[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lupta  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Scuze pentru postari consecutive...

Porcu wrote:Sugestia mea e sa-i faci de petrecanie Anubiasului imens. Presupun c-a inceput sa se miste Anubias nana "petite", in vreo doi ani o sa ai suficient de mult sa umpli treimea stinga

Da. Misca petite-ul. Incet, in ritmul lui imperturbabil, dar misca. E una dintre solutiile la care ma gandeam si eu. Doar ca speram la una mai putin radicala...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:Printr-un alt topic tu radeai cu interminabila serie cinematografica cu BBA Daca a ajuns si la Baia Mare e clar ca trebuie facut si filmul BBA: the invader
Idoobitabil .

Iar Val o sa regizeze un film autobiografic: "Me and BBA" sau "BBA in my Life" urmat de seria "The Beginning of BBA", "The Story of BBA", "Killing BBA" si "The End of BBA" .

Poze: smilie ... Poze cu plante
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Ai creveti? Ce le dai sa pape? Ca am si eu unul amarat de tip bambous si sta saracutul in acvariu de 2 luni dar nu stiu ce mananca...
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Crevetii papa ce papa si pestii. 4 feluri de fulgi SERA si 2 feluri de boabe HIKARI.

Din pacate nici unul dintre sortimente nu e special pentru creveti si asta se vede. Desi ei mananca (e vizibil cand si cum mananca nu ai cum sa nu observi) totusi coloritul nu este asa cum am vazut pe la altii.

Pe de alta parte, nu stiu ce inseamna crevete "de tip bambous". Eu am Red Cherry Shrimps. Poate al tau are alt comportament... nu stiu.
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Uite crevetele bambous.

image

image

Sunt cafenii si au o dunga pe mijlocul spinarii. Cand mananca deschid un fel de umbrelute pe membrele anterioare. Asa cred eu ca mananca. Dar am citit undeva ca de fapt ei asa respira, ca branhiile lor ar fi tocmai "umbrelutele".
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

vek wrote:Uite crevetele bambous.

Noi il stim de Atyopsis Moluccensis, da e cunoscut si "informal" sub diverse nume: Bamboo Shrimp, Timber Shrimp, Wood Shrimp, Fan Shrimp.
Crevetelul tau mananca atat alge in suspensie cat si organisme microscopice, tu de ce crezi ca sta cu "umbrelutele" alea deschise?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu stiu unde sa postez asta, asa ca raman tot aici.
Citeam mai demult, mult mai demult, ca plantele produc oxigen la un nivel foarte fin, mult mai fin decat vom putea noi introduce vreodata in acvariu cu ajutorul unei pietre ponce si al unei pompe de aer...
Am luat ca atare informatia si am renuntat demult la aerator. Ba chiar am renuntat si la jetul filtrului orientat spre suprafata apei.

Am vazut dupa ce am inceput sa fertilizez si sa pompez CO2 si celebrele bule de aer pe care le scot plantele cand le merge bine. Unele mai mult altele mai putin. De obicei alea cu crestere rapida.

Dar n-am vazut niciodata asta pe planta care creste cel mai lent din cate am avut eu vreodata, Anubias nana 'petite'. Frunza respectiva are cam 1 x 1,5cm si perlarea nu se vede cu ochiul liber. Am fost foarte surprins sa vad bulele de oxigen pe poza in marime naturala dupa ce am descarcat-o in calculator.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da' ce poza, adica fotografie, coolta™ ai facut :nutz: .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Despre noi
Go to: