[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
infectie fungica sau fin rot.. sau...  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mai Adrian, nu exista un tratament sa-ti vindece pestele pe loc. Ti-am oferit mai multe variante de tratament, sa iti alegi tu una. Albastru de metil e cam frectie la piciorul de lemn daca boala este mai avansata. Mai lasa-l sa isi revina o zi si daca esti dornic sa faci tot ce poti, cumperi jbl ektol fluid sau sera baktopur si il tratezi conform instructiunilor din prospect. Asta in cazul in care pestele tau ar avea infectii bacteriene externe.
Nu uita, ca dupa orice tratament cu medicamente se pune pentru o zi carbune activ sa elimine resturile de medicamente. Daca mai ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi.

[ICQ]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu mai stiu ce sa fac....cred ca moare
[Thumb - WP_20161007_13_46_55_Pro.jpg]

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

astazi am spalat acvariul spital.. l-am spalat cu sare grunjoasa .am bagat carbonul activ...sa il las vreo 2 zile.. dar nu maninca...

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mersi Narcis

[Email]
Gege
Senior member

IP:

.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2016 15:35:10

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

maine as vrea sa incep tratamentul cu Baktopur directce ziceti sunt sanse? nu maninca dar daca ciocani in geam...pleaca...
cum as putea sa il ajut sa manince ceva?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2016 16:04:29

[Email]
Gege
Senior member

IP:

Ti s-a zis mai sus, ce si cum nimeni nu o sa iti zica daca sunt sanse sau nu, vezi si tu, numai ciocanesti si il mai lasi sa respire si el, sigur l-ai stresat la maxim . Ii bagi pe gat cu furculita!

This message was edited 1 time. Last update was at 07/10/2016 16:15:06

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Legat de mancare lasa-l in pace, poate sta saptamani fara sa manance si sa fie afectat de asta, tu vezi de tratament, daca totusi vrei sa-l ajuti putin ia Fishtamin de la Sera (e cam 20 de lei) si pui picaturi in apa asta are efectul unei perfuzii la oameni, il mai intareste putin. La cum arata plus lipsa ta de experienta nu prea ii mai dau sanse, dar incearca. Eu as incerca cu apa oxigenata 40ml/100l apa, dar lumea se cam fereste sau nu ia in considerare metoda,nu spun ca e un panaceu universal dar eu am avut succese cu ea. Stii cum se spune despre vreme "daca nu se schimba ramane asa" ei si aici ori scapa ori
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

waw.. mersi...daca stiam de apa oxigenata ...incercam din prima zi...mersi mult

pot sa bag apa oxigenata daca ai fac tratamentul cu bactopur?

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu, ori una ori alta, niciodata nu amesteci tratamentele si faci pauza intre ele, pestii iasa slabiti din ele
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ok...daca incep cu bactopur am inteles ca se fac si bai cu bactopur...stiti care e dozajul?
daca nu.. incerc sa regasesc acel topic unde am vazut.. era pe un alt sit si.. nu mai stiu exact...

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare..
Nu stiu ce sa cred cu carasul meu bolnav....azi am inceput a doua tura de tratament cu Sera Baktopur Direct...bineinteles dupa primul tratament ,am schimbat 50% din apa si de ieri pina asta seara a mers filtrarea cu carbune activ... asta seara am pus a doua doza de bactopur...maine baia cu sare...
Smecherul asta de caras.dupa ce ca nu are coada si aripioare pe partea dreapta,ai arde sa mai ia cite o gura de oxigen... bule.... trage cite o tura pina la nivelul apei si cind se lasa da drumul bulelor..i-am zis.. Poate te gindesti iar la un triplu salt ca acolo te las...
Chestia e ca au aparut pete negre de jurimprejurul unde ai statea puful pe el.si azi am vazut ca puful se desprindea... tira ca o ata dupa el.Pata neagra a aparut si pe partea cealalta.Despre mincare ... nu am mai incercat sa ai mai dau, pun 3-4 picaturi de Fishtamin in apa
intrebarea este.. credeti ca aceste pete e reactia de vindecare dupa infectie bacteriana sau e alta boala?
Acest tip de pata a aparut la o saptamina si ceva dupa ce am luat acesti pesti si am curatat filrul acvariul substratul...

