[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme plante acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Taie toate frunzele care incep sa se gaureasca sau se ingalbenesc, asa nu vor mai ajunge in nisip. Ia un aspirator de substrat cu palnia cat mai inalta, te va ajuta sa aspiri si nisipul cu putina atentie. Cory nu vor manca resturile de plante in descompunere. Posibil crevetii dar nu te baza pe asta. Creveti poti pune, pentru incepatori RCS. Nu ai evolutie wow pentru ca nu ai plante cu crestere wow si nici conditii wow, adica nu ai lumina la maxim, fertilizare la maxim, CO2. Ai conditii sa spunem decente. Anubias are o crestere foarte lenta iar crypto creste in radacini mai intai, cand va ajuge sa iti umple substratul de radacini va exploda la suprafata si va iesi in toate colturile.

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
giberica
Junior member

IP:

Maab wrote:Taie toate frunzele care incep sa se gaureasca sau se ingalbenesc, asa nu vor mai ajunge in nisip.

Daca le tai si pe cele cu mici gaurele, se duc 40-50% din frunze. Dar o sa incerc macar pe cele vizibil bolnave sa le tai (am scos azi cateva cand am schimbat apa).

crypto creste in radacini mai intai, cand va ajuge sa iti umple substratul de radacini va exploda la suprafata si va iesi in toate colturile.

Se pare ca nu e crypto ci microsorum. Mai e valabil scenariul? Sa stiu daca il scot pe tot de pe acum si pun altceva.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/09/2019 18:33:17

Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca e microsorium nu mai e valabil, il prinzi de piatra sau buturuga, se face superb in conditii bune

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
giberica
Junior member

IP:

Maab wrote:Daca e microsorium nu mai e valabil, il prinzi de piatra sau buturuga, se face superb in conditii bune

La cum arata la mine dupa o luna inseamna ca nu prea are conditii bune... In afara de lumina, nu stiu ce as putea schimba totusi avand in vedere ca am inceput sa le pun si fertilizare. Ma gandeam sa pun mai putin si mai des, in loc de 1ml la saptamana (doza e de 10ml la 100l /saptamana iar eu acvariu de ~10l utilli) sa pun cateva picaturi dupa fiecare schimbare de apa, ca practic dupa 2 schimburi nu mai ramane mare lucru din apa fertilizata.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: