[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vf. Pietrosu'  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Noutati : am dat in Diatoms (alge maro) , stiu despre ce e vorba, m-am documentat. Stiu ca nu e grav dar imi displace mult. Ce ma sfatuiti , sa o las sa treaca de la sine? Schimburile mai dese de apa ar grabi disparitia lor? Vreun pont ceva?
[Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Parerea mea este sa pastrezi o constanta in schimburile de apa astfel incat bazinul sa se maturizeze/cicleze dupa obiceiul tau. Algele ar trebui sa dispara de la sine atunci cand ciclarea este terminata si echilibrul biologic este instaurat

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, asa am sa fac doar ca eram in ceata cu fertilizarea, momentat am intrerupt-o de frica sa nu ma umplu de alte alge, sper sa nu sufere plantele din cauza asta. Acum un an si ceva am mai avut problema asta pana in momentul in care am adus 2 acistrusi , nu mi-a venit sa cred ce curatenie pot face aceste "vacute" ) . Sustin ca Otto nu se pot compara cu Acistrusii la problema asta!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Sa opresti fertilizarea de tot nu mi se pare o idee buna...
Eventual daca si lumina a ramas la aceeasi intensitate ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lumina e la maxim 7 ore pe zi , am inteles ca dispar algele de la lumina multa. Fertilizarea o fac cu pps pro + trace mix + EC. Dar nu stiu ce sa fac momentan. Acvariul e de 200l brut (160l net) si lumina e de 177w. Ce dozaj sa pun zilnic?
[Yahoo!]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

algele maro sunt, in cele mai multe cazuri, o boala in acvariile noi - proaspete.
ciclare incompleta, acumularea de nutrienti pe care nu are cine ii consuma, lumina deficitara, lipsa oxigenarii si mizeria duc la alge maro
plus ... sau mai bine zis in primul rand .... cred ca acolo ai o acumulare de silicati probabil si de la pietroaiele ale (defapt mai mult ca sigur)
continutul mare de silicatii fiind unul din factorii determinanti

dar nu e o tragedie vor disparea de la sine odata cu stabilizarea bazinului

ce poti sa faci sa grabesti disparitia lor:
curatenie - sifonat substrat, atat cat poti
schimb regulat de apa -
lasa lumina la 6 ore - parerea mea ca e mult prea multa
dozaj la jumate (mai ales a pps pro ului) eu zic ca 4 ml e arhisuficient
planteaza masiv!!!!

spor
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, am citit si eu despre algele astea si nu prea imi puteam explica nivelul mare de silicati avand in vedere ca nu am nisip
comun ci doar Manado , doar la bolovani nu m-am gandit . Infine am elucidat un mister)
Schimbul de apa il faceam saptamanal 40l apa, dar cred ca am sa il fac de 2 ori pe saptamana. Am incercat sa aspir
substratul dar degeaba, nu prea e mizerie, e curat inca. Fertilizarea o faceam 2ml pps pro si 2ml trace, nu am ajuns la 4ml
Am sa reduc azi iluminatul de la 7ore la 6 ore . Cat despre plantat, vreau doar 1 planta mare pe fundal si restul gazoane
[Yahoo!]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

IwaGumiGUY wrote: ... doar la bolovani nu m-am gandit . Infine am elucidat un mister)

si mie mi-a venit cam la jumatea scrierii postului sa stii

IwaGumiGUY wrote: ...Cat despre plantat, vreau doar 1 planta mare pe fundal si restul gazoane

imi mentin parerea sa plantezi masiv pana cand pui gazoanele.
acumularea de nutrienti neutilizati nu te ajuta cu nimic, nici macar la ciclare
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine ca ti-a venit mie nu mi-a venit deloc ) .
Acum ma gandesc cu regret ca am dat/aruncat un sac de plante cand am refacut setup-ul iar acum nu mai am nimic de adaugat. Sunt nevoit sa ma descurc cu ce am .
[Yahoo!]
nickvvv
Member
[Avatar]

IP:

Sau ai putea da o fuga pana la cineva care are...sau caruia i-ai dat chiar tu plante .
Sunt in concediu si zugravesc dar pot face o scufundare in acvariu sa agat cateva plantute, de-abia ma mai spal de lavabila...
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da , uite ca prietenul (acvaristul) la nevoie se cunoaste, am si uitat ca mai pot colecta niste muguri de unde am mai semanat ;)) . Ne auzi zilele astea.
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: