[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Rundas wrote:
Silviu Man wrote:De acord, Liv. Hai sa dam exemple.

Eu am un filtru JBL CristalProfi Green Line e901. De jos in sus am : sertar cu bilutele originale ale filtrului, sertar cu Matrix, sertar cu Siporax si ultimul, cu buretii originali. La IN am montat un prefiltru Eheim intern, un singur element. Filtrul deserveste un acvariu Diversa de 118 litri (cam 100 litri util). Am si un skimmer Eheim, foarte util pentru eliminarea biofilmului si a particulelor plutitoare. Apa este foarte curata, nu mai am particulele alea suparatoare, care se misca pe la toate nivelurile. Am montat spray-bar-ul, orientat la 45 de grade catre suprafata apei si face o valurire foarte buna.

Bre nea Silviule, nu-mi ziceai mie mai amu vreo luna ca pipa e la putere si ca spray-barul acela este cah?? Amu te-ai sucit?

Nu, ramin la parerea ca, in anumite conditii, pipa este mai buna. Insa acum merg cu spray-bar-ul pentru ca, dupa ce am pus skimmer-ul, a trebuit sa folosesc un cot cu care tineam pipa sus, la suprafata apei, pentru ca fluxurile de apa intrau in conflict. Sper sa gesesc un altul care se potriveste si revin la pipa. De retinut ca la mine, pipa legata direct la teava de refulare, se situeaza cam la 7-8 cm sub nivelul apei si fara un cot, nu pot sa o orientez spre suprafata, ca sa am valurire. Nu o pot nici inalta, pentru ca am capac. Asa ca am nevoie de doua coturi ca sa o "aduc" la nivelul apei.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: