[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New setup  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ar159 wrote:... notat - buget cu mult depasit fata de ce credeam eu cred ca ma las de fumat

Nu te speria, e doar inceputul!

- marea majoritate a "testelor" de pe piata sunt suficiente pentru ~ 50 masuratori... adica, acopera aproape un an de zile (considerand o medie normala de 1 testare/saptamanala). Nu e ceva ingrozitor, gandeste-te ca le iei acum si iti ajung tot anul 2014!
- iti recomand, cu toata convingerea, sa cumperi doar "lucruri bune si de calitate" pentru acvariul tau. Nu te grabi, nu te calici si nu te "ieftini" la accesoriile tale!... inteleg, tentatia e mare si ai vrea sa le iei pe toate "dintr-o data", dar nu face rabat de la calitate. O sa-ti para rau, mai incolo.
- in mod uzual, ciclarea unui acvariu dureaza intre 3-5 saptamani... e un interval de timp decent pentru ca acvaristul "sa-si faca" socotelile si sa inceapa achizitiile.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Horia
Senior member

IP:

exact pe asta ma " bazez " sunt deja 3 saptamani de functiune
saptamana viitoare plantele - o reamenajare de terasament ( buturuga plus o roca ceva sper sa gasesc la dedeman )
peste doua saptamani lumina si pesti - aici iar te stresez crezi ca 8 neoni rosi cu 2 masculi de platy ar fi ok ?
sau 100 % - 10 neoni si gata + cory
asadar mai am 2 saptamani pana incepe balamucul

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ar159 wrote:... aici iar te stresez crezi ca 8 neoni rosi cu 2 masculi de platy ar fi ok ?...

Nu te lasi!

- sunt pesti cu cerinte diferite vis-a-vis de apa dar, daca iti plac asa de mult, nu e nici o nenorocire... poti sa ii bagi impreuna.
- poti baga si 2 corydoras + 1 ancistrus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Horia
Senior member

IP:

in sfarsit

mersi !

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ar159 wrote:JBL Ferropol pt micro ! 10 ml / saptamana pt 40 litri apa
Easy Life Pro Fito ! 5 ml / saptamana pt 50 litri apa

si pot folosi EASY LIFE Easy Carbo - ca substitut al butelie de Co2 ?

Gama JBL pentru micro contine doua solutii:

- JBL Ferropol: aditie saptamanala (eu o impart la 7 zile si adaug zilnic)
- JBL Ferropol 24: aditie zilnica, absorbtie mai rapida

Easy Life Profito e tot pentru fertilizare micro. Alege doar una din ele, ori Easy Life, ori JBL.

Pentru fertilizare macro exista Easy Life Kalium, Easy Life Potasium si Easy Life Nitro. Nu vei avea nevoie chiar de la inceput de ele, asa ca le poti achizitiona ceva mai tarziu.
Poti folosi Easy Life Easycarbo pentru aditie de carbon. Dar tot recomand sa faci si o bomba la pet si le poti folosi impreuna pentru ca actioneaza pe cai diferite.

Referitor la lampa aia submersibila, eu nu ti-o recomand. Incearca sa introduci in capac, sau daca nu intra in capac, poti renunta la el si sa iei o lampa suspendata.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Horia
Senior member

IP:

Clar lampa suspendata .
recomdari la ce sa tin cont ?
repet 600L300l350h
plante m-am gandit la ceva Weeping moss pt fata si imbracatul buturugilor
si pt spate ceva Hygrophila polysperma rosanerving ; Pogostemon erectus ;Proserpinaca palustris cuba

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

La cei 63 litri brut, as pune precum spuneam mai sus, o lampa cu 3 neoane de 15W. Sau unul de 24W si unul de 15W.
Poti face o combinatie de neoane 830/840 cu 865.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Horia
Senior member

IP:

Denes !
"Salutare, as vrea sa vedem capacu cum arata prin interior si noi o sa iti dam niste sfaturi daca se poate pune inca 1 neon si cum "

am incercat sa fac cateva poze cu , capacul acvariului in care sa se vada sitemul de lumina
Multumesc pentru sugestiile pe care o sa le primesc
[Thumb - IMG_1780.JPG]

[Thumb - IMG_1779.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

exista o posibilatate sa legi al doilea neon de primul cu niste soricei, iar balastul sa fie in afara acvariului, eu asa am facut, sau anulezi cutia de balast din capac si mai pui 2 neone , dar trb sa cumperi socluri si coliere

pestisoru meu de aur
Horia
Senior member

IP:

Multumesc cingo171179, nu prea ma pricep dar iau capacul si ma duc la un electrician , sa vad care solutie este mai buna, cred ca a doau varinta este mai ok " sau anulezi cutia de balast din capac si mai pui 2 neone , dar trb sa cumperi socluri si coliere "

[Email] [Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

cutia in care se afla balstul este prinsa in suruburi, o scoti, si faci circut nou, soclurile trb sa fie speciale pt umezela, va trebui sa mai pui celputin inca un reflector, balastul il puti pune in cutie, dar in afara acvariului(langa , sau sub masa) ,

pestisoru meu de aur
Horia
Senior member

IP:

Mi-a venit o idee
am un prieten care are firma de spoturi , faruri stradale cu leduri si alte smecherii dinastea ( are linie de productie )
daca ar fi sa ma duc la el ce ar trebui sa-i spun referitor la intensitate lumina, ce spectru ar trebui sa aiba lumina , ma gandeam ca lucrand cu leduri sigur poate sa-mi faca ceva frumos pe capacul existent . cand ma refer la intensitate ma refer la cele doua denumiri day light si moonlight
din ce am citit pentru intensitatea de zi ar trebui sa fie 6500k sau fac eu confuzii ?!
ceva pareri ?

[Email] [Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

sunt bata la capitolul asta

uite aici un articol

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/23751.page

pestisoru meu de aur
stefanp
Moderator

IP:

Eu as zice sa mergi pe neoane.
N-am vazut inca lampi cu rezultate la acvarii plantate (prin strainatate se mai practica, dar la preturi de te doare mintea ... )

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Horia
Senior member

IP:

vad ce zice si amicul meu de leduri , vad si ce cost ar fi ( desi nu cred ca ma costa nimic )
daca nu mai adaug inca un neon de 18 legate separat .
T8 X 2 X 15W = 30 W
la un volum de apa de aprox 55 litri , ( acvariul nu este pana in buze - o sa vina in acvariu doua buturugi destul de marisoare ) strat de 4 cm - cred ca volum net de apa ar fi undeva pe la 55 l - ar rezulta un 0.55w/l
fertilizare micro & macro + Easycarbo pentru aditie de carbon.
plante :
Weeping moss (Christmas)------------ 2 poturi
Sagitaria subulata -------------------------3 fire
Pogestemon sp. Australia --------------- 2 fire
Micranthemum micranthemoides ----- 6 fire
Hemianthus micranthemoides (glomeratus) – 6 fire
Eleocharis acicularis ---------------------- 1 pot
Ceratotperis thalictroides ---------------- 3 fire
program lumina : sugesti + sfaturi ?
pesti 8 neoni rosi + 2 masculi Platy rosu coada neagra + corydora 2 + 1 ancistrus

[Email] [Yahoo!]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu poti renunta la platy?
Cum s-a mai scris, viviparilor le place pH 7-8 si GH 10-25, neonilor pH 5-7 si GH 4-10
Nu prea poti impaca conditiile. Vor supravietui, dar cel putin unii dintre ei nu vor fi foarte fericiti.

Vezi ce conditii iti ofera apa de robinet (mai exact GH pe care nu-l poti scadea prea usor, fiind continutul de saruri de Ca si Mg din apa) si orienteaza-te in consecinta.
Daca ai GH mare, mergi pe vivipari, daca e mic mergi pe neoni.
Cory si Ancistrusii sunt relativ toleranti.

This message was edited 4 times. Last update was at 27/11/2013 20:55:20

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
Horia
Senior member

IP:

Multumesc Marius67

[Email] [Yahoo!]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Se poate pune fara probleme inca 1 neon deci te sfatuiesc sa apelezi cu incredere la un mester care in 2 timpi si 3 miscari ti lo montat daca spui ca tu nu te pricepi desi nu ii foarte greu dar decat sa iti faci paru maciuca mai bine dute la cineva care le are
E bine sa scoti balastul si sa il montezi pe capac, astfel ai mai mult spatiu in capac si se poate monta mai usor neonul.
Ce sa spun eu ma pricep la bricolat as putea pune si 3 neoane as prinde piciorusele de la fiecare neon cu chestiile alea care prelungesc firele prin imbinare cu suruburi sunt din plastic se folosesc la curent nu stiu cum le zice am un lapsus acuma imi scapa
[Email]
Horia
Senior member

IP:

denes! exact " dar decat sa iti faci paru maciuca mai bine dute la cineva care le are "
mai bine ma pui sa sap santuri decat sa umblu cu, curentul

fac pachet capacul si ma duc peste unu de stie

Multumesc pt sfaturi !
o sa revin cu poze

ar fi bine ca fiecare neon sa fie legat separat pt o aprindere independenta nu ?
daca ar merge 3 neoane puse ( al treilea as vrea sa fie lumina de noapte ) ce neon ar trebui pus ?

[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

IP:

Maine imi ajunge fertilizantul " Substrat nutritiv plante acvatice P12 Absolute Plant Base "
din informatiile primite de la cei care al comercializeaza, am de facut urmatoarele .
1. scos apa din acvariu ( se pastreaza minim jumatete din cantitate )
2. scot pietrisul substrat pe care al am la ora actuala
3. pun substratul nutritiv
4.pun inapoi substratul de terasament
5 introduc jumatatea de apa pe care am pstrat-o
6 completez cu apa noua
si cam atat

intrebari :
1.exista pericolul sa stric deciclarea?
2.la cat timp pot sa ma apus de plantare ?
3.la cat timp pot sa introduc pesti?
4.teste obligatorii?
pun aceste intrebari pt ca m-a dat peste cap treba cu stratul nutritiv sa fie primul abia dupa aceea terasamentul ..

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: