Eurofighter wrote:diferentele de nivel ale mesei erau foarte mari?
sau sunt de ajuns si unele mai mici?
Suficient de mari cit sa crape

. Nu m-am apucat de masurat ca n-am patit eu nenorociri din astea (inca

). Da' am vazut pe la altii. Sansele sa se intimple depind de rezistenta sticlei, de diferenta de nivel, de cit e de moale materialu' pus sub acvariu sa amortizeze neregularitatea mesei.
Cea mai periculoasa diferenta de nivel e cea pe diagonala - atunci cind doua colturi de pe o diagonala sint mai jos decit celelalte doua. Fundu' se indoaie pe diagonala si crapa. In cazu' asta acvariu se sprijina doar pe o diagonala, mai bine zis pe o diagonala si pe triunghiul format de diagonala respectiva si unu' din celelalte colturi. Celalalt colt al acvariului sta ....... suspendat si daca nu suporta greutatea face ....... crack

.......
Daca diferenta de nivel (curbura mesei) e pe lungime, fundu' nu se poate indoi - nu-i permit geamurile lipite pe fund (fata si spatele, care in cazu' asta actioneaza ca niste intarituri). Da' tot n-as accepta la o masa o astfel de curbura.
Cel mai mic pericol il reprezinta diferenta de nivel (curbura) pe latime - pentru ca latimea de regula e mica (40-60 cm).
De obicei, la o masa facuta gresit, cele trei diferente de nivel se imbina armonios

.......