[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
doresc un ajutor daca se poate  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Combinatie urata de pesti.... îl aprob pe @Koala

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

ma bag si eu ..pt ca detin un acvariu aproximativ asemanator cu inaltime de 70cm si latime de 39cm, la partea de lumini sa te orientezi spre ceva led-uri puternice..altfel la nivelul solului nu creste nimic.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2016 15:08:57

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi aduc aminte cum acum multi ani am inceput identic, cadou de Mos , numai ca al meu a avut 20 l si o combinatie de pesti care nu aveau nici un fel de legatura unii cu altii ).
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

...si tot din experienta proprie: iti trebuie ceva sa agite nitel apa pe toata inaltimea acvariului, altfel mizeria se aduna in vreun colt. Ori filtre cu pompa puternica, ori adaugi in plus o pompa de valuri. Te ajuta si la omogenizarea apei, mai ales pt ca banuiesc ca vei avea incalzitorul/incalzitoarele pe latura mica din spate. Nu vrei sa stii ce greu se incalzeste suprafata aia mare, mai ales daca alegi pesti "frigurosi".

Si eu recomand sa mai scazi nitel din inaltime...tot din experienta proprie . Eu am 1,90 m si nu ajung cu varful degetelor la fundul acvariului...asta cocotat pe o scara.
ciubotaru
Junior member

IP:

Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
Cat cu pesti nu ma pricep, aia miau placut ca sunt colorati,dejaba ii pun sanitari multi unui copil,
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

daca se poate si mai jos de 70cm nu o sa-ti para rau. Oricum la 70 neaparat intarituri longitudinale si transversale, fund dublu si inaltimea coloanei de apa niciodata sa nu depaseasca 61 cm, atunci poate ca te-ai descurca cu o sticla de 12mm. Asta conform "safety factor" 3.8 de pe calculatoarele cu grosimea sticlei.

rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca ar merge vivipari in loc de scalari pentru a fi mai colorat.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

ciubotaru wrote: Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
Cat cu pesti nu ma pricep, aia miau placut ca sunt colorati,dejaba ii pun sanitari multi unui copil,

Vorbeste inca o data si fa-l de maxim 60 cm inaltime... cu geam de 12 mm grosime. Ranforsari superioare. Daca a mai facut acvarii, stie el... daca nu, nu te vad bine!
Din ce oras esti? Te rog sa completezi la My Profile - Location.

In ceea ce priveste alegerea pestilor, noi te sfatuim de bine... acu', tu poti sa faci ce vrea copilu', sau poti sa ne asculti pe noi.
rari wrote:Cred ca ar merge vivipari in loc de scalari pentru a fi mai colorat.

Stii care e problema cu viviparii? De fapt, ie 2 probleme:
- se impuiaza in dracii de pe lume... azi ai trei, maine-s treizeci.
- au tendinta sa ocupe doar treimea superioara a bazinului... stau mai mult pe sus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ciubotaru wrote: ....dejaba ii pun sanitari multi unui copil,

Si daca o data la doua, trei zile vei scoate cate un peste mort ce va zice copilul?

Cu viviparii nu'i bai daca stai in sectorul 5 ??
http://www.acvariu.ro/forum/recentTopics/showTopicsByUser/8887.page

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

ciubotaru wrote: Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .

In acel acvariu ar fi frumos sa ai:Cory 5-6,un card de neoni sau ceva asemanator...si scalari ceva marmorati,etc.

Eu zic ca sunt colorati pesti acestia:sanitari(albi negri,gri) ,pesti de card au culori variate,scalarii sunt eleganti si frumosi....

Decat sa pui ciorba aia de pesti :adica ceva din Malawi (Africa) cu ceva din Amazon sau mai stiu eu de unde(America) mai bine asculti....experienta proprie.

Eu am scalari si sanitari,am avut si neoni si pot sa zic ca este ceva frumos sa-i vezi cum înoata în card neoni(sau alte specii asemanatoare) scalarii lent si elegant si sanitari nu prea îi obsevi...

Dar si varianta cu vivipari nu-i rea.....cateva sute o sa se faca acolo+ ca sunt colorati...

This message was edited 2 times. Last update was at 25/11/2016 20:59:27

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
ciubotaru
Junior member

IP:

salut un card de neon si sanitari am sa pun dar cu ce asi putea schimba scalari?
ciubotaru
Junior member

IP:

asi putea adauga discus 2 sau incap mai multi?
ciubotaru
Junior member

IP:

Pana la urma acvariul o sa fie mai mic 1300x600x200 am luat in calcul cele spuse de voi ,o sa fie mai usoara intretinerea care o sami convina acuma imi trebuie un filtru pentru el pentru dimensiunea lui dar asi vrea sa fie silentios ,acuma ma ajutati cu niste marci care sunt bune sau mai exact modelul,daca am filtru imi mai trebuie pompa?
Inca ceva daca se poate sa imi ziketi exact ce trebuie sa aiba acvariul la final.sper ca nu vam stresat prea mult
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu ti face probleme nu stresezi pe nimeni atita timp cit tii cont de sugestiiile care ti se dau .
Legat de canistre ( filtre externe ) cele mai bune - fiabile sint cele de la Eheim. Trebuie sa urmaresti specificatiile filtrelor, legate de debit si in special capacitatea sau volumul de material filtrant.
Poti sa cauti ceva din gama Professional 3( ex Professional3 350 )
Legat de lumina la ce te ai gindit ?

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2016 10:08:42

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

N-am avut discusi ,am zis ca o sa încerc deci nu stiu daca poti pune....

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:N-am avut discusi ,am zis ca o sa încerc deci nu stiu daca poti pune....

Acvariul ala pentru discusi e ca o strada cu sens unic.... nu au ce cauta in bazinul ala la cit e de ingust.
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

De ce nu incerci sa faci o polita pentru acvariu ca sa il faci mai lat? 20cm este foarte putin si o sa iti para rau dupaia.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:
Larva450 wrote:N-am avut discusi ,am zis ca o sa încerc deci nu stiu daca poti pune....

Acvariul ala pentru discusi e ca o strada cu sens unic.... nu au ce cauta in bazinul ala la cit e de ingust.

I-am zis ca nu stiu...si nici nu l-am încurajat

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
ciubotaru
Junior member

IP:

pana la urma mam hotarat o sa merg pe malawi,imi puteti spune care specii nu cresc asa mari
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!....ce zici de astia? is de tanganyka...

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: