ma bag si eu ..pt ca detin un acvariu aproximativ asemanator cu inaltime de 70cm si latime de 39cm, la partea de lumini sa te orientezi spre ceva led-uri puternice..altfel la nivelul solului nu creste nimic.
This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2016 15:08:57
IP:
Imi aduc aminte cum acum multi ani am inceput identic, cadou de Mos , numai ca al meu a avut 20 l si o combinatie de pesti care nu aveau nici un fel de legatura unii cu altii ).
...si tot din experienta proprie: iti trebuie ceva sa agite nitel apa pe toata inaltimea acvariului, altfel mizeria se aduna in vreun colt. Ori filtre cu pompa puternica, ori adaugi in plus o pompa de valuri. Te ajuta si la omogenizarea apei, mai ales pt ca banuiesc ca vei avea incalzitorul/incalzitoarele pe latura mica din spate. Nu vrei sa stii ce greu se incalzeste suprafata aia mare, mai ales daca alegi pesti "frigurosi".
Si eu recomand sa mai scazi nitel din inaltime...tot din experienta proprie . Eu am 1,90 m si nu ajung cu varful degetelor la fundul acvariului...asta cocotat pe o scara.
Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
Cat cu pesti nu ma pricep, aia miau placut ca sunt colorati,dejaba ii pun sanitari multi unui copil,
daca se poate si mai jos de 70cm nu o sa-ti para rau. Oricum la 70 neaparat intarituri longitudinale si transversale, fund dublu si inaltimea coloanei de apa niciodata sa nu depaseasca 61 cm, atunci poate ca te-ai descurca cu o sticla de 12mm. Asta conform "safety factor" 3.8 de pe calculatoarele cu grosimea sticlei.
Cred ca ar merge vivipari in loc de scalari pentru a fi mai colorat.
"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
ciubotaru wrote: Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
Cat cu pesti nu ma pricep, aia miau placut ca sunt colorati,dejaba ii pun sanitari multi unui copil,
Vorbeste inca o data si fa-l de maxim 60 cm inaltime... cu geam de 12 mm grosime. Ranforsari superioare. Daca a mai facut acvarii, stie el... daca nu, nu te vad bine! Din ce oras esti? Te rog sa completezi la My Profile - Location.
In ceea ce priveste alegerea pestilor, noi te sfatuim de bine... acu', tu poti sa faci ce vrea copilu', sau poti sa ne asculti pe noi.
rari wrote:Cred ca ar merge vivipari in loc de scalari pentru a fi mai colorat.
Stii care e problema cu viviparii? De fapt, ie 2 probleme:
- se impuiaza in dracii de pe lume... azi ai trei, maine-s treizeci.
- au tendinta sa ocupe doar treimea superioara a bazinului... stau mai mult pe sus.
ciubotaru wrote: Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
In acel acvariu ar fi frumos sa ai:Cory 5-6,un card de neoni sau ceva asemanator...si scalari ceva marmorati,etc.
Eu zic ca sunt colorati pesti acestia:sanitari(albi negri,gri) ,pesti de card au culori variate,scalarii sunt eleganti si frumosi....
Decat sa pui ciorba aia de pesti :adica ceva din Malawi (Africa) cu ceva din Amazon sau mai stiu eu de unde(America) mai bine asculti....experienta proprie.
Eu am scalari si sanitari,am avut si neoni si pot sa zic ca este ceva frumos sa-i vezi cum înoata în card neoni(sau alte specii asemanatoare) scalarii lent si elegant si sanitari nu prea îi obsevi...
Dar si varianta cu vivipari nu-i rea.....cateva sute o sa se faca acolo+ ca sunt colorati...
This message was edited 2 times. Last update was at 25/11/2016 20:59:27
Pana la urma acvariul o sa fie mai mic 1300x600x200 am luat in calcul cele spuse de voi ,o sa fie mai usoara intretinerea care o sami convina acuma imi trebuie un filtru pentru el pentru dimensiunea lui dar asi vrea sa fie silentios ,acuma ma ajutati cu niste marci care sunt bune sau mai exact modelul,daca am filtru imi mai trebuie pompa?
Inca ceva daca se poate sa imi ziketi exact ce trebuie sa aiba acvariul la final.sper ca nu vam stresat prea mult
Nu ti face probleme nu stresezi pe nimeni atita timp cit tii cont de sugestiiile care ti se dau .
Legat de canistre ( filtre externe ) cele mai bune - fiabile sint cele de la Eheim. Trebuie sa urmaresti specificatiile filtrelor, legate de debit si in special capacitatea sau volumul de material filtrant.
Poti sa cauti ceva din gama Professional 3( ex Professional3 350 )
Legat de lumina la ce te ai gindit ?
This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2016 10:08:42