[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum tai un Anubias ca sa-l inmultesc ?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
andras
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/12/2007 03:25:16
Messages: 553
Location: Odorheiu Secuiesc
IP:
Offline

Ce-ti mai fac anubiasii?
[Email] [WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Cresc lent

Au dat usor radacini noi si frunzulite, iar partea aceea putrezita nu da semne sa putrezeasca si mai rau.

Am pus cateva poze aici.

Merg mai greut din cauza ca am avut niste pui de melci [multi, 120 pomacea] si dupa vreo saptamana in care n-am avut timp sa fac bombe noi de CO2, am pus bombe proaspete.
Rezultat: kH-ul s-a dus la 0 [pp ca de acolo de fapt + imbaxirea a vreo 2 filtre], pH a ajuns la 5, oxigen foarte putin, bweak, abia l-am restabilit. Din fericire, am scapat doar cu un crustaceu mort.
pH back la 6.5-7, indicatorul de CO2 e verzui, pestii se alerga iar si sper si plantele sa mearga mai bine in urmatoarele saptamani.
[WWW]
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/04/2008 14:33:19
Messages: 450
Location: Bucharest - crangasi
IP:
Online

am luat si eu o radacina si nu da deloc cred ca a si putrezit. o s-o scot ca sa pun poze
Alokt
Member

Joined: 21/08/2008 11:15:32
Messages: 151
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Eu personal, in timp am observat ca Anubiasii se dezvolta cel mai frumos, nu neaparat ca si masa efectiva crescuta, ci ca si calitate, undeva "intre ape".

Avand in vedere ca in acvariul cu Nymphaea, sub coronametul acestora am umplut golul cu anubiasi (elimini aproape integral green spots) si ca nu doresc sa bag prea multa masa lemoasa in acvariu, le-am prins cu ventuze de cauciuc de peretii acvariilor. Dezvoltarea este un pic mai lenta, dar frunzele cresc cu aproximativ 40% in dimensiuni si nu au tendinta de curbare. In plus, planta sta la o distanta de aproximativ 10cm de substrat, unde ventilatia este mai slaba iar intre particulele de nisip sau pietris se aduna in timp reziduri care cresc aciditatea in zona respectiva.

Daca nu doresti sa opresti planta din dezvoltare, iar planta "mama" doresti sa o pastrezi in plus, nu te intereseaza sa iti faci zeci de anubiasi mici, cel mai sanatos mod de inmultire este:
- Tai varful de crestere
- In aproximativ 2-3 luni, din inelul care precede varful de crestere (taiat de tine), vor aparea unul sau doi lastari mici (in opinia mea asta tine strict de capacitatea de sustinere a plantei), acestia vor avea o crestere mult mai buna decat sectionarea in multe bucati si curatarea frunzelor, deoarece au in spate planta care ii sustine.

Cand ajung la 3 cm poti sa ii desprinzi de corpul mamei si vei avea 1 sau doi anubiasi mici si perfect sanatosi.

Daca faci treaba asta prea des, la un moment dat vor incepe din planta mama sa creasca multi lastari mici, iar aceasta se va inchide la culore si nu se va mai dezvolta.
 
Forum Index » Plante de acvariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com