[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
masa acvariu 144l ?? Va tine s au nu? risc sa inund??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In legatura cu Open-top...orice ar fi,nu recomand acvariu fara capac sau acoperire,fie ea si din plasa de tantari. Te trezesti cu pestele preferat pe podea....odata.i ca niciodata,am patit.o cu rehinasul bala....
Am un acvariu unde nu am capac propriu zis,dar am un geam ce ocupa jumate din latimea acvariului pe care l.am pus in marginea in care e impinsa apa,pestii fiind imbiati a sarii ajutati de curentul de apa. De 2 ani jumate,nu mi.a sarit niciunul. Inainte de capac,mi.au sarit 3 intr.o singura noapte.
La cel mare,cand am avut cleni saritori,m.am ajutat de plasa de tantari neagra(e tare, mai rezistenta si grea)

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2019 14:42:39

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu as face un cadru ,din cornier 30x30x2 sau teava patrata de 20x10, pe picioarele alea metalice, ca sa nu am toata greutatea suportata doar pe capetele picioarelur
80x40x45 ... la latime daca iti permiti un 50 cred ca ar fii super, iar dar daca nu.. mergi pe cotele de 80x40x45 nu cred ca risti ceva fara intaritoare cu sticla de 8... daca vrei , ca sa dormi linistit, , faci lateralele mari din sticla de 10 si cele mici cu dticla de 8...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2019 15:32:50

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
aldebaran
Junior member

IP:

adrian09 wrote:eu as face un cadru ,din cornier 30x30x2 sau teava patrata de 20x10, pe picioarele alea metalice, ca sa nu am toata greutatea suportata doar pe capetele picioarelur
80x40x45 ... la latime daca iti permiti un 50 cred ca ar fii super, iar dar daca nu.. mergi pe cotele de 80x40x45 nu cred ca risti ceva fara intaritoare cu sticla de 8... daca vrei , ca sa dormi linistit, , faci lateralele mari din sticla de 10 si cele mici cu dticla de 8...

Nu am aparat de sudura s au tevi din ce sa fac momentan. Si .. am o alta dilema in legatura cu picioarele scheletului de la masina de cusut. Cele 4 picioare in capat au ca un fel de roata mica ce e fixa nu se misca.. de 10 mm . Nu imi va sparge parchetul daca se sustine o greutate mare oare ?? Numa scheletu are in jur de 30 kile acvariu.. apa nisip etc.. ptff
In fecare capat de picior au acea rotita...imi da de gandit .. daca crapa parchetu se duce si acvariul. S au sa pun niste cauciucuri mici chiar pe rotita? Ajuta la ceva?
Si blatul mai are rost sa il prind in suruburi s au nu? Daca are acel guler in interior... si sta fix ..
Poza capat picioare:::
image

Poza blat ::
image

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2019 00:20:35

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da,acele rotite iti vor gauri parchetul si la 10kg. Rezolva cumva,scoate.le sau pune benzi de cauciuc gros sau..improvizeaza ceva...vezi daca le poti scoate totusi

[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si la a é a intrebare da, cu siguranta,blatul trebuie fixat... nu are voie sa se basculeze sau sa se miste

[Email]
aldebaran
Junior member

IP:

paradoxx wrote:da,acele rotite iti vor gauri parchetul si la 10kg. Rezolva cumva,scoate.le sau pune benzi de cauciuc gros sau..improvizeaza ceva...vezi daca le poti scoate totusi

Am tot cautat prin toate magazinele ceva cauciuc gros ce sa pot pune sub picioare si nu prea am gasit. Am gssit doar acest pres de curte dintr un fel de cauciuc.. este foarte gros si tare. L am pus sub picioare si am pus in jur de 70 kile pe masa greutati ce am avut prin casa.. si nu a patit nimic .. nu a lasat nici o urma. Credeti ca ar fi ok sa pun asa ceva sub picioarele mesei? S au ar fi mai bine alt fel de pres de cauciuc cel ca o fasie nu din straturi cum e acesta??

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 01/12/2019 13:56:53

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cred ca asta e destul de bun,mai ales daca e tare,caci pe masura ce se va ingreuna in timpul umplerii acvariuluii,te va ajuta la uniformizarwa nivelului de care vbeam mai sus

[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca e ceea ce cred eu, eu zic ca e foarte bun su as filosi nu doar la picioare si as pune si sub bazin

este un caucuic poros, negru, si greu .?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2019 13:30:55

[Email]
aldebaran
Junior member

IP:

adrian09 wrote:daca e ceea ce cred eu, eu zic ca e foarte bun su as filosi nu doar la picioare si as pune si sub bazin

Da este un cauciuc poros negru si greu. Este gen :pres pentru curte . Voi pune sub picioare sper sa fie ok... i ar sub acvariu voi pune o placa de polistiren extrudat. Apropo de acvariu astazi i am dat avansul... Acvariul va fi 80x35x50. 140 litri.
Voi plati pt el 420ron cu sticla de 10 fara intarituri. Vine 3 lei pe litru. Cu sticla de 6 cu intarituri venea 2 lei per litru. Am optat pt sticla de 10 ca sa nu mai pun intarituri. Credeti ca este un pret bun 420 ron pt el?? 440 cu tot cu capac.
aldebaran
Junior member

IP:

aldebaran wrote:
adrian09 wrote:daca e ceea ce cred eu, eu zic ca e foarte bun su as filosi nu doar la picioare si as pune si sub bazin

Da este un cauciuc poros negru si greu. Este gen :pres pentru curte . Voi pune sub picioare sper sa fie ok... i ar sub acvariu voi pune o placa de polistiren extrudat. Apropo de acvariu astazi i am dat avansul... Acvariul va fi 80x35x50. 140 litri.
Voi plati pt el 420ron cu sticla de 10 fara intarituri. Vine 3 lei pe litru. Cu sticla de 6 cu intarituri venea 2 lei per litru. Am optat pt sticla de 10 ca sa nu mai pun intarituri. Credeti ca este un pret bun
420 ron pt el?? 440 cu tot cu capac.

Si... m am gandit ca am dat masuriile pt inaltime cam mici. Ar fi mai ok sa fie 80x40x45 ?? S au 80x35x50?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

din punctul MEU de vedere,un acvariu mai "adanc" este mai frumos decat unul inalt. la sticla de 10 te puteai duce lejer pana la 300l ^^ i.m just saying

pretul sa zic ca e ok,se putea si mai bine,dar....macar esti sigur pe ce ai. sticla de 10 nu e ieftina mereu

[Email] [Yahoo!]
aldebaran
Junior member

IP:

paradoxx wrote:din punctul MEU de vedere,un acvariu mai "adanc" este mai frumos decat unul inalt. la sticla de 10 te puteai duce lejer pana la 300l ^^ i.m just saying

pretul sa zic ca e ok,se putea si mai bine,dar....macar esti sigur pe ce ai. sticla de 10 nu e ieftina mereu

Am inteles. E umpic piperat pretul cred.. La sticla de 6 cu intarituri 80x35x50 era 224 lei. El a spus ca are acvarii de 7 ani la 150 litri cu sticla de 6 intaritura pe mijloc un fel de T si niciodata nu a patit nimic... Acuma nu am vrut sa risc si nu prea imi place sa vad intaritura pe geamul de lungime... Acuma nu stiu.. ca diferenta de bani e dublu parca imi vine sa il fac de 6 cu intarituri dar imi e frica sa nu am probleme
La ce spui tu cu " un acvariu mai adanc e mai frumos decat unul inalt" nu inteleg pai adancime nu e = inaltime??
La dimensiuni Il voi lasa la 80lungime, 35 inaltime, 50 latime. Ma gandeam ca e cam scund.. mai bag substrat si pietris raman cu 30 inaltime.. dar aia e .. macar e lat. La lungime nu mai pot modifica sa am mai multi litri ca masa mea e de 80 x50

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2019 18:51:01

aldebaran
Junior member

IP:

aldebaran wrote:
paradoxx wrote:din punctul MEU de vedere,un acvariu mai "adanc" este mai frumos decat unul inalt. la sticla de 10 te puteai duce lejer pana la 300l ^^ i.m just saying

Am inteles. E umpic piperat pretul cred.. La sticla de 6 cu intarituri 80x35x50 era 224 lei. El a spus ca are acvarii de 7 ani la 150 litri cu sticla de 6 intaritura pe mijloc un fel de T si niciodata nu a patit nimic... Acuma nu am vrut sa risc si nu prea imi place sa vad intaritura pe geamul de lungime... Acuma nu stiu.. ca diferenta de bani e dublu parca imi vine sa il fac de 6 cu intarituri dar imi e frica sa nu am probleme
La ce spui tu cu " un acvariu mai adanc e mai frumos decat unul inalt" nu inteleg pai adancime nu e = inaltime??
La dimensiuni Il voi lasa la 80lungime, 35 inaltime, 50 latime. Ma gandeam ca e cam scund.. mai bag substrat si pietris raman cu 30 inaltime.. dar aia e .. macar e lat. La lungime nu mai pot modifica sa am mai multi litri ca masa mea e de 80 x50

Mai am o intrebare ce am uitat sa o pun in postul de mai sus... la dimensiuniile 80lungime,35inaltime si 50 latime ar merge sticla de 8 peste tot fara intaritoare? S au e cam riscant?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: