Arata bine ce ai acolo, sigur se mai pot face mici ajustari.
O sa mai apara melci, ideal e sa-i culegi. Varianta cu melci asasini sau cu botia inca nu e cazul si din experienta nici nu e practica. Evident melcii au venit cu plantele care ar trebui dezinfectate pentru siguranta.
Inteleg ca esti in perioada de ciclare, cu ce o faci? Mancare de pesti, amoniac, bacterii adaugate... ? Ai putea incerca varianta cu apa amoniacala daca gasesti, nu mai mult de 1-2ppm ca inca nu ai pesti (eu am incercat cu succes varianta cu bicarbonatul de amoniu (NH4HCO3) un varf cam de marimea bobului de orez la o ceasca cu apa la 60grade C ar fi suficient si desigur adaos de bacterii orice firma doresti.
O sa iti trebuiasca si teste de masurare No3 si eventual NH3/NH4 si NO2.
Lumina as zice ca e slaba dar e de vazut ce scrie pe tuburi. Le poti inlocui cu 2 Osram 865 HO ca sa fie mai ok insa tot nu ajungi spre 1W/litru, depinde de cerintele plantelor.
Sincer desi ai muncit cu pietrele alea eu le-as scoate

sunt taioase si daca o sa ai si plante nu se vor mai vedea ca acum. Poti acoperii una cu ceva moss. Sa te gandesti si la un gazon.
Ai numarator de bule la Proflora, cat iese? La mine Proflora 80 nu a dat mai mult de o bula la 6 secunde, de regula 1bula la 8 secunde. O sa trec pe reteta de bomba
Cu pestii trebuie sa te gandesti foarte bine insa doar dupa ciclare. E bine ca ai scos din lista scalarii, sunt prea mari!
Tetra ai de unde alege, doar sa gasesti specia care iti place. Imi place mult cum sunt descrise pe site-ul seriouslyfish.
Succes in continuare!