[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

parerea mea e ca tot nu o sa obtii un filtru suficient de fiabil si de eficient....
documenteaza-te putin despre ce inseamna un sump si cum se poate obtine unul si o sa vezi ca raportul calitate/pret este extraordinar...gasesti un acavriu vechi pe la donatii sau goarte ieftin pe la vanzari , mai lipesti cateva gemulete si e gata ..e usor de curatat , eficient si ieftin
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Corect. Si cum a picat curentul am inundat vecini. Samp am vrut sa fac
Initial, ma costa mai putin si era gata de mult. Dar nu imi permit sa inund vecini.

0771 496 835 Lucian
geani
Membru de baza

IP:

Un sump corect construit nu pateste asa ceva. Mai corect spus un overflow corect construit nu pateste asa ceva. Mai poti construi un filtru extern pe principiul vaselor comunicante. Tot din sticla si lucruri in general ieftine.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2014 21:23:33

[Email]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Un acvariu pt sump ma costa 20-30 de lei. Siliconul pt lipit sticla separatoare 15 lei. Seporax, vata si roca ma costa 55 lei. Pompa nu imi trebuie ca am doua de 2200l pe ora. Adevarul e ca nu mi-am dat seama ca pot face sump mai ieftin decat filtru, si ca pot sa folosesc ambele pompe pt a reduce riscul de inundatii. Sticla nici nu o mai pun.

0771 496 835 Lucian
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la sump cel mai important e cum faci circuitul de la acvariu la sump si de asemenea configuratia interioara pentru ca apa sa circule corect prin mediile filtrante..
Daca nu poti da gaura in acvariu pentru overflow poti opta pentru o teava de pvc care sa comunice cu un alt recipient din spatele acvariului , care sa aiba gaura de scurgere catre sump* asa cum spunea cineva mai sus, pe principiul vaselor comunicante).. astfel daca se opreste curentul , din acvariu curge apa doar atat cat este permis de overflow, deci daca e facut corect nu exista nici-un risc..
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Prefer sa mai iau un recipient cand am bani si sa mai pun niste medii filtrante. Sufar si la capitolul spatiu, asta pana dau vechiul acvariu. Apropo... Merge sa curat niste bacterii din filtru de la acvariu vechi in cel nou? Nu am gasit Easy Start, si bugetul meu e 0 pana pe 16.

0771 496 835 Lucian
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

e chiar recomandat ..ajuta la ciclare..stoarce un burete vechi chiar daca murdaresti putin apa..
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam la bilele din filtru, sunt plinde de bacterii. O sa ma chinui putin sa aduc apa la temperatura optima, am un tetratec de 100w. Momentan inca e limpede apa, sa vedem maine, sper sa prind si eu pe la donatii niste pietre sa aranjez si eu acvariu. Vreau sa creez niste munti cu putin moss asa pe ei. Am luat din bani de medicamente sa fac filtru.

0771 496 835 Lucian
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Culmea talentului: ciclez un acvariu nou si din greseala deciclez acvariu vechi. Am scos niste bacterii din filtru si cand am pus filtru la loc a avut o izbugnire de moment si mi-a tulburat toata apa.

0771 496 835 Lucian
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

asta nu inseamna neaprat ca l-ai deciclat, ci doar ca ai tulburat apa...nu e acelasi lucru...un acvariu cu apa limpede poate fi neciclat asa cum si unul cu apa "tulbure" poate fi ciclat, dar insuficient filtrat..

deci stai fara grija, daca nu ai tinut buretii sau ce ai scos tu de acolo, prea mult pe uscat nu ai deciclat nimic..
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

30 de secunde, cat am scuturat filtru in galeata. Problema e ca eu nu am observat ca e cam infundat, si dupa ce l-am pus la loc era putin curatat si a aruncat un val de jeg de s-a inegrit acvariu.

0771 496 835 Lucian

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: