[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Setup 54L  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
marian37
Junior member

IP:

Inainte am avut manado fara fertil si plantele au dus-o bine...
Dar e mare diferenta intre quartz si manado !!!
flavius2308
Membru de baza

IP:

marian37 wrote: Inainte am avut manado fara fertil si plantele au dus-o bine...
Dar e mare diferenta intre quartz si manado !!!

in favoarea cui si daca poti sa spui cateva minusuri si plusuri de fiecare parte
mersi .
[Email]
marian37
Junior member

IP:

Manado este un substrat usor si foarte poros,care are capacitatea de a absorbi o parte din nutrienti,astfel asigurand si hrana radacinilor plantelor.
Am renuntat la el,pentru ca imi crestea nejustificat de mult duritatea apei,nu stiu cauza si nici nu a stiut cineva sa-mi spuna,
ba chiar s-au mirat...
Quartz-ul in schimb,este mai dens,mai greu si nu este poros,dar reprezinta o solutie de compromis,sa zic asa...(financiar).
Cat despre usurinta plantarii,m-am inteles foarte bine cu manado,mai ales dupa ce s-a mai ingreunat de la apa (unii il detesta,pentru ca fiind usor,plantele au tendinta de a iesi,mie m-i s-a parut ok ).
Deci inclin balanta in favoarea manado-ului !!!
Daca exista cineva care sa ma i-a in suturi pentru afirmatia facuta,cu cresterea mare a duritatii,mai am si acum vreo 2l nefolosit,pe care ii ofer testarilor de rigoare !!!
Mentionez ca aspectul asta a fost valabil DOAR LA MINE,pe altcineva nu am auzit sa se planga...

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: