarici
Junior member

IP:

salut!
melcii mei au disparut doar cand am facut o boacana mare cu filtrul si am deciclat apa, mi-au murit multi pesti, AM TRECUT PESTE ASTA, ACUM AU REVENIT! adica si-au revenit si pestii si melcii.
la mine melcii ma ajuta sa scap de ceva gunoaie si la fel se duc ca teleghidati la mancare.
si la mine aparent melcii mananca plantele dar LA MINE de fapt nu mananca plantele ci zona unde depun ei ouale se ciuruieste si in final frunza se franjureaza si moare
LA MINE daca am mizerie mare se inmultesc, la fel daca moare vre-un puiandru pe care nu-l vad
daca devin prea numerosi nu am decat sa ii culeg
am incercat si eu sa ii sparg sa vad daca ii mananca pestii dar n-a mers (molly, xipho, corry si sumatrani)
sper ca am fost de ajutor

Asa-i la vie!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: