[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
despre lampile uv  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
stefanvoicu
Junior member

IP:

aham ! am inteles dar ramin in continuare nedumerit in legatura cu UV vs O3 sau UV+O3 ..........
multam !

Îti petreci cea mai mare parte a vietii facând ce nu trebuie, iar o buna parte a ei, nefacând nimic, toata viata te-ai preocupat de cu totul altceva decât ceea ce ar fi trebuit. (Seneca)
[Email] [Yahoo!]
n3bunyky
Junior member

IP:

Salutare astazi am achizitionat si eu o astfel de lampa uvc doar ca aceasta se introduce direct in acvariu cu ventuze arata ca si o lampa de incalzit... cineva a mai folosit asa ceva? http://m.ebay.it/itm/NEON-ACQUARIO-LAMPADA-GERMICIDA-STERILIZZATORE-UV-C-IMMERSIONE-VENTOSE-PESCI-/142055313722?txnId=1429118643004

NU TE PUNE CU POSTU CA ARE MINTEA ODIHNITA
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai radiatia UV-C este foarte periculoasa, de ex. daca te uiti direct la o astfel de lampa orbesti. Pe wikipedia afli mai multe.
Avand in vedere ca lampa asta pe care ai luat-o este la vedere, sunt 2 posibilitati: ori aia care au facut-o sunt iresponsabili, ori e teapa, adica nu e lampa UV-C ci UV-A sau B, adica o lumina ultravioleta care nu e periculoasa dar nici nu e germicida.
Eu pariez pe varianta 2, dar oricum nu as cumpara in veci asa ceva.

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:Salutare astazi am achizitionat si eu o astfel de lampa uvc doar ca aceasta se introduce direct in acvariu cu ventuze arata ca si o lampa de incalzit... cineva a mai folosit asa ceva? http://m.ebay.it/itm/NEON-ACQUARIO-LAMPADA-GERMICIDA-STERILIZZATORE-UV-C-IMMERSIONE-VENTOSE-PESCI-/142055313722?txnId=1429118643004

de asta e bine sa intrebi inainte sa cumperi. Lampile uv folosite in acvaristica sunt inchise in niste recipiente speciale si prin ele trece doar apa. Lumina uv nu se rasfrange asupra plantelor, pestilor, etc. Inainte se foloseau lampile astea pentru sterilizarea camerelor de locuit, sau se faceau tratamente locale inclusiv pe oameni. In acvaristica lumina uv este folosita pentru eradicarea algelor din "apa verde", altfel nu se prea foloseste. Cate unii folosesc lampile uv montate de producator in filtre cateva ore pe zi. Greu de spus care e efectul asupra apei si asupra vietuitoarelor in timp

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: