[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Butelie CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

alexnbv wrote:- cam cat timp se poate folosii in conditii de maxima siguranta, adica in cat timp se degradeaza pana sa devina o bomba?

Din cate inteleg daca ii fac inspectia tehnica pot sa o folosesc inca 10 ani linistit?

Bomba nu poate deveni oricum. Asta inseamna explozie, iar pana acolo este cale lunga. Materialul nu se corodeaza asa usor, nu stiu cum lucreaza la interior, dar la exterior n-are mare lucru ce pati.
Pot apare defectiuni la robinet, dar nici asta nu sta in picioare, deoarece la robinet se umbla foarte rar. Asa ca...
Ideea este da face verificarile de rigoare, pentru a fi sigur ca nu apare "neprevazutu'", ceva ce nu ar trebui sa se intample.
Foloseste-o linistit, desigur, asa cum au spus-o mai multi, cu verificarile la zi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Alber wrote:Foloseste-o linistit, desigur, asa cum au spus-o mai multi, cu verificarile la zi.

La ce te referi cand spui asta. Eu credeam ca este vb de inspectia tehnica.

Poate am inteles gresit

Acvariu 126
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

la 10 ani se face. si in cazul unei defectiuni, butelia este prevazuta cu o supapa de siguranta , asta in cazul scaparilor. se activeaza si o poti repara tot la centrul de reincarcare
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

alexnbv wrote:
Alber wrote:Foloseste-o linistit, desigur, asa cum au spus-o mai multi, cu verificarile la zi.

La ce te referi cand spui asta. Eu credeam ca este vb de inspectia tehnica.

Poate am inteles gresit

Pai despre asta este vorba. Verificarea iti spune ca o poti folosi pana in anul cutare. Apoi faci alta verificare.

[Email] [Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Multumesc Alber si ketamina,

M-am mai linistit.....nu stiu de ce, dar traiam cu impresia ca dorm cu bomba langa mine, si nu este prea placut

Legat umplerea buteliei cat si de inspectia tehnica, am inteles ca ar fi un centru de umplere CO2 chiar langa magazinul Real, ceea ce este relativ aproape de zona in care stau. Aveti idee daca pot face si inspectia tehnica tot acolo sau daca gasesc deschis in weekend, sa fac ambele treburi odata?

PS: Stiti si alte centre de umplere butelii CO2 in apropierea zonei TITAN?

Multumesc.

Acvariu 126
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

nu stiu de ce, dar traiam cu impresia ca dorm cu bomba

Pe acest forum, de cand exista el, din cate stiu, se cunoaste un singur caz cand o butelie de CO2 a explodat si aia doar pentru ca proprietarul smilie a decis ca e o idee buna sa sudeze supapa de suprapresiune, pentru ca butelia scapa gaz pe acolo. A fost o chestiune de timp pana cand nenea de la gazarie i-a umplut-o prea mult si... cam asta a fost. Cu ceva noroc nu s-a lasat cu victime, doar cu o gaura in zid...

Nu e o poveste pe care o pot confirma personal dar o stiu de la un de incredere.

Ca o concluzie as zice ca o butelie cu verificarea tehnica la zi, pe care o lasi sa functioneze asa cum stie ea, e destul de sigura. O butelie la care te apuci sa faci inventii si ghidusii, poate deveni o bomba.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu nu sunt din bucuresti, dar ar trebui la centrele de umplere sa faca si revizii, asta in cazul in care iti accepta butelia.
alexnbv
Membru de baza

IP:

In nici-un caz nu ma gandeam sa inventez eu roata....dar lipsa de cunostinte in acest "domeniu" ca sa zic asa m-a facut sa fiu foarte neincrezator.

Oricum dupa ceea ce mi-ati spus m-am linistit in privinta asta.

Acum nu inteleg de ce
Val wrote: A fost o chestiune de timp pana cand nenea de la gazarie i-a umplut-o prea mult si...
Ma gandeam ca lucrurile se fa profesionist....

Ce presiune ar trebui sa am in butelie ca sa imi dau seama ca CO2 este pe terminate?

Acvariu 126
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Profesionist? :-) La statiile de umplere cu CO2??
Mda, ma rog, nu vreau sa vorbesc pe nimeni de rau, dar acolo unde mi-o umplu eu, e oricum numai profi nu.

Totusi, am observat ca nenea mesteru care imi umple butelia, pune intotdeauna mai putin de 8Kg de CO2, de unde trag concluzia ca din motive de "las' sa fim noi mai siguri" cutuma e sa se umple sub full.

Ce presiune ar trebui sa am in butelie ca sa imi dau seama ca CO2 este pe terminate?

Pai presiunea scade pana cand butelia ramane goala si ambele manometre iti vor arata zero. E pe terminate atunci cand se apropie de zero. Dupa cat de evident mi se pare raspunsul cred ca am inteles gresit intrebarea.

Oricum, daca ramai fara CO2 o zi nu se va intampla nimic rau cu acvariul. Si umplerea dureaza cateva minute plus drumul dus si intors pana la statie. Nu trebuie sa iti faci probleme.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

are dreptate val, vezi cat duce butelia si spunei omului sa-ti puna mai putin,astfel risti sa-ti sara ganitura de siguranta.
eu am butelie de 2 kg, desi i-am zis sa bage 1.5 kg maxim. a bagat 2 si era sa mai scape..... (desigur a zis , ca nu e nicio problema daca sare garnitura , daca patesc ceva sa vin la el ca mi-o face, bineinteles contra cost)
alexnbv
Membru de baza

IP:

Val wrote:Pai presiunea scade pana cand butelia ramane goala si ambele manometre iti vor arata zero. E pe terminate atunci cand se apropie de zero. Dupa cat de evident mi se pare raspunsul cred ca am inteles gresit intrebarea.

Nu ai inteles gresit, chiar la asta ma refeream(repet ca nivelul meu de cunostinte in acest "domeniu" este egal cu 0 ), din acest motiv pun tot felul de intrebari, unele chiar stupide....deh sunt la inceput si nu am avut de a face pana acum cu butelii sau chestii similare + ca siguranta mea este mai presus decat orice.

Nu vreau sa ajung la statia de umplere si sa ma prosteasca cei de acolo cum vor ei....este probabil ceva similar cu ceea ce se intampla in petshopuri(daca nu stii - iei plasa), dar macar acolo nu este viata ta in pericol.

Deci ca sa fiu sigur .... am sa umplu butelia la 60% din capacitate - cred ca este cel mai bine asa

Acvariu 126
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poti sa incerci asa, oricum va scapa putin peste
alexnbv
Membru de baza

IP:

Butelie are o capacitate de 7.4 litri de CO2, deci la incarcare voi cere sa fie umpluta cu 5 litri....cred ca este safe asa ;)

Multumesc pentru sfaturi

Acvariu 126
[Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Umplerea, se face din punct de vedere al cantitatii, deci, tu vei baga kilograme nu litri. Oricum, daca te duci unde trebuie cu ea, stiu baietii sa o umple cat trebuie. Problema aproape generala este ca, de obicei, unii vanzatori pun mai putin CO2 decat trebuie.
alexnbv
Membru de baza

IP:

andreic wrote:Oricum, daca te duci unde trebuie cu ea, stiu baietii sa o umple cat trebuie.

Imi puteti spune cateva locatii in Bucuresti unde as putea sa merg? Am citit ca ar fi ceva pe soseaua Chitilei si un centru pe langa magazinul REAL. Cam atat stiu deocamdata.

Acvariu 126
[Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

alexnbv wrote:
andreic wrote:Oricum, daca te duci unde trebuie cu ea, stiu baietii sa o umple cat trebuie.

Imi puteti spune cateva locatii in Bucuresti unde as putea sa merg? Am citit ca ar fi ceva pe soseaua Chitilei si un centru pe langa magazinul REAL. Cam atat stiu deocamdata.

Citeste aici.

865
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mai este unu pe Sos. Pietanari. Informatii despre ei aici. Chiar daca sunt mai de moda veche, mi se par mai profi. (fata de Chitila)

[Email] [Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Multumesc mult pentru informatii Sesmar&Alber .
Vad ca este un centru destul de aproape de mine.

Acvariu 126
[Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

M-am tot uitat pe butelie sa caut daca inspectia tehnica mai este valabila....nu pot sa-mi dau seama....sunt tot felul de cifre stantate pe ea dar nicaieri nu vad o data calendaristica...fiind o butelie de bere singurele lucruri pe care le-am inteles din tot ceea ce era stantat pe ea au fost: proprietarul(firma producatoare de bere) si capacitatea....in rest nu mai stiu

Imi puteti spune ce presiune ar trebui sa fie in butelie in mod normal?

Acvariu 126
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

o presiune maxima ar fi de 80 bar (dar nu sunt sigur)ce depaseste 90 cred ca este deja prea mult

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: