Multumesc um02122.
In legatura cu lemnul, e prima mea lucrare de acest gen, sincer. Pot spune ca o parte din merit il au si cei care mi-au debitat blanile. Au fost drepte taieturile ))))
Au mai fost prezentate proiecte de standuri facute dupa metoda "americana"... ultimu' de care-mi aduc aminte este cel al lui Artur: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/39198.page Daca lemnul este bine pregatit (uscat, taiat) si daca proiectul este realizat "cu cap", atunci un stand din asta poate sustine bazine imense.
Update dupa weekend:
Am rezolvat cu electrica, standul este conectat , cu tevile, furtunele si am reusit sa prind lampa si sa ma joc putin cu ea.
Urmeaza aquascape-ul, nisipul si apa. Urc si cateva poze, dar sa le gasesc . Incerc sa pun si un filmulet cu lampa in teste.
La full si open siphon nu am adaugat, inca, bucatile de tzeava care intra in apa.
Colierul de la retur este metalic, galvanizat, dar momentan, nu am gasit alta solutie. Trebuie inlocuit cu ceva din plastic, dar momentan raman cu asta.
Si linkul cu lampa in Demo Mode:
This message was edited 10 times. Last update was at 14/01/2019 10:33:20
Nasol.....asta chiar nu am facut-o. Hai ca mai pus pe ganduri.
Structurile nu sunt foarte inalte ( in jur de 25 cm cea mai inalta) si ciment (Stone Fix de la Aquaforest) am bagat ceva. Adica am facut lipituri prima data ptr fixare structura (sa o pot roti pe toate partile) si a doua zi am facut din nou alte lipituri, pe portiuni mai mari ale pietrelor.
De exemplu, aseara, am sucit la ele dintr-o parte in alta, le-am lovit, mi-au si cazut din mana si au ramas intregi, dar tot mai pus pe ganduri. ))))
Cand ajung acasa le iau din nou la lovituri, dar mai mult de atat nu cred ca mai am ce sa le fac . Daca incerc sa desfac lipiturile alea sigur sparg rau de tot pietrele.
Va tin la curent.
Ei, nu tre' sa te stresezi... daca zici ca ti se par "solide", lasa-le asa si da-le 'reaku.
Daca ziceai ce vrei sa faci, inainte sa termini, ti-as fi zis sa te uiti aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/20668.page
This message was edited 1 time. Last update was at 18/01/2019 12:00:50
Bine Koala, o las mai incet cu stresul, dar tot le testez diseara )))))
Nu am intrebat aici pentru ca nu stiu ce 'reaku se intampla , dar am inceput sa ma grabesc acum pe ultima 100 de metri. Casa e vraiste, pietre, saci de nisip, furtune, tevi etc etc. Probabil si de asta sunt agitat. ))))).
Am trecut prin posturile astea si altele de aici, chiar de mai multe ori (1 an de zile m-am tot documentat), dar experienta fiind mica sau deloc ))), informatie multa adunata, mai scapa unele altele.
Multumesc si va tin la curent.
O poza si cu "plenumul" care nu e in stadiul final.
Plenum.
Si startul )))))
Merge greu rau. Osmosorul ala, daca nu are pompa, umple o galeata de 10 litri in aproape 2 ore. )))))
Dar incet, incet, ajungem si unde trebuie.
Si o ATENTIONARE pentru toata lumea care se apuca de asa ceva. AVETI GRIJA ce nisip, pietris cumparati si de unde. Asta am gasit eu ieri, cand completam nisipul ptr Jaubert.
Nu dau nume sau tipul nisipului. Doar vreau sa atentionez colegii de aici. Multumesc.
De la stanga la dreapta: ruleta, metal, magnet.
Si asta doar in 6 Kg de nisip.
This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2019 10:36:54