[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
FuzZycore's mirage  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu te teme ca nu li se umfla ouale daca nu schimbi apa zilnic ). Am vazut discusi crescuti in conditii de neimaginat si aratau perfect din punctul meu de vedere ! Discusi crescuti in plantat cu substrat, la temperatura de 25 grade! Daca vrei sa le sufli in fund nu e nici o problema dar cresc foarte bine si fara prea multe pretentii. Urmatorul meu setup o sa fie cu discusi . Asa cum am reusit sa fac acest bazin fara co2 presurizat si doar cu cunostinte acumulate in nici un an de zile, la fel am sa cresc discusi in conditii normale, nu extraterestre !

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2016 14:18:49

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

lukitza wrote:Da-i naibii, cine sta dupa curu lor sa le schimbe apa zilnic?

Dai "picatura" mai tare si aia e...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
cnaedot
Junior member

IP:

FuzZycore wrote:Nu te teme ca nu li se umfla ouale daca nu schimbi apa zilnic ). Am vazut discusi crescuti in conditii de neimaginat si aratau perfect din punctul meu de vedere ! Discusi crescuti in plantat cu substrat, la temperatura de 25 grade! Daca vrei sa le sufli in fund nu e nici o problema dar cresc foarte bine si fara prea multe pretentii. Urmatorul meu setup o sa fie cu discusi . Asa cum am reusit sa fac acest bazin fara co2 presurizat si doar cu cunostinte acumulate in nici un an de zile, la fel am sa cresc discusi in conditii normale, nu extraterestre !

perfect de acord...si e valabil in multe alte cazuri...clar sunt pt a asigura conditii cat mai bune pestilor ca de aia vrem sa ii tinem, nu sa ii terminam...dar asta se intampla cand un hobby devine supraindustrializat...iti trebuie si aia si aia si 'ceea...de obicei toate cu preturi si costuri inhibatoare...si apoi ne plangem ca acvaristica e pe moarte..
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

FuzZycore wrote:Nu te teme ca nu li se umfla ouale daca nu schimbi apa zilnic ). Am vazut discusi crescuti in conditii de neimaginat si aratau perfect din punctul meu de vedere ! Discusi crescuti in plantat cu substrat, la temperatura de 25 grade! Daca vrei sa le sufli in fund nu e nici o problema dar cresc foarte bine si fara prea multe pretentii. Urmatorul meu setup o sa fie cu discusi . Asa cum am reusit sa fac acest bazin fara co2 presurizat si doar cu cunostinte acumulate in nici un an de zile, la fel am sa cresc discusi in conditii normale, nu extraterestre !

Ce sa zic, bafta cu ei dar discusii nu-s pentru mine.
Daca voi renunta vreodata la Malawi ma duc spre Tanganika sau apa sarata.
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Discusul este cel mai spectaculos peste de apa dulce . Are un impact vizual nemaipomenit.
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

FuzZycore wrote: Are un impact vizual nemaipomenit.

Si atat. In rest are un comportament absolut banal.
Iti creste barba pana da o tura de acvariu.
Da stii cum e, fiecare cu gusturile lui. Eu n-as tine discusi nici in ruptu capului.
Si ca sa te parafrazez, dupa parerea mea ciclidele sunt cei mai spectaculosi pesti de apa dulce.
Au un impact comportamental spectaculos.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2016 16:37:42

dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu ai experienta !
Si daca acest hobby te va tine mult timp de acum inainte, o sa vezi ca lucrurile nu sunt asa cum par si nici asa cum se spun, in plus vei avea timp ca din diverse motive sa te lovesti de toate aspectele neplacute ale acestui hobby. O linie de fertilizare nu-ti asigura garantia unui acvariu fara alge, este doar hrana pentru plante. Din punctul meu de vedere, o instalatie de CO 2 va deveni mai eftina in timp la un moment dat decat easycarbo, mai ales pentru bazinele de peste 200 litri.
Cat despre discusi tinuti la 25 grade, ma tem ca cineva a avut intentii de bascalie. Numai 2-3 grade sub temperatura normala cauzeaza efecte secundare majore, dar pentru ca nu sunt vizibile asta nu inseamna cu nu exista aceste probleme.
Si retine un aspect "" este numai punctul tau de vedere "" pana cand te vei apuca de tinut discusi !

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Ai dreptate, este doar punctul meu de vedere, easy carbo dozez doar 10 ml pe zi, la 50 lei 1 litru nu stiu cat de scump poate parea . Cu discusii am sa demonstrez si acest aspect, nu am zis ca o sa ii tin si eu la 25 grade, dar nici sa exagerez. Nu am zis nicicum ca am experienta, chiar deloc. Dar bazinul pe care il am acun mi-a oferit satisfactia maxima si nu am ce sa mai cer de la el. Si hai sa nu conparam easy carbo cu co2 presurizat . Sunt "experimentati" cu ani de experienta care ..... nu are rost sa mai dezvolt acest subiect
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand vorbesc de experienta ma refer doar la multitudinea de situatii intalnite in decursul timpului practicand un domeniu.
Tu platesti 50 lei pe litru, pentru 100 de zile. Pentru 365 de zile estimez un cost de aproximativ 175 lei. Dar nu costurile sunt problema.
Eu consum la 450 litri aproximativ 17,5 kg CO 2 presurizat pe an, la un cost de 40 lei. Bine inteles ca am facut o cheltuiala considerabila, dar am o grija mai putin, in acelasi timp in care am si parametri apei constanti.
Pana la urma, tine de optiune, si nu este ca si cum nu ai folosi de loc carbon. Eu nu i-as numi experimentati pe cei care folosesc easycarbo, doar as spune ca intr-un fel este cam acelasi lucru, dar in functie de ce-ti doresti, folosesti una din optiuni.

Experimentati cu adevarat pot fi cei care reusesc cu adevarat sa obtina rezultate notabile cu un ecosistem echilibrat fara a uza de fertilizanti si aditii de CO 2.
Oare este posibil ?
Asta ar fi o mare provocare.

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Intradevar, asa este , dar fara nici macar easy carbo nu cred ca se pot tine sub control algele. Plantele ce le avem noi in acvarii, in mediul lor arata excrecabil ), pline de alge asa e natura lor. In acvarii arata asa deoarece noi tinem un echilibru intre lumina, fertilizare, filtrare, co2, sau cel putin incercam.
shark_razvan
Junior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos acvariul !! Respect !

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca inveti mai mult din esecuri decat fara ele.
E ideal sa faci totul ok si sa nu te lovesti de probleme, dar trecutul prin diverse crize e ce te pregateste cu adevarat ca acvarist.

[Avatar]

IP:

E si asta o varianta . Am trecut prin esecuri cu celelalte acvarii pe care le-am avut . Din aceasta cauza cu cel pe care il am acum nu m-am grabit si am facut totul pe rand, deoarece a fost un oarecare efort financiar.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

FuzZycore wrote:Cu discusii am sa demonstrez si acest aspect, nu am zis ca o sa ii tin si eu la 25 grade, dar nici sa exagerez. Nu am zis nicicum ca am experienta, chiar deloc.

Atentie mare cu discusii ca nu-s toti la fel. Depinde ce aspecte a urmarit crescatorul. Daca a practicat doar selectia pentru forma si culoare e al naibii de greu sa-i tii in viata. E vorba de pesti crescuti in cele mai bune conditii, apa curata, schimbata foarte des, eventual sterilizata cu UV. Se mai foloseste si formol sa nu cumva sa ajunga vreun microorganism periculos in contact cu pretiosii discusi.
Rezultatul e ca se obtin multi pui la o depunere, practic traiesc aproape toti, inclusiv exemplarele slabe care in mod natural n-ar supravietui. Din punct de vedere financiar e bine pentru crescator. Cel mai grav efect secundar e ca, in citeva generatii, le scade imunitarea dramatic. Astfel de pesti trebuie tinuti sub clopotu' de sticla. Lipsa selectiei naturale nu face bine pe termen lung dar astfel se obtin exemplare perfecte ca forma si culoare. Exact la fel se intimpla la orice alta specie, s-a ajuns la linii de Guppy greu de tinut de catre incepatori.

Daca ai noroc sa iei niste discusi crescuti de catre cineva care a lasat selectia naturala sa-si faca treaba iti va fi mult mai usor. Problema mare e sa gasesti astfel de pesti. Daca te pui in locu' crescatorului nu-i greu sa faci alegerea intre a obtine 20-30 de pui la o depunere sau 100-200 chiar 300 .

Se pot creste foarte bine discusii si la 25 C, am experimentat pe vremuri, am "furat" larvele imediat dupa eclozare si-am crescut puii artificial la 24-25 C. Bineinteles ca n-au supravietuit toti, putini au ajuns la marime unui bob de mazare dar cei ramasi au trait toata viata fara probleme la o temperatura obisnuita de 24-25 C iar la 22-23 C aveau pofta de mincare ceea ce n-o sa vezi la un discus invatat la 30-33 C.

Poze: smilie ... Poze cu plante
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine punctat, am asteptat acest comentariu ceva timp ).
varolluis
Member

IP:

Explicati-mi si mie ce inseamna sa inveti din greseli, cand vine vorba de acvaristica? Poate daca ai un 500 de litri +, poti sa-l stabilizezi, daca ai habar ce faci, destul de repede, dar pentru celelalte? Daca vorbim de sub 100 de litri si o piatra in plus poate sa-ti dea batai de cap.
Eu de fiecare data evit greselile facute anterior, dar ma lovesc de alte probleme. De fapt cred ca asta e si frumusetea in acvaristica si originalitatea. Vrajelile astea fara alge, fara particule, fara bla, bla, bla, bla sunt pentru aia de fac un setup, il trag in poza si maine se apuca de urmatorul.
Pe langa ce zice Porcu, vreau sa adaug ca absolut orice specie, fie de pesti sau creveti, are aceeasi evolutie in acvaristica. La discusi se observa mai bine pentru ca sunt mult mai sensibili si mai usor de observat.

Si guppy, pe care un coleg de ii tinea in marin (atat de larga este paleta de adaptabilitate) daca sunt selectati doar pentru o linie au sensibilitatea mult ridicata, adaptabilitate mult mai scazuta la parametrii apei si hrana, in vreo 3-4 generatii sistemul imunitar la pamant si incep sa apara mutatiile.

In afara de asta, in orice crescatorie e full de boli, deci scaldari in antibiotice si majoritatea pestilor chiar daca noi le oferim un mediu decent si ei nu manifesta aceste boli, sunt purtatori. Aici e cu doua taisuri: poti, in timp, sa formezi o colonie cu imunitatea ridicata la anumite boli, dar poti sa si nenorocesti alti pesti cu care acestia intra in contact. Spre exemplu de Columnaris nu scapi niciodata, boala e mult, mult prea raspandita in acvaristica, puii mostenesc de la parinti, e foarte greu de diagnosticat (datorita multitudinii de simptome) si tratament care sa elimine complet boala nu exista.

Daca vreti pesti sanatosi, cu un comportament cat mai natural dati-le ocazia, pe cat de mult posibil, sa se loveasca de cat mai multe probleme intalnite in natura si lasati selectia naturala sa-si urmeze cursul.
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

Alt comentariu bine pus la punct . Uite asa imi mai imbogatesc si eu cunostintele. Nimeni nu se naste doxa de cunostinte. Intradevar, asta ar fi si explicatia pentru care cu cele doua acvarii dinainte 30 litri, respectiv 100 litri am trecut prin mai multe esecuri , iar cu acesta din prezent totul merge ca pe roate "momentan" ! Bineinteles ca nu am mai facut nici greselile pe care le-am facut cu celelalte, omul cat traieste invata, de asemenea cel mai mult din greseli, pe care nu le mai repeta cu a doua ocazie ! Tocmai ce am trecut si prin gris cu acvariul acesta, dar cu Punktol totul s-a rezolvat in 2 zile fara apa cu temperatura demna de a face un ceai si nici cu sare pentru saramura !
Doamne ... si Facebook-ul asta ce a facut din oameni. In ultimii 2-3 ani activitatea de pe forumuri a scazut dramatic, si nu ma refer doar la acest forum sau doar la acvaristica. Pe forumuri activitatea se modereaza mult mai bine, raman pozele, comentariile ani la rand vizibile... pacat !

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2016 11:44:40

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In legatura cu selectia naturala: nu-i bine sa ajungem in cealalta extrema ....... sa tinem pestii in conditii de lagar de exterminare dupa ideea "scapa cine poate". Trebuie sa crestem pestii in conditiile specifice lor.

FuzZycore wrote:... si Facebook-ul asta ce a facut din oameni. In ultimii 2-3 ani activitatea de pe forumuri a scazut dramatic, si nu ma refer doar la acest forum sau doar la acvaristica. Pe forumuri activitatea se modereaza mult mai bine, raman pozele, comentariile ani la rand vizibile... pacat !

In plus, pe forumuri, ajungi sa cunosti oamenii, stii cine vorbeste din experienta, stii pe cine sa bagi in seama si pe cine nu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:In plus, pe forumuri, ajungi sa cunosti oamenii, stii cine vorbeste din experienta, stii pe cine sa bagi in seama si pe cine nu.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

FuzZycore wrote:... Doamne ... si Facebook-ul asta ce a facut din oameni...
Bah, sa fim cinstiti!
Cine pune botu' la tampeniile debitate de niste cretini random de pe Facebook, isi merita soarta.

In rest, cam sunt de acord cu aproape toate parerile de mai sus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: