[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor supravietuire pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Acesta este acvariul.

Florine, nu prea e in regula.

- bazinul e mic, asa ca numarul ala de pesti nu are nici o treaba cu acvaristica... vanzatorii sunt, in marea lor majoritate, niste oameni care au interesul sa-ti vanda marfa. NU sunt acvaristi si nu se pricep.
- mai mult de 3-4 pesti mici, eu nu as tine acolo.
- scoate tot "plasticul" afara... substratul ala colorat e hidos, idem plantele de plastic. Foloseste nisip obisnuit, spalat bine. Pune cateva plante naturale (gasesti pe la rubrica Donatii).
- in mod normal, acvariul se pregateste si se lasa cam 2-3 saptamani la "dospit"... filtrul trebuie sa mearga nonstop, nu-l opresti niciodata.
- am vazut ca tu deja ai pestii... schimba-le cate 4-5 litri de apa, in fiecare zi... apa adunata cu o seara inainte si lasata peste noapte intr-o galeata (ceva cu gura larga). Ca se se elimine clorul.
- lumina se aprinde pe o perioada de 8-10 ore/zilnic ... cand vrei tu, ca nu conteaza intervalul. Sa fie "dintr-o bucata", adica nu 3 ore/dimineata si restul seara.
- putina mancare, atat cat mananca pestii in 2-3 minute... nu ii supraalimenta.

Cu rabdare si atentie poti trece peste momentele de inceput.
Succes!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Florin82
Membru de baza

IP:

Buna seara. Pana acum pestii sant bine. Apa o schimb la 2-3 zile. Dar mai am un nou locuitor in acvariu si nu stiu de unde a aparut. E un melc mic de tot abia i se vad coarnele. Chiar nu inteleg ce este cu el.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Melc maro.Probabil ai adus ceva care era infestat cu el.
http://www.nevertebrate.ro/articles/Cum-scapam-de-melcii-maro
Poti incerca cu:
http://www.nevertebrate.ro/Capcana-melci-JBL-Lim-Collect-II
sau
http://www.nevertebrate.ro/Anentome-Helena-melcul-asasin
sau
http://www.nevertebrate.ro/Pesti-Botia-Macracantha

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Botia in 20l? De ce nu citesti topicul inainte sa raspunzi? Iti sugerez sa il lasi acolo, nu este daunator, cand nu o sa mai aibe de mancare o sa moara singur.
Florin82
Membru de baza

IP:

Pe un peste molly a aparut un punct alb si cred ca are gris. Am fost la un magazin de pet si am luat verde de malachit. La acvariul meu de 15l am pus 40 de picaturi. Temperatura la incalzitor am setat-o la 27. Am procedat bine? Trebuie sa pun si sare?

This message was edited 2 times. Last update was at 23/10/2016 14:55:16

Florin82
Membru de baza

IP:

Acum cateva momente o femela molly a nascut un pui. Am devenit tatic ).
LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare,
In primul rand se scrie "sunt" in loc de "sant" ma deranjea doar cand citeam..
In al doilea rand, cand nu e nimeni pe formum sa-ti raspunda la intrebari iti sugerez sa citesti cat mai multe topicuri din colt incepatorul. O sa ai surprinderea ca multe dintre lucruri ti se vor intampla si tie la modul in care evoluezi in ale acvaristicii. Crede-ma ca problemele tale sunt inca la inceput. Citeste mult inainte sa-ti moara pe rand toti ocupantii acvariului...
Lumea nu-ti raspunde la intrebari probabil ca nu iei sfaturile in consideratie si esti o persoana implusiva si oricum faci cum vrei tu. Cand ai o nelamurire da un search pe forum si o sa ai surprinderea sa vezi zeci, sute de postari pe aceiasi tema..
Mult succes in continuare!
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Liviu Brasov wrote:salutare,
ma deranjea doar cand citeam..

Deranja sau deranjeaza. Nu suntem aici sa invatam gramatica asa ca te rog sa te abtii de la commenturi de genu.
Florin82
Membru de baza

IP:

Astazi din pacate am gasit un peste mort. Recunosc ca nu am citit multe din forum. Cred ca acvariul este compromis.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca pui in aplicare ce ti s-a spus pina acum, ai sa poti evita din problemele care urmeaza.....mergi asa in continuare,asa cum ti s-a spus, ai vei pierde pe rind
.. trebuie sa faci eforturi mult mai mari si rezultatele nu sunt garantate...
incearca sa mai scoti din pesti...aspira substratul la 2 zile.. fa schimburi de apa la fel.. cite 30% la 2 zile...
pina iti stabilizezi acvariul
daca e gresit ce am spus ,imi cer scuze de la colegi....sper sa ma corecteze

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2016 23:42:45

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: