[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce anume topeste plantele?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Am substrat de la tropica "nutrition for aquarium" ca baza si tot de la tropica "aquarium soil powder" care scrie ca reduce ph ?i Kh. Cat despre lumina am lumina cool 4 neoane de cate 18w, 4800lumeni si8000kelvin plus un neon daily de 9 w,720lumeni, 3000kelvin si un bec de moonlight, durata functionare 9 ore cu pauza la pranz de 3 ore
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2132
Location: pitesti
IP:
Offline

Substratul acesta are anume cerinte, trebuie schimbata apa des dupa startare. Parca de 2 ori pe saptamana, dar mai bine verifici pe ambalaj/site producator. La leduri nu prea ma bag, vad ca au aparut multe, trebuie studiat. Temperatura de culoare ptr plante e pe la 6000k.
Eu as incerca asa: schimburi de apa, nu mai bagi nimic vreo doua saptamani. Dupa vii cu plantutele, substratul e de calitate, va merge cu siguranta. Continui cu schimburile de apa dese, pana se echilibreaza ciclul azotului. Abia atunci mai vii cu ceva pesti.
[ICQ]
Desauron
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/10/2018 02:26:02
Messages: 60
Location: Bucuresti
IP:
Offline

poti folosi si Sagittaria subulata ca planta de gazon, care este easy
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Multumesc Narcis, asa am sa fac, am sa schimb mai des apa. Pana acum am schimbat de 2 ori in proportie de 10-15% din apa. La acest substrat din cate am inteles eu de la magazinul de acvaristica ca trebuie schimbat la 2 sapt in propor?ie de 50% din apa apoi nu mai trebuie deloc decat sa suplimentez o data la 6 luni cu o solutie de easy balance. As dori o sugestie in privinta neonului de daily, sa il schimb cu unul de 6500kelvini? Apoi nu este prea puternica lumina in kelvin? Acum am 11000kelvin in total.
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Multumesc ptr sugestie desauron
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2028
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Ai putea incerca si cu Micranthemum Umbrosum, Doar ca are nevoie de lumina ceva mai buna decit media. Fara Co2 si eventual cu o idee de fertilizanti (dar creste si fara).

La iluminat se aduna lumenii generati de fiecare neo. Nu se aduna temperatura de culoare (in Kelvin).

Deci ce neoane ai (in lumeni la fiecare ) si citi Kelvin au (tot fiecare?

In general o combinatie de alb rece (6000-6500K) si alb cald (2500-3000K) e buna.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Liv wrote:Ai putea incerca si cu Micranthemum Umbrosum, Doar ca are nevoie de lumina ceva mai buna decit media. Fara Co2 si eventual cu o idee de fertilizanti (dar creste si fara).

La iluminat se aduna lumenii generati de fiecare neo. Nu se aduna temperatura de culoare (in Kelvin).

Deci ce neoane ai (in lumeni la fiecare ) si citi Kelvin au (tot fiecare?

In general o combinatie de alb rece (6000-6500K) si alb cald (2500-3000K) e buna.

Am asa 2 seturi de cate un set de cate 2 neoane coollight incorporate impreuna de 4000k si 2400lumeni
Si un neon dailylight de 720lumeni si 3000k.
Programul de iluminare e asa: de la 9 dim pana la 10 dim functioneaza doar cel de daily, de la 10 dim pana la 12 la prânz pornesc toate, apoi o pauza de la 12 la 15, la 15 pornesc doar un set de 2 neoane si cel de daily pana seara la 20 cand se sting cele doua neoane de cool r?mânând aprins cel de daily pana la ora 22.

Ma gândisem sa schimb cel de daily cu unul mai puternic în kelvin la 6500k. Am vazut ca este dar nu am luat ca am crezut ca vine prea multa temperatura de culoare apoi si sa nu ma trezesc cu alge
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Acum 2 zile am schimbat apa in proportie de 50%, am introdus plantele noi venite caci mi-a fost frica ca se strica in poturi si am zis ca daca scapa e bine daca nu asta e, o sa am rabdare pana se stabilizeaza la sugestia lui Narcis. Dar deja din a doua zi ele incep sa se faca maro
Pe drum sunt un set de teste de la jbl si o solutie de la easylife voogle ptr imunitatea pestilor ca am bagat vietati ptr o ciclare mai rapida. La prima vedere acvariul este foarte limpede, daca nu ar fi pestii ai zice ca nu am apa in el. Mie mi-e teama ca poate am bagat prea mult substrat nutritional maro si prea putin substrat negru si cel maro va sufoca radacinile...nu stiu.
Oricum dupa 13 ani de acvariu la nivel de incepator nu am avut pb cu alge sau cu moartea plantelor, acum realizez ca de fapt nu stiu nimic, e o provocare ptr mine care îmi da batai de cap...
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

"De a doua zi incep sa se faca maro"... nu cred ca ar fi semn de topire dupa 2 zile... ar fii mult prea repede....cred ca este un puf maro, adica algele maro care apar in perioada ciclarii.. incearca sa vezi daca se curata planta
cred ca este asta


https://ro.erieaquariumsociety.com/807-diatoms-in-an-aquarium-how-to-fight.html

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2020 14:45:17


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

adrian09 wrote:"De a doua zi incep sa se faca maro"... nu cred ca ar fi semn de topire dupa 2 zile... ar fii mult prea repede....cred ca este un puf maro, adica algele maro care apar in perioada ciclarii.. incearca sa vezi daca se curata planta
cred ca este asta


https://ro.erieaquariumsociety.com/807-diatoms-in-an-aquarium-how-to-fight.html


Da era ca o panza maro, acum dupa ce am schimbat apa in proportie de 50% au disparut dar plantele sunt maro, cred ca sunt distruse, daca au radacina buna oare isi vor reveni?
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

hello din nou,
Mi-au venit testele de la jbl. Toti parametri apei sunt buni, unele plante cresc destul de frumos, altele au ramas maro dar panza aceea a disparut, oare isi vor reveni plantele daca radacinile sunt ok?
Sunt 3 sapt de ciclare, iar intrebarea mea este: daca parametrii apei sunt buni ar mai trebui f?cute schimburile de apa atat de des?
Faye
Senior member
[Avatar]

Joined: 12/02/2014 12:45:09
Messages: 1446
Location: Bucuresti/Pantelimon
IP:
Offline

Mai exact ce teste ai facut si care sunt parametrii?

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Faye wrote:Mai exact ce teste ai facut si care sunt parametrii?

Teste pro jbl 7in1
NO3=0
NO2=0
GH>14
Kh=15
Ph=7,6
Cl2=0
Co2=11
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2509
Location: Targu Mures
IP:
Offline

NO3 -(nitratii) nu are cum sa fie 0 doar daca bazinul nu iti este ciclat. Zero trebuie sa-ti fie NH3, NH4 si NO2 amoniu, amoniac si nitriti. Acum am vazut ca esti cu bazinul in ciclare, deci repet atat timp cat NO3 e 0 acvariul inca nu e ciclat

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2020 20:45:56

[Email]
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

ocean wrote:NO3 -(nitratii) nu are cum sa fie 0 doar daca bazinul nu iti este ciclat. Zero trebuie sa-ti fie NH3, NH4 si NO2 amoniu, amoniac si nitriti. Acum am vazut ca esti cu bazinul in ciclare, deci repet atat timp cat NO3 e 0 acvariul inca nu e ciclat

Pai e la ciclat de 3 saptamani, mie asa imi indica in dreptul culorii ?i spune ca e ok.
O sa mai fac înc? o data testul luni cand as avea 4 sapt la ciclat.
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

Symona86 wrote:
ocean wrote:NO3 -(nitratii) nu are cum sa fie 0 doar daca bazinul nu iti este ciclat. Zero trebuie sa-ti fie NH3, NH4 si NO2 amoniu, amoniac si nitriti. Acum am vazut ca esti cu bazinul in ciclare, deci repet atat timp cat NO3 e 0 acvariul inca nu e ciclat

Pai e la ciclat de 3 saptamani, mie asa imi indica in dreptul culorii ?i spune ca e ok.
O sa mai fac înc? o data testul luni cand as avea 4 sapt la ciclat.

Cat ar trebui sa fie valoarea corecta la toate testele ce le-am scris?
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

asa cum a spus coegul

ocean wrote:NO3 -(nitratii) nu are cum sa fie 0 doar daca bazinul nu iti este ciclat. Zero trebuie sa-ti fie NH3, NH4 si NO2 amoniu, amoniac si nitriti. Acum am vazut ca esti cu bazinul in ciclare, deci repet atat timp cat NO3 e 0 acvariul inca nu e ciclat


nitratii nu cred ca poti sa ai sub 15... de fapt conteaza ce valori ai si in apa de la sursa de unde faci schimburile la bazin... mai ales si nitriti si nitrati la 0 este imposibil....

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

adrian09 wrote:asa cum a spus coegul

ocean wrote:NO3 -(nitratii) nu are cum sa fie 0 doar daca bazinul nu iti este ciclat. Zero trebuie sa-ti fie NH3, NH4 si NO2 amoniu, amoniac si nitriti. Acum am vazut ca esti cu bazinul in ciclare, deci repet atat timp cat NO3 e 0 acvariul inca nu e ciclat


nitratii nu cred ca poti sa ai sub 15... de fapt conteaza ce valori ai si in apa de la sursa de unde faci schimburile la bazin... mai ales si nitriti si nitrati la 0 este imposibil....


Schimbul de apa il fac direct de la robinet care are concentra?ie de clor 0 si ph 7,6, o apa foarte bun? din punctul meu de vedere.
Am facut din nou testul, aceleasi valori la no3 ?i no2. Daca nu sunt bune valorile dupa indica?iile de pe flacon inseamna ca nu sunt bune testele. Poza mai jos. Primul no3 al doilea no2
[Thumb - 20200722_233148.jpg]

Symona86
Junior member
[Avatar]

Joined: 14/07/2020 11:07:35
Messages: 25
IP:
Offline

stati asa, nu am specificat ca dedesubt sub NO3 si NO2 scrie "mg/l ppm", asta daca cumva influenteaza citirea testelor....
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

apa la retea fara Cl... nu cred... toti distribuitorii de apa de retea utilizeaza Cl pentru tratarea apei. Ai apa filtrata, adica ai baterie de filtre la alimentarea cu apa? ma refer la alimentarea cu apa in casa

Testele acelea nu sunt asa bune... cu ele vezi doar daca apar schimbari Majore poti sa spui, in chimia apei

ia cauta tu o fisa de analiza a apei de la distribuitorul vostru si compara testele

la testele 5 sau 6 in unul; erorile sunt destul de mari

This message was edited 2 times. Last update was at 23/07/2020 15:07:49


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
 
Forum Index » Alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com