[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Declar Razboi2  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca ma las eu dupa gura lor e vai si-a mar, mai ales ca am si amintiri cu miscarea acvariului plin prin casa .
Am sters frumos cu buretele, s-a curatat foarte usor aceasta alga paroasa. acuma pe frunzele plantelor parca nu se duce asa usor.
Cat despre chimicale... eu deja mi-am facut o obisnuinta cu apa oxigenata, mai ales dupa o invazie puternica de cladophora, tratand-o cu h2o2 am ramas placut surprins cum a disparut 100 %.
acuma am schimbat apa ca aveam pori de alge de la alga paroasa, am adaugat 100 mll de h2o2 si maine mai fac un schimb, sa vad ce-o sa iasa.
cat despre oto, dupa un clasament care l-am vazut , ar fi cei mai buni mancatori de alge... o fi dar nu la mine. stau cu botu doar pe sticla.
am sa fac schimburi 2 ori pe saptamana sa vad ce se intampla.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Val,
am si eu o cutie de Protalon-707 nedesfacuta

Nu cumva scrie pe vreo hartiuta din pachet sau pe cutie, ce substanta / substante active contine Protalonul? Nu ma intereseaza personal, nu-s nici eu adeptul chimicalelor in acvariu, dar intr-un post anterior, Radu parca ridica problema gasirii Protalonului in Romanica....harnic si curios cum sunt am dat o tura pe google sa gasesc substantele active din el, dar pas...nici o informatie. Si ma roade curiozitatea sa aflu ce contine
Mersi

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mie unu, sau plantelor, cand au auzit ca le ard li s-a taiat respiratia)) " mai ma gandesc"
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

up-date.
am facut schimb 25 % apa si am curatat algele de pe peretii din sticla,
am bagat 100 mll h2o2 la 180 l apa.
am fertilizat 0.5 pps , 0.5 profito si am inchis 2 tuburi.
si de 2x doza recomandata easylife carbon.

Astazi algele dau in retragere.
nu am fertilizat cu nimic decat EC
mai fac un schimb de apa
si am bagat de 3x doza recomandate EC.
L. Bevipes se curata usor la fel si prosepinaca, dar in schimb L bevipes i-a incoltit intr-un numar miraculos circa 20 pui pe tufa si s-au si marit destul de mult in decursul acestei zile, dar sunt verzui.
Iarasi vreau sa pun accent pe puterea care o are EC. stimuleaza foarte puternic plantele in crestere.
cum bag EC plantele pocnesc in crestere dar pierd din culoare si au distanta mai mare intre noduri. cum bag pps si opresc EC, Plantele prind culori mai pronuntate dar si cresc mai dese, dar si algele se pronunta. Tin sa cred ca mai bine folosesc compozitia PPS intr-un mod de a respecta regulile stabilite de EI. o doza de 3x mai mica si schimb de 25 % la 3-4 zile.
ceva nou. Oto vestitus incepe usor usor sa roada algele, dar inca nu e pe drumul cel bun, deoarece il atrag frunzele noi , care nu sunt afectate e jmecher
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Si voua chiar nu va spune nimic faptul ca daca adaugati o sursa suplimentara de carbon, totul merge mai bine?
Daca nu ma credeti pe mine ca 90% dintre problemele cu algele sunt cauzate de dozarea incorecta a CO2-ului, poate credeti ce vedeti cu ochii vostri in acvariile voastre.

Nu cumva scrie pe vreo hartiuta din pachet sau pe cutie, ce substanta

Nope. Nu scrie nimic pe nicaieri. Si eu ma informez ce substante bag in acvariu INAINTE de a le baga. Nicaieri nu zice nimeni ce contine Protalon-ul. Ce contin sticlutele, de fpat, pentru ca sunt doua si se administreaza dupa o schema precisa...
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

asta e.... de ce oare a trebuit sa am eu probleme cu controlerul... of.
Deacuma ma chinui asa pana vine alt controler, bine totusi ca bat in retragere. Acuma ma gadesc daca deschis iarasi setul 2 de tuburi , iarasi probleme. acuma am 0.6 w per litru. cum deschid setul 2 , am 1.2 w per litru. e destul de brusca intensitatea. dar asa sunt droserele. 2x54w.
Am sa pun o problema la Sectiunea corespunzatoare.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in mare parte au disparut, si au ars.
Remediul care l-am folosit a fost:
2xoto vestitus
3x doza recomandata Easylife Carbon
1x 100mll h2o2 / la 180l apa
lumina 0.6 w per L 6 ore lumina

Forum Index » Alge
Go to: