[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBl easy test - mi se "topesc" frunzele plantelor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

buteliile de 500g nu sunt recomandate ca nu ti le umple nici naiba si se duc si repede. Daca vrei sa faci ceva ia una macar de 2kg. Un sistem sh co2 il poti lua intre 500-1000lei( sume aproximative). Trebuie urmarit forumul de vanzari si sa astepti ocazia potrivita tie( in functie de buget si nerabdare). Cu riccia trebuie sa fii foarte atent. O bagi foarte usor in acvariu, dar cand o sa inceapa sa se imprastie pe acolo e jale mare

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
mikhi
Junior member

IP:

silviu.rdk wrote:OBS: nu sunt convins ca ai lumina potrivita pt a te gandi la co2, pt moment. Ce model de tub ai?

Tubul standard mi s-a ars, impreuna cu droserul care era bagat intr-o rasina. Si dupa multe achizitii proaste, pana la urma am modificat capacul existent si am pus 2 neoane T8 JBl Solar Tropic (15W bucata).

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2014 13:07:37

[WWW]
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

asa da, e ok.

[Email]
mikhi
Junior member

IP:

scorpionul wrote:buteliile de 500g nu sunt recomandate ca nu ti le umple nici naiba si se duc si repede. Daca vrei sa faci ceva ia una macar de 2kg. Un sistem sh co2 il poti lua intre 500-1000lei( sume aproximative). Trebuie urmarit forumul de vanzari si sa astepti ocazia potrivita tie( in functie de buget si nerabdare). Cu riccia trebuie sa fii foarte atent. O bagi foarte usor in acvariu, dar cand o sa inceapa sa se imprastie pe acolo e jale mare

Daca m-as lasa de entuziasm as lua sistemul de co2, ratiunea imi zice sa mai astept sa prind experienta. Pentru moment suma de 500-1000 mi se pare mare.
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

las-o naibii de ratiune ca plantele nu traiesc gandind. Ele au nevoie de papica. Daca ti se pare mare suma, macar fa o bomba de co2 si rezolva problema. Toata distractia nu stiu daca te costa 50 ron. Gandeste-te ca, daca nu faci ceva o sa ti se topesca in continuare frunzele plantelor

[Yahoo!]
mikhi
Junior member

IP:

Ai dreptate! Nu stiu sa fac bomba...asa ca o sa caut o varianta mai ieftina de preferat componente noi.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2014 15:12:04

[WWW]
mikhi
Junior member

IP:

scorpionul wrote:las-o naibii de ratiune ca plantele nu traiesc gandind. Ele au nevoie de papica. Daca ti se pare mare suma, macar fa o bomba de co2 si rezolva problema. Toata distractia nu stiu daca te costa 50 ron. Gandeste-te ca, daca nu faci ceva o sa ti se topesca in continuare frunzele plantelor

Scuze, dar nu sunt familiarizat cu termenii...prin bomba co2 te referi la ceva in genul produsului jbl flora bio, sau la un sistem home made?
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

poti sa-i spui sistem home made.

aditia de co2 o poti face cu :1 sisteme dedicate care sunt cele mai eficiente, 2 poti folosi o bomba co2, 3 poti merge pe acele co2 optimat(sprai), 4 esy carbo, 5 pasitle

dintre toate optiunile necostisitoare cea mai eficienta e bomba co2, iar pe locul 2 (opinie personala) pastilele co2

eu folosec pastile co2 del a ocean free(trb sa mentionez ca aceastea sunt eficiente pana la 100l, iar acvariul meu are vreo 58l net, plantele nu perleaza, dar au un axpect sanatos) , acum ca am terminat stocul de pastilute si comanda mai dureaza pana vine, folosesc un spray(pe care l-am pitit dupa acvariu), dar nu sunt deloc incantat.

am facut si o bomba co2, dar curiozitatea copilului(isi facea mereu de lucru pe langa peturi) m-a determinat sa trec pe pastilute.

This message was edited 2 times. Last update was at 09/01/2014 10:29:32

pestisoru meu de aur
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bomba vine de la faptul ca faci un amestec, in casa, intr-o sticla de cola, pepsi, etc, un amestec din drojdie, gelatina si altele care sta sub presiune. Daca te intereseaza subiectul putem dezvolta, dar gasesti multe subiecte pe aceasta tema aici pe site

[Yahoo!]
mikhi
Junior member

IP:

Va multumesc domnilor pentru explicatii si sugestii!
Acum am inteles ce reprezinta "bomba"

Varianta unei "bombe" facuta in casa mi se pare haioasa si probabil eficienta atata timp cat este folosita, sigur mult mai ieftina, dar cred ca pe moment, pana voi achizitiona un sistem cu butelie,reductir si ce mai trebuie, voi lua niste pastile (din comoditate).

Am vazut ca sunt in intre 25-40 de lei si tin pana la 40 de zile, functie de numarul acestora.

Ccngo171179, cum folosesti pastilele, le arunci pur si simplu in apa, sau le pui intr-un recipient si folosesti un difuzor?

[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

o pastila pe zi, se pune direct in acvariu, in dreptul unu flux de apa (filtru, nu pompa de aer)

trb sa iti mai spun ca eu am plante easy, fara pretenti mari de lumina , co2, si alti ferilizanti (am nucusi, valisneria, cryptocrine red si verzi, elodea, si inca vreo doua care nu imi aduc aminte numele)

am 2 neoane t8 *15w , durata de iluminare 8 ore (7-11,5-9)

pastilele de jbl se pun una la 20 l apa

pestisoru meu de aur
mikhi
Junior member

IP:

eu am un anubias nana, cred ca inca un anubias caci nu stiu ce e, si de 2 zile am adaugat java moss, si riccia fluitans. Celui de-al doilea anubias (daca asta e) vad ca a inceput sa-i mearga bine. Au aparut 2 frunzulite noi.
Pentru iluminat am la fel 2 nenoane de 15w, insa nu si un program de iluminat corespunzator. Trebuie sa-mi iau o priza programabila.
[WWW]
mikhi
Junior member

IP:

Desi sunt o gramada de posturi pe forum, am cautat pe net o modalitate de a crea bomba de co2. Am gasit un filmulet in care prezinta procesul de generare de CO2 (vezi link http://www.youtube.com/watch?v=mqMqIdJMRM4), si foloseste o un dispozitiv care leaga cele 2 sticle cu ajutorul carora creaza reactia... Am facut rapid un research, si l-am gasit pe ebay:

http://www.ebay.com/itm/271345516654?var=570230966266

Ce parere aveti de acest dispozitiv? Il are cineva? Credeti ca este ok sa-l comand? Costa in jur de 35-36 de dolari si transportul este free
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: