[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Noul meu acvariu  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

marzzx wrote:dar sa tin planta asta e o dambla de-a mea de cand eram mic, pe vremea impuscatului
Si io am damblale d-astea , una din ele e un Echinodorus cordifolius care-a costat atunci 50 lei .

Poze: smilie ... Poze cu plante
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Dupa alte cateva luni arata ca mai jos
Intre timp a trecut printr-o serie de jumuliri si modificari, dar in principal am adaugat vreo 2-3 anubiasi si Java fern-uri, care incep sa-si faca de cap.

image

image

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

Imi place la nebunie acvariul tau...am si eu un lido 120 si chiar nu stiam cum sa il amenajez, este un exemplu foarte bun pentru mine..
Te pot deranja cu niste intrebari?
Neoanele sunt cele stock Juwel si au reflectoare??
Co 2 bagi in acvariu?
Alte modificari pe la filtru ai facut??
Temperatura apei in medie pe timp de vara sta in jurul valorii de ??
Sper ca nu te superi ca am venit cu o avalansa de intrebari.
Multumesc!

[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de aprecieri !

Neoanele sunt cele cu care a venit, un daylight si un nature si inca nu le-am schimbat. Le-am luat doar reflectoare de la inceput.

Nu bag CO2, la anubiasi nu este nevoie si fern-urile cresc bine si fara. Si, nu in ultumul rand, este mult mai comod asa. In filtru am bagat doar niste siporax, dar nu stiu cu cat a crescut eficienta; oricum, pesti acum am doar Otocinclus, I. werneri, C. strigata - in total cca 25-30 si melci si creveti. Deci incarcatura biologica este destul de mica.

Temperatura in zilele caniculare a crescut si la 30 grade, dar am lasat deschis capacul si a mai scazut 2-3. Partea proasta e ca din cauza caldurii mi-au murit marea majoritatea a crevetilor red crystal (vreo 25-30). Acum, pentru ca nu e asa cald afara, sta pe la 26.

Schimb de apa fac saptamanal, cca 30-40 % si fertilizez cu Aqua Rebell si NPK.

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

marzzx wrote:In filtru am bagat doar niste siporax, dar nu stiu cu cat a crescut eficienta;
Schimb de apa fac saptamanal, cca 30-40 % si fertilizez cu Aqua Rebell si NPK.

La ce ajuta acest siporax ??
Ai facut un saculet si ai pus inauntru siporax banuiesc, iar ca pozitie este pus la mijloc daca nu gresesc (cat de gros este stratul)..in alta ordine de idei am vazut la tine in primele poze ca stutul pe unde iese apa este indreptat catre peretele din spate al acvariului desi in manual este pozitionat catre fata acvariului...are importanta cumva ???
Nu te supara ca te sacai cu intrebari (stupide) insa mor de ciuda cand vad ce frumusete de acvariu a iesit din manutele tale si fara instaltie co2
[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Siporaxul este un element filtrant biologic de la Sera, zice-se ca este printre cele mai bune. L-am bagat pur si simplu in filtru, in partea de jos, sub celelalte elemente filtrante mecanice (buretii). Ideal era intr-un saculet, dar n-am avut atunci la indemana.

Returul l-am indreptat spre peretele acvariului, pentru a nu-mi face un curent de apa prea mare, pentru ca pestii mei sunt mici. Daca pestilor nu le place curentul de apa prea mare e mai bine asa...

Nu ma supar, intreaba linistit. De la inceput l-am gandit sa nu aiba nevoie de co2, de aceea a iesit OK.

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

Am vazut ca noile acvarii juwel vin echipate cu acest Cirax pozitionat la mijloc [url] http://www.juwel-aquarium.de/en/cirax549.htm care nu se gaseste la noi pe piata o fi mai eficient decat siporax nu mai conteaza...
Despre intretinerea filtrului. (cred ca toti acvaristii care se folosesc de acest filtru intern de la juwel ar fi incantati sa afle mici secrete)
La cat timp speli buretii .. sau cumperi altii noi cum ne sfatuiesc neamtii Ai o ordine anume atunci cand cureti buretii, buretele cu carbune il schimbi la o perioada de 6 luni sa zicem sau pur si simplu il clatesi cu apa si cam atat.
Despre iluminare:
Eu am o priza programabila si am vazut ca unii tin lumina la acvariu de la ora 8.00 pana la 14.00 pauza 2-3 ore (vezi doamne mai sunt si nori) porensc la 16.00 si o opresc la 22.00 ...ce ma sfatuiesti
sa tin lumina cuntinu 11-12 ore sau cu pauze.. e o idee buna?

Apropo mai posteza si tu poze cu evolutia acvariului...sa se desfete ochiul acvaristului..ca tare frumos arata acvariu...

This message was edited 1 time. Last update was at 05/07/2010 13:46:49

[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Producatorul Sera spune ca Siporaxul este cel mai eficient mediu biologic pentru ca are canalele deschise la ambele capete, desi sunt unele medii cu o suprafata mai mare.

Polypadul il schimb saptamanal, la fiecare interventie si buretii de sus ii clatesc ocazional... sa zicem la o luna. Cei de jos si mai rar. Buretii reductori de nitrati ar trebui schimbati la jumate de an, dar inca n-am facut-o.
Burete cu carbune nu folosesc.

Eu tin lumina cu pauza (8-13, 15-22) din simplul motiv ca vreau sa-l vad luminat si dimineata cand plec, si seara cand ajung, dar nu vreau sa trec de 12 ore de iluminare.

O sa mai fac niste poze, desi acum, de cand mi-a nascut sotia o fetita, nu prea mai am vreme de acvariu.

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

marzzx wrote: Burete cu carbune nu folosesc.

Multumesc de sfaturi, sa inteleg ca nu este recomandat buretele cu carbune..(motivul ??) Sa las gol in locul lui ?
Ai zis ca neonele sunt juwel doar ca ai adaugat reflectoare (atunci imi iau si eu ) de o vreme am devenit fan JBL, ma tot bate gandu sa iau reflectoare de la ei, poate au randament mai bun..pretul este oricum mai mare la JBL 36 ron bucata fata de 25 buc juwel, acum nu am idee despe eficienta dintre cele doua reflectoare. Am studiat niste poze facute de tine cam din acelasi unghi cu reflecoare si fara reflectoare si parca ca se vede o imbunatatire a luminii. Am sapat pe net insa nici un raspuns vis a vis de aceasta necunoscuta ..

Poza fara reflectoare daca nu ma insel..

image

si o alta poza cu noile refelectoare... gasita pe undeva

image

Acum o alta intrebare:
Iarba aia subtire rau de langa filtru dreapta cum se numeste..imi place tare mult..(ti-am spus vreau sa iti clonez acvariu) de fapt sincer sa fiu nu prea le am cu plantele dar te intreb eu pe parcurs..

marzzx wrote: de cand mi-a nascut sotia o fetita, nu prea mai am vreme de acvariu.

Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa ! Stiu ce inseamna un nou membru in famile (si eu am un baietel de 2 anisori) timp dedicat familei 100%. ( cand doarme mai tragi si tu cate o poza la acvariu )

This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2010 10:24:32

[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Reflectoarele JBL sunt rotunjite si in forma de M si ei afirma ca e mai buna la reflectarea luminii fata de celea cu unghiuri, cum e la Juwel. Parerea mea este ca daca e asa, eficienta nu sare de cateva procente, ceea ce nu face nici o diferenta. Pana la urma tot la pret te poti raporta.

Filtru de carbon iti recomand sa-l folosesti doar dupa tratamente medicamentoase, pentru ca altfel carbunele nu va ramane activ multa vreme si dupa aceea substantele absoarbite vor iesi din nou in apa. Deci poti sa-l scoti linistit.

In pozele acelea e posibil sa fie cu doua setari diferite ale aparatului foto dar, adevarul e ca se vede diferenta cu si fara reflectoare. Nu e chiar crestere cu 100% a luminozitatii, cum afirma ei, dar sigur se vede ca lumina e mai puternica.

Planta aceea se numeste Eleocharis vivipara.

Mersi, sa-ti traiasca si tie . Las ca o sa fac poze.

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

Am sapat pe net si intrade-var carbunele acvtiv nu se recomanda la un acvariu plantat..desi nu inteleg de ce Juwel si alti producatori se incapataneaza sa tina si aceste medii de filtrare fara sa puna un WARNING: a se schimba in cazul in care aveti acvariu plantat smilie smilie smilie
O sa ma risc sa iau de la JBL refelctoarele.
Ma interesez sa imi cumpar si siporax (am vazut pe net un demo destul de convingator)

Vreau sa pun acest siporax la mijloc si in locul celui cu carbune. Ce zici e indicat ??

image

Ca si substrat sunt hotatrat sa merg pe JBL manado si aquabasis plus (e criza doar) iar ca fertilizare feroprol si feroprol 24 ...nu prea sunt dispus sa fac o investite foarte mare pentru inceput vreau sa vad ce imi iese sa imi formez si eu mana..si la urmatorul acvariu o sa incerc si eu produse ADA...
Acum sunt hotatrat sa plec de la ideea ta de acvariu si de ce nu, sa incerc sa il fac sa semene izbitor cu al tau nu stiu daca a mai facut cineva asa ceva insa eu asta imi doresc "'ATA ETE ''

This message was edited 3 times. Last update was at 07/07/2010 23:35:47

[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca se includ ca sa il schimbi cat mai des, sa mai vanda si ei consumabile.

Siporaxul iti recomand sa il pui tot jos, pentru ca acolo e apa mai curata, dupa ce trece prin toti buretii, si siporaxul nu se va colmata. Este important ca mediul filtrant sa raman cat se poate de curat, pentru ca bacteriile care se vor dezvolta acolo trebuie sa aiba un flux cat mai mare de apa.

Cat despre substrat... e ok si solutia JBL, desi Amazonia e mult mai bun, mai usor de crescut plante in el si tine mai mult, deci nu vei avea probleme mai multa vreme. Pe de alta parte, daca optezi pentru anubiasi, nu vei avea nevoie de substrat fertil. Eu am mai pus si ceva marsilea, cryptocoryne si mai nou un aponogeton madascariensis, care cresc foarte bine.

La t?? ni-i greu !!!
TAVI13
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
In ceea ce priveste carbunele activ, multi producatori recomanda utilizarea lor numai in cazuri exceptionale si pe perioade scurte, in cazul acvariilor plantate in care se face fertilizare. Vezi manualele de pe site-ul JBL DE EX.
kryss05
Junior member

IP:

Bunnnn..
Am facut ieri un mini test..am facut din folie aluminiu 2 reflectoare sa vad cum bate lumina in apa si vreau sa spun ca era diferenta mare. . E de bine...
Nu se pune problema banilor pe reflectoare..insa am tot aruncat banii pe diverse chestii acvaristice, dupa care am realizat ca de fapt daca studiam mai intens problema nu erau necesare..nu dezvolt ideea acum..
De regula sunt o persoana care ma cam grabesc in a lua decizii in toate punctele de vedere..cred ca nu corespund profilului de acvarist inca ..
De cateva zile incep sa ma ponderez si se pare ca descopar lucruri noi...
In prima faza voi lua 2 reflectoare JBL 438 mm dupa care ramane sa ma gandesc la substrat...poate voi merge pe amazonia 2 sau jbl sau teralit... mai reflectez,,,cert este ca am decis sa merg pe fertilizare de la easy life (carbon, profito si ferro) am vazut pe diverse forumuri ca este laudata acesta firma(insa ramane de vazut). Este o idee buna ce zici?? ...repet sunt cam noob in aceasta privinta cu fertilizarea, substrat fertil, nefertil, inca sunt la capitolul studiu, de aceea este ceata in capul meu...
Momentan intentionez sa imi achizitonez materialele necesare, pietrele, plantele, etc dupa care voi face un jurnal... stiu ca nu va fi ca al tau insa macar pe jumate sper sa fie, plus de asta iti voi cere ajutorul din cand in cand.
Cred ca multi forumisti inca asteapta poze cu evolutia acvariului tau (am vazut jurnalul tau si pe un forum de afara care este la fel de apreciat)... .
Vrem POZE..Vrem Poze...Vrem poze...

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2010 00:22:51

[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Fertilizantii Easy Life sunt buni si unii au rezultate bune cu ei. Eu acum am ceva fertilizant preparat de un neamt, dar probabil o sa trec si eu pe EL cand se termina.

Uite si pozele proaspete E cam plin de pistia si riccia pe deasupra, cand am vreme o s-o si raresc....

image
image

La t?? ni-i greu !!!
kryss05
Junior member

IP:

marzzx wrote:Eu acum am ceva fertilizant preparat de un neamt ...

Hmm... io cred ca tu lucrezi pentru nemtii de la JUWEL sub acoperire si nu vrei sa ne spui... Prea e frumos acvariu tau si este dotat cu filtru stock, lumina stock, reflectoare stock ...cred ca tu le prepari acvriu pentru sedinte foto sa il puna in catalogu lor pe 2010-2011 .
Imi place cum ai pus planta aia in patratele e beton.
[Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

He he, as vrea eu sa lucrez pentru Juwel... as fi in lumea mea. Fertilizantul este Aqua Rebell Mikro si Makro, de aici, l-am luat odata cu solul Amazonia 2.

Planta aia este Aponogeton madagascariensis, a crescut foarte bine pana acum - si a trecut de perioada cand se alimenta din bulb. Desi se spune ca are nevoie de lumina foarte puternica, se pare ca merge si cu ce am eu.

La t?? ni-i greu !!!
MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma uitam la prima poza si la ultima,mare diferenta,a evoluat mult acvariul tau,arata super
Felicitarile mele

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: