Salut, in principiu poti sa amenajezi acvariul cum iti place tie, cu cat mai multe locuri unde se pot ascunde cu atat mai bine. Eu am in acvariu 2 plante mari anubias si roci vulcanice. Ce ar trebui sa stii despre Jewel e ca sunt pesti foarte teritoriali, eu am avut 2 perechi perfect sanatoase si exemplare mari care a trebuit sa le dau pentru ca nu se intelegeau cu ciclidele americane (am 7 ciclide convict intr-un acvariu de 160l) pe care le aveam in acvariu. Au fost puse in acvariu cu ciclide africane (malawi) si a fost mai bine un pic, dar si aici ciclidele de malawi ii cam evitau. Deci recomandarea ar fi sa nu mai tii si alte specii de ciclide daca ai jewel.
Oricum or sa iti placa, sunt interesanti. In functie de starea lor de spirit sau sanatate, culoarea lor rosie se intesifica sau paleste. Fac o multime de pui de care au mare grija, iar in perioada in care au pui nu se apropie nimeni de teritoriul lor si au rosul cel mai aprins.
This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2013 11:53:20
Revin pe acest post mai vechi ca sa mai arat cum s-a mai dezvoltat acvariul si odata cu el puii de hemichromis lifalili pe care i-am luat cu cateva luni in urma. Am scos corydorasii pentru ca am observat ca mi se cam dadeau la ei (cei ai colegului Severus sunt mult mai pasnici cu alte specii, chiar si cu creveti.. ai mei nu) si am pus in schimb pereche de ancistrus care mi-a facut pui acum o saptamana.
Cei mari sunt mai colorati si mai agresivi. Am 2 in continuare care abia depasesc 3 cm. Cei mai mari pe care ii am (i-am botezat simbolic arnold si stallone - stallone are un punct negru pe coada, in timp ce arnold nu are-) se "mai testeaza" la mijlocul acvariului, unde e de inteles ca se e granita celor 2 teritorii.
Altfel, nu pot sa nu remarc cat de curiosi sunt acesti pesti. Ancistrusul isi face noua "prima casa" in acvariu si sapa sub nisip. Hemichromisii nu raman indiferenti la aceasta schimbare de decor si chiar se duc sa vada de aproape cam cum sta treaba cu sapatul in nisip (altfel, nu sunt conflicte).
Va las si un film aici daca tot l-am facut, o zi buna tuturor!
Acvariul este curat si imi place cum arata Hemichromisii. Totusi, sunt asa de micuti pe langa ancistrus !!!
Sper sa creasca si sa ne arati pui si de la ei. Ape limpezi si o seara placuta