Hai ca fac si eu pe Profetu' : Toti aveti dreptate
Pe rand:
1. Legat de ce zise pustyu:
pe vremuri (acu mai multi ani decat ai tu) am primit niste pesti. Si de atunci am ramas cu pasiunea.
Eh, pe vremurile alea speciile de le gaseai in Constanta (unde locuiam eu) erau in numar taaare limitat. Si firesc cumva am avut de toate. Si iarasi firesc am trecut prin multe pasiuni si ambitii, intre altele de a inmulti pesti de diferite specii. Si pe atunci nu aveam net, dar aveam o singura carte (publicatea de acvariul constantza). Si am invatzat ca e important sa faci determinari (si imi stiam pestii pe numele lor, nu erau doar cichlida cu dungi albastru cu negru, banal de reprodus daca respecti o retzeta). Si legat de asta in aceeasi idee este banal de reprodus si un guparez. Si afla ca si la cichlide exista varietati mentinute prin selectii. Acu deja discutia e stupida.
Ideea e ca dupa ce mi-am satisfacut curiozitatea si ambitia, am trecut la alta specie etc. Asa au facut multi. Nu am decis sa fac o meserie din asta, asta nu ma face mai putin merituos, nu-i asa?
Poate ca eu am reusit sa inmultesc hippocampus sp. De asta ce zici? m-ar face asta mai coios si mai ACVARIST ? Poate da poate nu.
Apoi ar fi trebuit sa observi ca altii de pe forumul asta au niste preocupari foarte avansate si aproape savante legate de plante si fertilizare. Asta ii face mai putin ACVARISTI? Eu cred ca nu... Sau pe tine te-ar face acelasi lucru cantitate neglijabila? (adica pe motiv ca nu ai amintit intre preocuparile tale plantele )
Cine sunt mincinosii pana la urma?
Orice te-a determinat sa spui pe tine ceva sa spui asta - nici nu mai conteaza la ce te refereai. Dar eruditia ar fi trebuit sa te faca sa constientizezi ca multimile se distribuie dupa un criteriu pe o curba a lui Gaus... de unde s-ar trage concluzia: mincinosii mincinosilor sunt intr-un numar mic, astia mai nemincinosi in numar f mare si aia sfinti iarasi in numar mic.... Acu o categorisire larga in /mincinosi/ nu se face sa fie facuta, nu? Macar pentru ca mincinosi ar fi doar o mica parte
In plus la noi punctul 0 de referintza e undeva mai sus decat in alte parti hihihihi.
Observ ca baietii au observat inaintea mea niste chestii juste:
nu se face sa categorisesti pe unii sau pe altii dupa criterii subiective. Ok, am inteles ca idealul tau si meseria se masoara in succesul reproducerii masive a unor specii. Ei bine mai exista inca astfel de oameni si in Bucuresti. Pe de alta arte genulk asta de activitate a devenit nerentabila economic (mostly) pentru ca e mai rentabil importul. Prin urmare activitatea de a reproduce in masa a mai slabit in amploare. Pasionati sunt inca.
Si pentru ca maretia reproducerii carasului nu mi se pare asa mare, am sa iti zic eu despre niste oameni care fac chestii mai cool (care necesita atat cunostinte - si aici conteaza si numele speciei) si indemanare si pasiune, iar rentabili8tztea economica e discutabila.
- reproducere killiefish
- reproducere L species (aka loricaridae care nici macar nu au un nume ;) )
-
Eeh? e chalenge-ul suficient de mare?
Pentru unii chalenge-ul reprezinta diferite specii si asta nu il face pe unu' mai merituois decat altul. Sau pe plant - loverii

) mai acatarii decat salt loverii

)
De fapt nici nu stiu de ce dracului ma agit sa pun acest post

Cred ca din respekt pentru membrii forumului
2 Legat de guppy am tot avut cand eram copil, au ramas la inima, dar nu m-as mai baga sa ii tin. Sunt de blamat? ihihi Fiecare cu a lui, si nici in cazul asta nu cred ca e vreun motiv de polemica. Va amintiti galeria aia foto cu guparezi la un concurs in Germania? (din pacate nu am mai primit si texte explicative) Aveam sperante ca pasionatii vor sari cu intrebari, care, cum de unde pozele, exista asa ceva?! wow hai saq facem si la noi. Dar nu s-a nimerit, si galeria aia a stat doar vreo 2 saptamani pe prima pagina.
Si legat de gup ca pestele incepatorului: Este pastele incepatorului taman pentru ca rezista ceva mai bine ba chiar se si inmulteste fara interventii si smekerii... Si se pliaza pe idealul celor mai multi incepatori: sa il poata tine in viatza.
Acu fara directa legatura cu subiectele anterioare,
pustyu-le, ai observat foarte bine articolul lui Koala, facut din inima, cu pasiune si cu suficienta rigurozitate si temeinicie. Mai sunt cateva... Pe canmd te asteptam si pe tine cu ceva autentic? Ca doar calitatea forumului este data doar de calitatea membrilor individual, si contributia ta ar ramane eterna
Ca sa poti sa mai tragi de ureci pe unu si pe altul ar trebui sa dovedesti inainte... Si daca te apuci de ceva serios si ne spui si noua (sub forma de posturi sau articole pe care cu mare placere o sa ti le public)vei atinge un grad mai mare de nemurire decat porcu si sarcofagul lui, koala si oscarii lui sau Sandu si evanghelia despre CO2
Asa ca pune mana si scrie inainte de a iti arata dezamagirea pe marginea subiectului.
Pana una alta te rog sa reflectezi asupra atitudinii si te invit sa ai una proactiva
Acu hai sa ne intoarcem la iubitul guparez (heheh ce iures a fost cand au aparut in constanta verietatile negru complet sau negru cu rosu Ferrari) Si ghici? Erau de import! mama lor de nemti

sau asiatici sau ce or fi fost aia de i-au electionat cu sau fara notiuni de genetica. (pustyu-le, la asta te pricepi?)