Author |
Message |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2016 20:05:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dan.pavelescu
Liliacul
![[Avatar]](/forum/images/avatar/12e1b435e5e53888e787d22c1e8d262d.jpg)
IP:
|
Corpul lampii e (aproape) ca o piesa de mobilier, nu-i mai dau alte gauri ca se strica fengshuiul
Dar a functionat pe sistemul asta mai bine de un an cu 8 tuburi de 54w.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/05/2016 20:23:27
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Eu abia ma gindesc cum trebuie sa il modific. La mine chiar e piesa de mobilier. Dau gauri si montez LED-uri de sambata. Nu arata prea bine momentan. Daca nu aveam o problema azi cu mbuna contra plante mai montam 3000 de lumeni.
Daca ar sti contabila sefa ce vreau sa fac cred ca as dormi in parc in ploaie.
|
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede. |
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2016 16:09:08
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
In momentul de fata capacul arata ca mai jos. Sint si poze de ansamblu in jurnal : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/35795.page
Partea din fata si din spate se pot rabata la peste 90 de grade si pot sa ramina in pozitia aia. Pe partea din centru-jos au ramas gaurile de la soclurile de neoane.
Am dat niste gauri pe partea din spate si i-am bagat 2000 de lumeni. Mai urmeaza citeva gauri pentru inca 3000 de lumeni.
Teava aia alba e in plus - doar ca sa pot face poze cu capacul deschis.
This message was edited 1 time. Last update was at 19/05/2016 16:11:07
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2016 16:49:06
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Am avut cindva experiente cu sticla crapata la racirea brusca de la 70-80 de grade. Mai multe, nu doar una.
Nu mai zic de becurile cu care incalzeam si iluminam acvariul in urma cu 30 de ani - dar alea se incalzeau mult mai puternic.
Vad ca functioneaza la voi, dar am oarecare reticente sa pun o bucata de sticla incalzita la citiva centimetri deasupra apei.
Mai citesc.
|
|
 |
troponel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2016 19:15:29
|
troponel
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4c07fe24771249c343e70c32289c1192.jpg)
IP:
|
cand eram mai mic aveam un acvariu pe care il luminam cu un far de dacie si sticla aia era permanent incinsa, ce e drept era de 10mm si nu a crapat inaintea acvariului.
am vazut mai sus ca si voi va cautati radiatoare pentru leduri, am gasit ceva pe http://componenteonline.ro/index.php?route=product/search&sort=p.price&order=DESC&search=radiator
dar eu am alta idee, daca imi cumpar profil U de aluminiu de 2mm grosime si il tai cum vreau eu ?
ce ziceti e viabila ideea ?
Multumesc
|
|
 |
um02122
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2016 19:53:31
|
um02122
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1662d1307aaa81230b651ecf00d27180.jpg)
IP:
|
troponel wrote:cand eram mai mic aveam un acvariu pe care il luminam cu un far de dacie si sticla aia era permanent incinsa, ce e drept era de 10mm si nu a crapat inaintea acvariului.
am vazut mai sus ca si voi va cautati radiatoare pentru leduri, am gasit ceva pe http://componenteonline.ro/index.php?route=product/search&sort=p.price&order=DESC&search=radiator
dar eu am alta idee, daca imi cumpar profil U de aluminiu de 2mm grosime si il tai cum vreau eu ?
ce ziceti e viabila ideea ?
Multumesc
Eu as merge pe far de BMW, are si angel eyes, plus ca lentilele sunt mai destepte.
Lasand gluma, as zice ca daca e tabla suficient de groasa la radiator, e posibil sa mearga. Daca radiatorul e de cupru, e mai eficient. dar urmatoarea optiune e aluminiul.
PS: la plantate recomand lumini de la masinile de politie, au rosu si albastru, ambele foarte utile pentru fotosinteza
Daca am suparat pe cineva, iar inapoi tot ce-am spus.
|
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/05/2016 14:37:18
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Eu o sa merg momentan pe variantele mai ieftine. Stiu ca nu e buna ideea, dar astea "e" posibibilitatile.
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/05/2016 13:29:59
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Revenind la subiectul topicului sint aproape decis sa folosesc policarbonat. Aproape decis inseamna ca inca nu l-am cumparat - mai citesc poate gasesc si alte argumente impotriva utilizarii policarbonatului.
Motive:
- sticla si plexi sint casante
- coeficientii de transmisie a luminii sint practic identici
- plexi are dezavantajul de a putea fi folosit sub 60-65 de grade Celsius (cica la 75-80 se poate incepe modificarea formei in matrite)
- sticla si plexi nu se ingalbenesc. Policarbonatul se ingalbeneste intr-adevar - cind e folosit in exterior la lumina solara. Din cauza radiatiei UV. Daca se elimina UV ramine clar. Fabricantii de leduri jura in toate felurile posibile ca ledurile normale nu emit in UV. Chiar si la lumina solara ingalbenirea la policarbonat poate fi observata abia dupa 5-10 ani si marea majoritate a foilor de policarbonat au o fata tratata anti UV.
-fabricantii de leduri recomanda policarbonatul pentru protectia ledurilor - poate fi folosit pina la 115-125 grade Celsius.
-policarbonatul si plexi se pot prelucra (manual si automat) mult mai usor decit sticla. In plus exista mai multe tipuri de adezivi pentru ele.
Proprietatile policarbonatului sint pe scurt aici:
http://www.exceliteplas.com/polycarbonate-sheet-bible/
O scurta descriere a ingalbenirii policarbonatului aici:
http://www.exceliteplas.com/polycarbonate-vs-acrylic-yellowing-which-one-degrades-faster/
Sint mult mai multe site-uri, dar acolo le-am gasit pe scurt si mult mai inteligibile.
Daca aveti si alte argumente impotriva folosirii policarbonatului poate completati lista de avantaje/dezavantaje.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2016 13:31:25
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/06/2016 19:57:06
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Ar mai fi folia cristal (folie krystal). Se gaseste la grosimi de 0,4 , 0,6 , 0,8 mm. Doar ca rezista la maxim 66 de grade Celsius asa ca nu am mai verificat si restul caracteristicilor din moment ce pot folosi plexiglass in locul ei. Pare ca e mult mai flexibila daca va trebuie o asemenea caracteristica.
Am cumparat o bucata de policarbonat celular de 1m patrat transparent de 3,7 mm.
|
|
 |
|