Author |
Message |
dan_p67
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2008 17:44:14
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dan_p67
Member
IP:
|
Val wrote:Efecte asupra algelor - ZERO.
eu ti-am zis...
Mai mult de atat...am inceput sa ma indoiesc de laudele aduse gamei Flourish.Dupa dozare timp de 2 saptamani conform schemei lor de fertilizare zilnica,testul colorimetric si JBL si Sera arata Fe=0.Am pus si Fluorish Iron si Comprehensive Supplement care amandoua contin fier solubil.
Si eu iti doresc casa de piatra si sa fiti fericiti.
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/02/2008 11:47:07
|
Val
Magister Ludi
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1029125184268d6c20095a.jpg)
IP:
|
Va multumesc pentru urari. Sa dea Dumnezeu!
Cred ca e ceva in neregula. M-ai facut curios si am facut si eu niste masuratori.
Adaugand Flourish conform prospectului si Flourish Iron concomitent, adica de 3 ori pe saptamana, am ajuns de la 0ppm la 0,5ppm fier intr-o saptamana si presupun ca au mai consumat si plantele cate ceva.
Ori e ceva in neregula cu testele, dar nu prea cred, mai ales ca le-ai facut in dublu-orb, ori plantele tale aveau o deficienta de fier si l-au supt. Nu imi vine in cap alt motiv.
Legat de apa mea tulbure am ajuns la concluzia ca nu e in mod direct legta nici de Protalon nici de Excel ci de faptul ca mi-au murit toti melcii de substrat... Pretty naspa moment. Nu ii imai vad pe nicaieri, doar cand aspir substratul mai ies cateva cochilii goale...
Sper sa trec cu bine peste tot ce implica asta...
Ca observatie, ar fi bine sa citim cu atentie prospectele chestiilor pe care le bagam in acvariu si sa le luam in serios. Vezi faptul ca pe Protalon scrie sa inlaturi toti melcii pe care ii poti inlatura inainte de tratament.
Toate cele bune.
|
|
 |
dan_p67
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/03/2008 08:56:56
|
dan_p67
Member
IP:
|
Val wrote:... mai ales ca le-ai facut in dublu-orb, ori plantele tale aveau o deficienta de fier si l-au supt. Nu imi vine in cap alt motiv
ce vrei sa insemne "dublu-orb"?
De ce la fertilizare cu jbl ferropol si ferropol24, testele sau eu (depinde ce-ai vrut sa spui), nu mai sunt oarbe?
2.Eu cred ca ai omorat filtrul biltrul biologic cu supradozarea excelului.Probabil ca melcii s-au dezintegrat si nimeni n-a mai descompus materia organica.
Val wrote:
Sper sa trec cu bine peste tot ce implica asta...
o fiola de biodigest ar fi de ajutor si daca ai cum sa faci cu transportul,iti ofer 1-2.
Val wrote:
Ca observatie, ar fi bine sa citim cu atentie prospectele chestiilor pe care le bagam in acvariu si sa le luam in serios. Vezi faptul ca pe Protalon scrie sa inlaturi toti melcii pe care ii poti inlatura inainte de tratament.
si eu am zis la fel
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/03/2008 11:05:09
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
Am vrut sa zic ca ai facut testul cu JBL si apoi si cu SERA. (Nu stiu ce mi-a venit sa folosesc expresia aia. ea se refera de fapt la analizele medicale facute la 2 laboratoare care nu stiu unul de altul, pentru siguranta...)
Mda, ciudat ca la Ferropol ai obtinut valori si la Flourish nu...  In cazul asta nu prea imi mai vine nici o explicatie in minte.
Eu nu laud aprioric nici un produs si nici o firma. O sa refac si eu testele, inainte de dozare si dupa.
Referitor la filtru, cam asa m-am gandit si eu. In plus am si schimbat filtrul. Am trecut de la intern la canistra. Se pare ca buretelul de la intern, pus in canistra (pentru bacteriile din el) nu a facut mare lucru.
Nu stiu ce este Biodigest, eu am folosit JBL Filter Start si JBL Filter Boost. Sper sa mearga. Multumesc oricum de oferta. Deocamdata mai stau.
Toate cele bune.
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2008 06:44:01
|
canadezu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1550304952454b954588984.jpg)
IP:
|
Cam asa arata algele tratate cu Excel sau in cazul asta cu glutaraldehide:
Fuzz algae pe E. tenellus:
Fuzz algae pe Glosso:
BBA pe Hairgrass:
I-mi pare rau de calitatea pozelor asta e tot ce poate aparatul meu  .
Sper ca se vede cit de cit cum algele au inceput sa se inroseasca.
Acvariul asta are 40L(10g), are aproape cite un pic din fiecare alge in el, Caldophora, BGA, BBA, GSA, Hair Algae, Fuss Algae. Simbata trecuta dupa ce am schimbat 50% apa(am curatat si ce am putut sa vad din BGA era foarte putina pe UG)) am inceput sa dozez glutaraldehide.
Pina acum algele afectate sunt BBA si Fuss Algae iar BGA nu a reaparut inca.
D
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2008 08:35:05
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
Ok, si cum dozezi Glutaraldehida? O cumperi de concentratie 2,5%, sau o diluezi pana la 2,5%, presupun, dupa care.....? E in dozaje diferite pe zile, ca excel-ul, sau egale? Cum faci?
Plantele ce zic? Dar melcii?
Daca ai si creveti pe acolo, nu ti se par evident mai agitati cand bagi glutaraldehida?
10x
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/03/2008 21:15:16
|
canadezu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1550304952454b954588984.jpg)
IP:
|
Val wrote:Ok, si cum dozezi Glutaraldehida? O cumperi de concentratie 2,5%, sau o diluezi pana la 2,5%, presupun, dupa care.....? E in dozaje diferite pe zile, ca excel-ul, sau egale? Cum faci?
Plantele ce zic? Dar melcii?
Daca ai si creveti pe acolo, nu ti se par evident mai agitati cand bagi glutaraldehida?
10x
Asta pe care o am este 2.5%. Cind o cumperi vine cu doua bidoane unul este 2.5% glutaraldehide iar altul este o solutie, care activeaza bidonul cu glutaraldehida cind este folosita la dezinfectie, nu o amestec pentru ca am nevoie numai de Glutaraldehida.
Nu diluez nimic o folosesc asa cum este: la bazinul asta am dozat 5ml dupa ce am schimbat apa (50%) si inca 1ml in fiecare zi, dupa cum vezi este exact doza recomandata de Seachem pentru Excel.
Dupa cum am mai spus eu folosesc Excel si glutaraldehida de ceva vreme. Maximum am dozat, Excel X2 doza recomandata pina algele au disparut iar Glutaraldehida la un bazin de aprox 40L, 10ml la schimbul de apa si cite 5ml in fiecare zi.
Pina acum nu am avut probleme cu plantele in nici unul din bazinele in care am dozat Excel sau Glutaraldehda. In acvariul asta sunt 3 Guppy cu o gramada de pui si ceva melci, deocamdata toata lumea este fericita si pui ies si la numaratoare :-) . Nu am creveti, dar chiar daca, nu cred ca ar fi o problema atita timp cit nu exagerezi cu dozajul si faci schimbul de apa saptaminal (50%).
Ca o paranteza, poate ca Excel sau Glutaraldehida omoara o parte din alge dar nu trebuie sa uitam ca totusi sunt substante chimice pe care le introducem in acvariu si ramin la parera ca trebuie mai intii gasita, inteleasa si eliminata, cauza aparitiei algelor si dupa aia folosirea chimicalelor.
Succes,
D
|
|
 |
g.g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/03/2008 08:01:03
|
g.g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/50610a563fd5d50c745f2.jpg)
IP:
|
Val wrote:Nu stiu ce este Biodigest, eu am folosit JBL Filter Start si JBL Filter Boost. Sper sa mearga.
Cam asta este BioDigest.
|
Just for fun!
www.REEF.ro |
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/03/2008 13:22:45
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
dan_p67 wrote:eu ti-am zis...
Mai mult de atat...am inceput sa ma indoiesc de laudele aduse gamei Flourish.Dupa dozare timp de 2 saptamani conform schemei lor de fertilizare zilnica,testul colorimetric si JBL si Sera arata Fe=0.Am pus si Fluorish Iron si Comprehensive Supplement care amandoua contin fier solubil.
Si eu iti doresc casa de piatra si sa fiti fericiti.
Uite o posibila explicatie: http://www.plantgeek.net/forum/viewtopic.php?t=10971&sid=bb280d987149c848c9f3c3ed76b8b559
O fi marketing, o fi pe bune, habar n-am. Dar o firma ca Seachem sa vanda Flourish Iron, iar acesta sa nu contina fier mi se pare ca si cum Cola light ar fi facut cu zahar... Nu stiu daca si-ar permite... Parerea mea.
|
|
 |
dan_p67
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 08:52:44
|
dan_p67
Member
IP:
|
nu stiu ce sa zic...m-am gandit si eu ca testele reactioneaza la Fe3 si nu la Fe2 dar de ce reactioneaza f.bine la dupla24 sau jbl24?
Cred ca am exagerat totusi cand am contestat calitatea produselor seachem,nu am competenta si nici mijloacele necesare ,insa pot sa apreciez si sa compar cu alte produse incercate personal.
Si astept si de la ceilalti cativa de pe aici care folositi seachem sa spuneti cinstit parerea voastra.
Se vede ca mai sunt si altii care pun intrebari si as continua si cu intrebari legate de nitrogenul si fosforul seachem.
Apoi din punct de vedere economic vorbind,sa vedem ce reiese:
De exemplu la mine,la acv de 350l,utilizand doze de 500ml,la un dozaj conform planului de fertilizare recomandat de fabricant (care este sub necesarul meu),perioada pt care ajunge doza este:
excel - 1,5luni
iron - 2.5 luni
fluorish - 8luni
trace - 3 luni
nitrogen - 11 luni
phosfor - 11 luni
potasiu - 4 luni
Toate au costat 90$+53$transport.
Dupa calculele mele,rezulta o cheltuiala de 40$/luna.
Acum ma intreb de ce or fi diferente asa mari intre unele si altele...nu se puteau regla concentratiile incat sa ajunga o perioada similara?
De ce la alte produse (dupla,jbl) e necesar zilnic 1 picatura la 50l iar la astia trebe 5ml/200l de Fe, adica 1,25ml/50l, adica 25 de picaturi/50l? si tot nu se coloreaza testul...
Concluzia mea...sunt destul de slab concentrate,probabil are un rost si aceasta slaba concentratie,poate fi pt un dozaj mai exact,poate se pastreaza in timp mai bine,cert este ca pe mine nu ma satifac.Raportul rezultate/cheltuieli/renume nu mi s-a parut tocmai spectaculos.
Este doar parerea mea,unul care nu beu cola ci numa borsec imbogatit cu Co2 si fertilizant Sauvignon blanc.
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 09:55:05
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
Da, asta ma enerveaza si pe mine. Nu am ramas deocamdata decat fara Excel (pentru ca am dozat ca retardatu')
Dar e clar ca se vor termina total vraiste fertilizantii de la Seachem. Nu stiu cum e la alte firme, dar mie personal, neintelegand rostu', mi s-a parut oarecum stupid sa cumpar o schema de fertilizare completa, dar care sa nu imi ajunga in intregime de la primul la ultimul fertilizant. Ca n-ar fi fost mare lucru.
Ca producatorul da dozaje oarecum insuficiente am observat si eu. La ei pe site intreaba cineva si ei zic ca schema lor NU este E.I., dar nici nu precizeaza cam ce ar fi. Mie mi se pare un PPS castrat, sau ceva asemanator. Ma rog, or stii ei ce zic ca doar nu s-au apucat de produs fertilizanti joia trecuta.
Si daca tot sunt lucruri care ma deranjeaza si la schema curenta de fertilizare, poate se intreaba careva de ce nu am luat Dupla de la vreun magazin din tara si am luat Seachem de pe net din Germania...?!
Pai, doua motive:
1. (Si cel mai important) Nu am vazut la Dupla macronutrienti.
si
2. (...ca sa fie doua motive si sa mai starnesc pe unu si pe altu' sa imi sara in cap) Bai nene, eu am o problema. Vreau sa stiu cat mai multe despre ceva ce urmeaza sa cumpar, inainte de a cumpara. Pentru ca asa mi se pare intelept.
Eu din fertilizantii aia de la Dupla nu prea am inteles mare lucru. Sunt constient ca e de ras pentru cineva care ii are si ii foloseste deja, dar ia aruncati un ochi pe net... La fertilizantu general - o descriere de 3 randuri. Ca de altfel si la restu'. La cel zilnic zice ca se foloseste cel mai bine impreuna cu el insusi...  La Root, sub ce forma e? O fi lichid, o fi vreo pasta?
De ce 'reaq aia la care ma astept sa fie lichizi cum e mai peste tot sunt tablete? Ce avantaj au tabletele alea? Iar daca mie imi zice cineva din descrierea de pe site daca substratul Dupla este sau nu fertil, dau o bere.
Toate cele bune.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 12:42:02
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Val wrote:1 (Si cel mai important) Nu am vazut la Dupla macronutrienti.
Nici io, e frustrant :aaa: .
Val wrote:Eu din fertilizantii aia de la Dupla nu prea am inteles mare lucru.
Crede-ma ca nici io  . Am avut incredere in schema lor de fertilizare si-am luat-o pe toata  . Nici dupa ce-am citit miniromanu' de prospect n-am fost pe deplin lamurit  . Vorbeam la telefon cu Sandu si nu pricepeam nici unu' de ce se pune Dupla Root la o treime de suprafata solului si nici cum naiba poti planta Hemianthus callitrichoides in solu' ala usor (aproape pluteste de usor ce e) ....... in timp s-au lamurit misterele  .
Val wrote:La cel zilnic zice ca se foloseste cel mai bine impreuna cu el insusi...  La Root, sub ce forma e? O fi lichid, o fi vreo pasta?
Unde-ai vazut ca cel zilnic se foloseste impreuna cu el insusi  , suna beton  ? Cel zilnic se foloseste impreuna cu pastilele care se dizolva in apa (pastile Dupla Plant).
Dupla Root e ca un nisip care se presara peste doua treimi de Ground si se acopera cu restu' de o treime de Ground (asta dupa ce-l amesteci cu bacteriile care-l activeaza  ).
Val wrote:De ce 'reaq aia la care ma astept sa fie lichizi cum e mai peste tot sunt tablete? Ce avantaj au tabletele alea?
E dubios c-au facut tablete pe care trebe sa te chinui un pic sa le dizolvi in apa in loc sa-l faca lichid. Motivu'? Numa' ei stiu, probabil contine chestii care-s instabile sub forma lichida. Cert e ca functioneaza bine de tot.
La inceput eram deosebit de furios pe ei ca nu spun la ce perioada sa dizolvi pastilele. Scrie ca dizolvi o pastila la 20 litri si atit. Cind sa faci urmatoarea fertilizare ........ nimic. De fapt e logic, ei n-au de unde sti cit consuma acvariu' meu, de unde sa stie ei cit papa plantele mele? Rezolvarea magica consta in teste, folosesc ca indicator testu' de Fe, cind se imputineaza Fe in acvariu , mai trag cite o pastile Dupla Plant, presupunind ca tot atunci se epuizeaza si alte microelemente.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 14:06:31
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
Unde-ai vazut ca cel zilnic se foloseste impreuna cu el insusi
Uite ce scrie pe site:
Dupla Plant 24, Daily fertilizer, 10 ml
Art.-Nr.:
80310
Description:
Daily fertilizer for supplementing consumed nutrients. Highly concentrated - 1 drop sufficient for daily supplement of 50 litres of aquarium water. Nutrient combination with trace elements and iron in a format suitable for aquarium plants. Stable to light and oxygen, phosphate-free and pH neutral. Promotes growth and appearance, and prevents deficiency symptoms. Optimum results when used in conjunction with Dupla Plant 24 and Dupla Root.
Nu sunt convins ca e singurul loc unde nu si-au verificat copy/paste-ul... Sorry, nu sunt rautacios, stiu ca e o greseala minora, dar eu, in locul lor, o firma de asa prestigiu, zburam web-designeru la faza asta... sau cine-o fi facut-o...
Sau poate e corect si nu inteleg eu...
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 18:49:19
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Intr-adevar ai dreptate, se foloseste cu el insusi  e beton greseala  , nici macar ei nu sint perfecti  .
Penrtu c-ai descoperit greseala ar trebui sa-ti faca un cadou constind din fertilizanti "cit poti ridica"  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2008 23:23:32
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Nu stiu ce sa zic de Dupla root ca substrat (l-am pus de 2 luni, merge , dar ca si cele care le-am mai avut) in schimb pastilele de Dupla plant au fost super - singurele care imi ridicau intr-adevar nivelul de fier cum trebuie. Pacat ca nu se mai gasesc. Nici picaturile Dupla plant 24 nu sunt rele, acopera un peak de consum zilnic, ptr a nu ajunge la excese de micro (da, exista si asa ceva, sunt f greu de dibuit).
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
chitron
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2008 10:15:30
|
chitron
Member
IP:
|
Sarin imi cer scuze dar Dupla root nu este substrat cred ca ai vrut sa zici Dupla Ground.
Sa-l dam afara pe ala care a facut site-l  .
Val : Hai ma alteceva nu ai gasit sa discuti de cit o greseala a unuia care oricum nu cred ca avea vreo treaba cu produsele.
|
|
 |
Val
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2008 12:11:31
|
Val
Magister Ludi
IP:
|
chitron wrote:Val : Hai ma alteceva nu ai gasit sa discuti de cit o greseala a unuia care oricum nu cred ca avea vreo treaba cu produsele.
M-a starnit Porcu. Ca n-aveam de gand sa insist. Si oricum ai dreptate de doua ori: suntem off-topic spre "in balarii" deja.
Hai poate ne intoarcem la Flourish Excel sau variatiuni de glutaraldehida. Sau macar la ceva din gama Flourish ca sa fim cam pe-acolo...
|
|
 |
ovidiucro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/11/2010 00:41:21
|
ovidiucro
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ae31ee951b4d4bfb5518e0fcdc064a83.jpg)
IP:
|
Val wrote:Hai poate ne intoarcem la Flourish Excel sau variatiuni de glutaraldehida. Sau macar la ceva din gama Flourish ca sa fim cam pe-acolo...
 Ceva noutati?
|
Zambeste, maine va fi mai rau ;) |
|
 |
mihai_ghe
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/11/2010 01:11:22
|
mihai_ghe
Membru de baza
IP:
|
ovidiucro- crezi ca mai prexinta interes acest topic vechi de mai bine de 2 ani?
|
|
 |
ovidiucro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/11/2010 11:21:47
|
ovidiucro
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ae31ee951b4d4bfb5518e0fcdc064a83.jpg)
IP:
|
Da, eu asa cred.
Parerea mea este ca nu vechimea topicului conteaza, ci subiectul dezbatut in el...
Sunt multe opinii contradictorii: "The active ingredient in Seachem Excel is Polycycloglutaracetal. It is a clear liquid which is quite toxic. Be careful when handling it and make sure to avoid skin/eye contact. Essentially it is a Carbon compound which is assimilated by the plants and used by them during photosynthesis. In this manner it acts as a carbon source and a replacement for CO2 in planted tanks. However the uptake of Excel is not as much as dissolved CO2 in tank water. In lay mans terms, it takes “more work” for plants to use Excel as a carbon source than it does to use dissolved CO2 directly from the water. As a result, while Excel does boost plant growth in comparison to Non CO2/Non Excel methods, the growth rates will still be slower than in CO2 enriched tanks. Also note that Excel has a half life of 11-12 hours so it is not active in your tank beyond 24 hours."
In plus, daca nu te intereseaza, nu-i obligatoriu sa-l urmaresti.
This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2010 11:23:33
|
Zambeste, maine va fi mai rau ;) |
|
 |
|