[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Colt de natura - 126l  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Un update:
[Thumb - image.jpeg]

stefanp
Moderator

IP:

E un acvariu placut
Parca mai trebuie indesite plantele, dupa gustul meu, insa ai timp, acvariul e tanar.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc pentru opinie. Ma bucur ca-ti place.
Si eu mi-as dori sa am mai multe plante. Am cautat gazon, dar nu gasesc nicaieri in Brasov cuba sau monte carlo asa ca incerc sa ma descurc cu ce am si continui sa caut o solutie
stefanp
Moderator

IP:

E ok si cu plantele de acum, eu ziceam doar sa le mai indesesti (prin tunsori).
Insa asta se rezolva in timp.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: de vreo doua zile am o femela guppy care sta doar sus, in coltul acvariului. Are momente cand inoata si e foarte activa si pare ca se simte perfect, dar are momente cand e retrasa. Am urmarit-o si am observat ca atunci cand sta singura in colt, sus se arcuieste putin lasand coada in jos, iar cand inoata parca sta intr-o parte. Am cautat informatii pe www si am aflat ca e o problema digestiva si intr-adevar perioada de defecatie este de aproximativ 2-3 ore, in cazul ei. Cum as putea sa o ajut (alimentatie, tratament ...)? N-as vrea sa o pierd pentru ca mi-s dragi toti pestii din acvariu.

Mentionez ca-mi hranesc pestii cu Tetramin fulgi si mai nou cu Tetra rubin granule si JBL novo tab.
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa treizeci de zile:
[Thumb - image.jpeg]

stefanp
Moderator

IP:

Merge bine bazinul

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bate gandul sa inlocuiesc materialul filtrant din JBL e901. Habar n-am ce sa urmaresc si ce sa caut. Ce trebuie sa pun in fiecare sertar?
stefanp
Moderator

IP:

Bilele alea albe poroase poti sa le lasi.
In rest, poti folosi eheim substrat pro, seachem matrix, ada bio rio. Mai exista si alte materiale filtrante biologice, astea insa sunt cam cele mai bune (dar si mai scumpe intr-adevar).
Mai accesibil la pret este siporax.

Vezi cum te incadrezi in buget.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Am luat 2l eheim substrat pro si intentionez sa pun 1l intr-un sertar si dupa vreo doua saptamani sa pun si in celalalt sertar, iar in sertarul de sus sa las buretii.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Am reusit in cele din urma sa cumpar cateva pot-uri de HC Cuba. As vrea sa stiu ce pot face ca sa le ajut sa creasca asa cum trebuie.
Momentan adaug aproximativ 20 ml Feropol saptamanal, dupa ce schimb 20l de apa din bazin, iar in fiecare zi doua picaturi de Feropol 24.
Concluzionand, am cam asa:
- bomba CO2 Dennerle bio starter
- 4 x 18 W lumina (6 ore/zi)
- 20 ml Feropol saptamanal
- 2 picaturi Feropol 24 zilnic.
Ce ar trebui sa fac in continuare ca sa-mi creasca gazonul si mai ales cum imi dau seama ce-mi lipseste?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2016 16:02:16

stefanp
Moderator

IP:

Ar trebui sa-ti mearga si cuba...posiil cam putintica lumina, desi cred ca te vei descurca.
Dupa cum merg plantele (judecand dupa poze), nu-ti lipseste nimic deocamdata.

N-ar strica insa si ceva aditie de macro-elemente.
Ar fi une niste teste pentru nitrati si fosfati, ca sa stim de unde pleci.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca fara aditie de macro nu prea ai sanse la gazon .
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmm... se pare ca tre' sa rezolv si cu testele . Pan' atunci am un punct de plecare si trec la documentare. Multumesc!
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Foarte fain ti e acvariul , foarte curat .

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2016 22:32:00

RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc frumos!
Momentan invat si sper sa ajung intr-o zi la un acvariu demn de Crème de la Crème
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai iti urez succes !
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum era de asteptat a sosit momentul sa trec la lucruri serioase: butelie de CO2. Pentru miscarea asta am alocat 800, max. 1000 lei. Ce pot cumpara in banii acestia? Ma intereseaza o butelie cat mai mare si un sistem safe.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru inceput eu zic sa incepi cu butelie, regulator de presiune si electrovalva. Si reactor, bineinteles . In functie de preturile la care le cumperi ....... poate mai ramin bani si de un pH-controller.

Nu neglija marimea buteliei, ia-o cit de mare incape in spatiu' pe care-l ai la dispozitie. Nu neglija nici calitatea regulatorului de presiune, e o piesa destul de scumpa pe care o s-o folosesti pe termen lung si foarte lung.

Poze: smilie ... Poze cu plante
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit un ansamblu (butelie, reductor si electrovalva) la un pret bun. Singura mea problema e ca butelia pare a fi un stingator cu robinet. Cat de safe e solutia respectiva? Merita?

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: