[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Muschii mei!!!  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In acavriu? si mergem si-i replantam primavara
[ICQ]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

dberger wrote:
Antoniot wrote:mossurile se pot adapta submers, un exemplu concret ar fii fierea pamantului se gaseste si forma emersa si submersa sau fissides bryoides, eu am patit cu un mos recoltat emers sa mi creasca in acvariu total diferit, identic cu Fontinalis antipyretica.

muschiul este "alga" adaptata sa creasca pe sol in locuri umede. Daca specia nu este strict acvatica si, sa creasca natural in apa, nu poate fi adaptata sa creasca submers. La fel poti sa incerci sa cresti floarea-soarelui in acvariu, poate se adapteaza... in mod sigur se va intampla ce a spus deja Black:
Black wrote:Daca ai spatiu sa-ti faci un plaudariu deasupra pe acvariu si o sa poti creste acesti muschi, altfel o sa devina plante in stadiu de putrefactie sub apa.

muschiul-de-pamant luat de pe o buturuga, piatra, chiar si in apropierea unui curs de apa si care creste emers... inseamna ca asa trebuie sa creasca si, in nici un caz nu va supravietui foarte mult timp submers. Dar, este bine sa experimentam...

Nu cunosc teoriea in botanica dar vin cu practica mea pe care o am din incercarile mele cu mossuri crescut strict emers in natura si introdus acvariu.

Acesta cules din natura:

image

Uploaded with ImageShack.us

image

s a adaptat si crescut asa in acvariul meu:

image

image

crescut submers l am gasit pe unele siteuri ca fiind Stringy Moss - Leptodictyum riparium dar consider ca este identificat gresit de siteul aquamoss.net.

Nu este singurul moss pe care l am cules din padure sau langa lacuri si s a dezvoltat submers.

Iar ca plante dau exemplu pe Lysmachia nummilaria pe care o gasesti crescuta bine mersi emers pe langa paraiase sau balti care creste foarte frumos, armonic si repede in acvariu.

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2012 12:22:50

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
petflow
Junior member

IP:

Dberger!!! Am spus plante.. nu muschi... Aici este exact invers...Iarna plin de muschi, la vara nu stiu daca-i mai gasesc la 40`-45`grade
.Aici rare ori ingheata!!!!! In schimp plante ar fii exccelent daca as gasi ceva pentru temperatura asta.. NU!!!!????
Antoniot!! M-ai salvat!!!!! ... La un moment-dat am crezut ca sunt singurul ,,cu muschi'' contra la un forum intreg ...
Sper ca nu deranjez pe nimeni daca eu fac incercari si teste,,,, si dupa ,,vin cu fapte concrete si dovezi.
Bune sau rele...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2012 17:08:04

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: