[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL CoolControl  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/03/2016 12:38:15
Messages: 391
Location: Bucuresti, Balta Alba
IP:
Offline

Rundas wrote:
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Salut. Ai rezolvat problema ? Eu am cool controllerul si jbl coolerele (ala de 4) dar sunt f zgomotoase si vreau sa le inlocuiesc dar nu am nicio idee cum sa le montez ca sa stea pe geamul acvariului.


Ma faci sa plec acasa chiar acum sa ma uit dupa vreun spycam

Da, chiar aseara pe la ora 20 am terminat "instalatia". Nu este vreo capodopera, este facuta la mantuiala dar o voi face mai artistic dupa intoarcerea din concediu.

Am luat un alimentator la 2A si folosesc patru ventiloare de acest tip: https://www.emag.ro/ventilator-silentiumpc-mistral-92-1700-rpm-spc044/pd/DHDVKDBBM/
In plus fata de specificatiile date de EMAG iti mai pot spune ca au consum 0,13A/ventilator.

Le-am "plantat" in linie pe o tabla de aluminiu. Doua ventilatoare (cele din capete) baga aer iar cele doua din mijloc scot aerul. Nu am stat sa ma joc prea mult cu controlerul. Din ce am observat exista discrepante intre ce indica el si ce indica termometrul si nu se opreste decat daca il setez dinspre temperatura mare spre mica. Mai aprofundez asta. Nici nu stiu daca termometrul indica bine sau controlerul.

De asemenea, fiind racoroasa ziua, temperatura in acvariu era de 26 grade. Fiind si ora inaintata nu am stat sa setez controlerul pe o temperatura mai mica si sa vad randamentul instalatiei.

Ca si zgomot, ventilatoarele nu vibreaza si nici nu se aud, dat fiind faptul ca oricum clipocitul apei le acopera.

Din pacate nu te pot ajuta cu prea multe informatii. Voi pune niste poze asta seara si, privind randamentul, va trebui sa astept niste zile calduroase sa vad cum se comporta.

LATER EDIT: Ai acvariul decoperit sau cu capac?


Scuze, am fost plecat de acasa si nu am apucat sa mai verific topicul . Am open top. Lampa la 15 cm. In momentul de fata am JBL cool control + JBL cooler 200 (de anul trecut). Bazaie cam tare aceste ventilatoare JBL si ma bate gandul sa le schimb cu unele mai mari si muult mai silentioase. Dar sunt in pana de idei cum sa fac prinderea pe geamul acvariului.
In legatura cu oprirea instalatiei dupa setarea temperaturii din controler, ai dreptate, se opreste doar daca o cobori de la mare la mic. Daca o urci, de la mic la mare, nu se opreste. Eu am setat coolerul la 28 de grade, pt un acvariu 180 litri brut, tinand cont ca in camera am aprox 30 de grade. Daca il setez la 26 , apoi nu se mai opreste niciodata coolerul si imi evapora cam 7-8 litri de apa in 2 zile, ceea ce e foarte mult (lampa e la ~20 cm de luciul apei)

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
akos09
Junior member

Joined: 03/01/2013 16:51:12
Messages: 94
Location: Tg.Mures
IP:
Offline

Daca nu e prea tarziu deja, recomand daca poti monta niste ventilatoare de 200mm.Daca le scazi viteza pe la 5-600rpm abia se aud si au flux de aer bun.
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/03/2016 12:38:15
Messages: 391
Location: Bucuresti, Balta Alba
IP:
Offline

Merci pt sfat. Inca nu le-am schimbat. Intre timp a decedat controlerul JBL (e la garantie la Maxi Pet.). Practic temperatura era setata la 28 de grade iar controlerul nu se mai oprea nici daca ajungea la 26 de grade temperatura. L-am setat si la 32 de grade si tot degeaba. Momentan am pus coolerul 200 pe priza programabila.

La anul insa sigur voi schimba ventilatoarele cu unele de calculator. Am vazut intr-un topic o recomandare a lui Batman si o sa iau dintr-acelea.

O zi faina,

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com