[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce sa zic de petele negre, poate reusesti o poza sau cauta sa identifici pe jbl hospital eventual. Poti sa pui si o pompita de aer, este indicat ca in timpul tratamentului apa sa fie mai oxigenata. Nu strica sa ii pui si putina mancare, daca nu o mananca o aspiri cu un furtunas.
[ICQ]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pompa de arer e la debit maxim de cind l-am separat.. peste o saptamina...acvariul spital e de 20 litri.. cu poza nu stiu daca reusesc...nu sta locului cind sunt pe acolo... se tot aseaza sa nu pot sa ai fotografiez cum imi trebuie dar am o foto cu pata care a avut-o demult.. e la fel...
postez acea poza veche mai pe seara incerc sa pun si una cu el sa vad cum reusesc
[Thumb - 13956837_1092797374133579_1206952208_n.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am reusit sa fac un filmulet....
https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1146657482080901/

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salutare...
Eu zic ca sunt vesti bune,in ciuda faptului ca ,carasul are petele acelea negre,a inceput sa se plimbe prin acvariu,mai sta si in colt din cind in cind,dar , si scolo sta in suspensie ,nu sta jos,a inceput sa si ciuguleasca....i-am dat niste salata dar nu a bagat-o in seama,poate trebuia sa o fierb.Azi vreau sa mai schimb 50% din apa ca inca e colorata dupa primul schimb.Ieri am schimbat 50% din apa ca s-au incheiat cele 3 zile de tratament cu Bactopur,dar dupa schimb apa inca e colorata,am pus si carbunele activ,ma gindesc sa mai fac un schimb, sa il mai las inca o zi si sa reincep tr,atamentul inca 3 zile,poate se vad ceva schimbari si cu petele negre,daca nu cred ca ar fi buna o pauza de o saptamina fara tratament ,ce ziceti,e bine asa?
In legatura cu bazinul comunitar..incepe si el sa arate a bazin....deocamdata analize cu GBL 6in 1 stiu ca nu sunt bune dar ceva imi arata....
Cl=0
Ph=7,5
Kh=15 cu asta nu stiu ce sa fac nu scade dar nici nu creste
Gh=14 acum mi-am dat seama cum se citeste Gh-ul,el avind 4rinduri de teste)
NO2=0,5 asta a scazut,era mai mare saptamina trecuta,era NO2> 0,5<2 intre ele....testul lui "peste" ,nici mie nu imi place ce marja de eroare este pentru interpretare
NO3=25-50si aici la fel dar acest NO3 are aceasi valoare laapa de la robinet
Si partea care imi place cel mai mult,mi s-a limpezit apa bine de tot in acvariul comunitar,mai trebuie putin,se mai vede o tenta laptoasa cind privesti din lateralul acvariului.Daca privesti din fata zici ca pestii zboara...daca nus-ar vedea nivelul de apa
Aici in comunitar,de cind il am pe spartanul la tratament,nu am mai folosit pompa de aer ,o utilizez la spartan,el are nevoie,am pus ambele filtre sa bata pitin in sus.Asta imi poate mentine nivelul de oxigen de care au nevoie 2 guppy si un caras auriu?
Am avut 4 guppy dar unu l-am omorit din neatentie...s-a bagat intre geam si ustensila care stergeam geamiul in interior... de atunci folosesc buretele si mina...si unul.... l-am gasit mort....asa a mai ramas Xena si Pepsi
Nici nu vreau sa mai cumpar pesti deocamdata,pina nu mi se cicleaza acvariul si imi asigur filtrarea asa cum trebuie... dacamai cumpar....cumpar plantesa vad care rezista sau la care se dau...deocamdata caraseii nu s-au atins de plantuta mea...)

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salutare ...
Dupa 2 zile de repaus,fara tratament,carasului i-a aparut iar puf.In acest timp de repaus,a mincat.... nu i-am dat prea mult ca sa nu se indoape ca nehalitul,a inceput sa fie foarte vioi,dar a aparut iar puf pe partea afectata.....in perioada de repaus am schimbat de 2 ori 50% din apa
Lam bagat iarasi la tratament cu bactopur,pentru inca 3 zile..dar nu stiu ce sa fac...ar mai merge o baie sau doua cu sare?
i-as face baia daca as sti ca ai trece mai repede dar...imi e mila de el cind il vad ca imi vine in palma si sta acolo..ca un copil care se cuibareste in bratele parintilor....
in rest e vioi
[Thumb - WP_20161015_16_18_16_Pro[1].jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

....
[Thumb - WP_20161015_16_18_16_Pro[1].jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

...
[Thumb - WP_20161015_16_16_47_Pro[1].jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare
ieri s-a terminat a si a 3 -ia sereie de tratament....schimbari...e vioi doar ca nu prea are cu ce sa innoate,puful inca nu a disparut in totalitate dar acele pete negre au unceput sa se vada si prin puf....si nu stiu ce sa fac...sa ai mai fac tratament sau sa iau o pauza de o saptamina macar ..sau sa nu intrerup tratamentul pina nu dispare puful de pe el...
as avea nevoie de niste sfaturi daca se poate

[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: