[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare mai urca apa.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ar fi sa-mi fac asa ceva as merge pe ideea lui um02122 (apa sa curga de sus in jos dintr-un acvariu in altul prin oveflow iar din sump sa ridici apa in acvariul de sus).
Doar ca vei avea aceleasi conditii (temperatura, duritate, ...) in toate cele 3 acvarii. Nu poti sa pui carasi in primul, cichlide in al doilea si neoni in al treilea.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte interesante ideea îns? eu deja am 2/3 filtre achizi?ionate.2 din ele le pot lega dar carasii trebuie sa mearg? direct pe filtru.Am avut experien?e nepl?cute cu temperatura la carasi.
Legat de raft el sus?ine deja 2 acvarii pe poli?ele 2 ai 3.Acvariul 1 o sa fie sus?inut de podea deci nu îmi fac griji.el sus?ine 176kg fiecare polita ?i eu am dublat politele pentru siguranta

This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2017 09:37:30

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Jimmi wrote:Foarte interesante ideea îns? eu deja am 2/3 filtre achizi?ionate.2 din ele le pot lega dar carasii trebuie sa mearg? direct pe filtru.Am avut experien?e nepl?cute cu temperatura la carasi.
Legat de raft el sus?ine deja 2 acvarii pe poli?ele 2 ai 3.Acvariul 1 o sa fie sus?inut de podea deci nu îmi fac griji.el sus?ine 176kg fiecare polita ?i eu am dublat politele pentru siguranta

Intrucat rafturile iti permit, considera sa intaresti structura la forfecare, aplicand niste coltare macar pe spate si una din laterale.

Mie mi s-au pravalit niste bidoane de 25L puse in coloana de patru fix in standul pe care aveam un acvariu de 40L.
Standul s-a mutat vreo 5 cm in directia opusa, acvariul doar vreo 3 din cauza inertiei diferite si cam atat.
Daca aveam un stand ca al tau, exista riscul de forfecare si atunci acvariul nu scapa intact. A trebuit sa-l golesc ca sa-l mut inapoi pe pozitie. Era asezat pe o baza de polistiren alb de aproape un cm.

[Avatar]

IP:

Sunt 4 coltare.2 sus si 2 jos care tin fortat raftul.Nu vad aplecare nu cred ca are rost sa incerc sa sudez niste bari metalice de sprijin.Ideea cu raftul mi-a venit de la un coleg care tine la fel ca mine acvarile doar ca el nu a prins raftul in perete din cauza ca e drept.
Vreau sa pun bazinele la punct pentru ca e enervant ca pentru fiecare chestie mica sa trebuiasca sa golesc acvarile si sa mut pestii...

This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2017 17:00:13

Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

O sa revin un pic la subiect.Raful se tine bine la bazinele de 150L.Nu pare sa se strambe.

Revenind la ideea principala
image
Filtrele vor reusi sa traga/impinga apa???
Pot ajuta cu vreo pompa procesul???Intentionez sa modific furtunele cu tevi si sa fac doar legatura intre robinet si teava prin furtun.

Liv
Ultrahigh member

IP:

Ce model de filtru?
Producatorii dau inaltimea maxima la care poate sa ridice apa, dar la inaltimea aia o sa scada debitul. Nu e o problema, dar la 150 de litri ai avea nevoie de un debit real de 300-700 litri/ora.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

inaltime maxima - 1.5 m
inaltime maxima= 1.8 m;
Primele doua acvarii sunt jos de tot.Unul e la nivel cu filtrul si celalalt cu 50 de cm mai sus deci ma gandesc ca urca.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2017 13:52:16

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: