[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante maronii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Ralu-ca
Junior member

IP:

Am inteles! O sa readaptez buretele existent ,astfel incat sa iasa exact ce mi-ai spus.Am citit insa ca as putea combina mat.filtrant astfel: Substrat Pro+ roca vulcanica+ piatra ponce.Ce zici? Sau pun in ambele spatii doar substrat pro? Iar perlon mai pun?

In alta ordine,as intreba despre fertilizarea plantelor....daca trebuie ssu nu facuta! Am pus pana acum o pastila Co2.Camomba a inceput sa prinda radacini,la fel si Cryptocorine,vad ca e ok,a mai crescut.Deoarece nu am substrat fertil am bagat bilute fertilizante in el si vad ca plantele sunt ok.Am facut un test de Fe, ( de la JBL) dar apa nu are nici o reactie,nu se coloreaza nicicum.In ideea in care nu as vrea alge,le mai fertilizez cu ceva?

Multumesc si scuze ca te deranjez cu atatea intrebari.

Ps.Daca nu e mare deranjul,poti face si desenul...cu siguranta va ajuta si pe altii.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mediile bio se pot pune diferite in acelasi filtru.... nu amestecate intre ele... adica ... un saculet, matrix, un saculet substrat pro.... etc

la fertilizare eu nu folosesc CO2 dar , in fiecare zi pun 1,5 ml Feropol de la GBL si cand fac schimbul de apa , pun 2,5 ml. tu trebuie sa cauti reteta care merge la tine...Retetele de fertilizare sunt doar un punct de orientare. Depinde cat de plantat este bazinul si ce fel de plante, nicifertilizantii nu sunt toti la fel...si depinde mult si de ceea ce este in apa. Trebuie putina atentie si rabdare ca sa gasesti reteta optima pentru bazinul tau

cam asta ar fii, nu sunt un bun desenator dar sper ca intelegi

https://img.plici.ro/image/16P

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Ralu-ca
Junior member

IP:

Am inteles perfect,m-am ghidat si dupa desen,ramane sa cumpar perlon,material filtrant inca.Dar nu mi-ai spus daca pot pune si roca vulcanica si piatra ponce(in spatiul 2 ) ,in strat cu substratul pro?

Ufff ce te mai necajesc ! Dar,vreau sa-mi fac "temele"ca la final sa iau nota mare !
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am spus ca se pot amesteca dar in saculeti separati...
singurul impediment este ca e putin greoi la mentenanta

[Email]
Ralu-ca
Junior member

IP:

Multumesc frumos pentru tot.!
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cu placere...
suntem aici sa ajutam

[Email]
Ralu-ca
Junior member

IP:

Buna,

Revin cu poza "noului " acvariu,reamenajat, in care No2 e f.bun .
Doar o intrebare: la cat timp,materialul filtrant trebuie inlocuit? Sau nu?

Multumesc tuturor pentru ajutor,in special tie Adrian.
[Thumb - 20191027_150936.jpg]

Liv
Ultrahigh member

IP:

Materialul filtrant nu se schimba. Desi unii producatori recomanda asta - dar asta inseamna ca vei relua ciclarea (partial sau total).

Materialul filtrant biologic (mediile bio) doar se clatesc usor cu apa din acvariu (in nici un caz in apa de la chiuveta). Valabil la piatra ponce, lava, Eheim Substrate , Siporax, Matrix (sint in ordinea eficientei si a pretului).

Buretii daca sint pusi doar pt. filtrare mecanica (inaintea materialului filtrant biologic) poti sa ii speli linistita in chiuveta. Daca ii folosesti si ca material filtrant biologic ii clatesti neaparat in 2-3 ape in apa din acvariu pina resturile de prin ei s-au dus in mare parte, dar nu sa ajunga la culoarea originara a buretelui.

Carbunele activ (indiferent de forma - burete, granule, saculeti) se arunca dupa 2-5 saptamini. Exista o metoda de regenarare, dar e controversata - la unii a functionat , la altii nu. Deci carbunele activ se schimba.

Unele materiale filtrante specializate - cum e Purigen - au o procedura stricta de regenerare, dupa care pot fi reutilizate fara probleme.

In locul tau as folosi doar Matrix. Sau daca esti la limita cu banii - Siporax. E adevarat ca Matrix este de fapt piatra ponce, dar are unele caracteristici care o fac deosebita. Sa nu te ghidezi prea mult dupa declaratiile producatorilor - "e bun pt. xxx litri" (valabil si la filtre). Suprafiltrarea nu face niciodata rau animalelor. Subfiltrarea (filtre prea mici cu cantitati mici de medii bio) va duce mai devreme sau mai tirziu la pierderi in animale si nu vrem asa ceva.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2019 19:44:02

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Ralu-ca
Junior member

IP:

Multumesc Liv.! Astazi am cumparat Substrat Pro si roca vulcanica .Acum am acestea doua ca si medii bio.Am toate testele apei foarte bune iar pestii, sunt foarte fericiti.

Iti multumesc pentru sfaturi.
Liv
Ultrahigh member

IP:

Cu placere. Nu e nevoie sa multumesti de fiecare data cind primesti un sfat. Forumul e aici ca sa oferim sfaturi in limita cunostiintelor noastre, cind avem timp (si sa ne "laudam" cu ceea ce am realizat - dupa posibilitatile fiecaruia).

Cit timp nu ai pierderi la animale si plante o sa ne bucuram impreuna cu tine. Daca o sa reusesti sa reproduci pestii si plantele o sa faci un pas inainte. Intreaba inainte de a te hotara ce vrei sa faci sau sa cumperi si asteapta un raspuns. Acvaristica e o combinatie de biologie, chimie si botanica - e simplificat mult (plus citeva exercitii practice de manevrare a diverselor scule si aparate) care o practicam doar pentru propria placere - marea majoritate.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Ralu-ca
Junior member

IP:

Am întrebat, mi s-a raspuns si, mi s-a explicat mult, astfel incat sa ma adaptez noilor cerinte ale pestilor. Acum mai bine de 35de ani,cand am avut acvariu,plantat si plin de guppy , lasam apa de la robinet 2 ore s? iasa clorul ?i apoi puneam pestii.
Se inmulteau mult iar plantele cresteau fara fertilizanti sau substrat fertil.
Acum însa,m-am adaptat noilor vremuri si sunt mandra ca pana acum, nu am avut nici o pierdere de pestiuci.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: