[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu de incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Mie imi place ca baiatul e curios si incearca sa acumuleze informatii din mai multe surse.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2012 22:44:34

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
stefanp
Moderator

IP:

HumanFace wrote:
3- As lua un filtru extern. Daca o sa vrei rezultate foarte bune nu vad alta solutie dacat un filtru extern. Daca vrei sa iesi mai ieftin poti bricola tu unul, nu e foarte greu si rezultatele vor fi la fel de bune. Ai nevoie de un butoias din acela din plastic pentru muraturi de 5-10 L, o pompa de aprox. 500l/h, niste bucati de furtun in functie de diametrului iesirii pompei, niste silicon pentru acvarii (90 lei) si de materiale filtrante (preferabil 3/4 sa fie material biologic (sera siporax sau eheim substrate pro) si 1/4 burete cu o foita de vata perlon deasupra, sau in cel putin 1/2 sa fie material biologic. Studiezi tu cum sa faci filtrul. Nu e asa greu.

Sau urmaresti sectiunea vanzari si gasesti un un filtru extern SH la vreo 700 litri pe ora pe la 200 de ron si te-ai scos Ca sa scoatem din ecuatie riscul de a bricola gresit filtrul, pe care oricum vei cheltui cateva zeci de lei.

In rest, colegul humanface ti-a explicat mai in detaliu ce si cum. As asculta de el

Dar repet, apuca-te si citeste topicuri aici in categorie, ai sa-ti lamuresti enorm de multe lucruri (legat de plante, fertilizare, filtrare etc.). Daca ai sa aloci ceva timp inainte sa te apuci de treaba, pentru documentare, vei avea multe satisfactii dupa. Daca te grabesti, te dai cu capul de pereti de la inceput si ai sa renunti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bihoreanu
Junior member
[Avatar]

IP:

DECI! scuze pentru inactivitate dar...vacanta). Zilele acestea voi da cei 2 Guramii 1 xifo mascul si 1 scalar..sper sa ii pot da la schimb pe niste plante/auto colant negru la un magazin din zona oO REVIN!
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

O solutie interesanta si care la mine merge, vis-a-vis de plante, ar fi niste Microsorium Pteropus (Java Fern, Feriga de Java)ancorata pe lemn. Creste decent si cu lumina mai putina, are crestere lenta deci nu o sa-ti invadeze acvariul etc. Eu personal nu am substrat in acvariu, am un "pat" de aschii de lemn de mangrova pe care am atasat ferigile si vad ca merge treaba. Nu cred ca s-a spus nimic de pietrele alea din acvariu, vezi sa nu fie calcaroase (testul cu otet). Despre pesti, asa cum au spus cei mai experimentati decat mine, sunt multi si incompatibili (atat intre ei cat si cu acvariu). Mergi pe neoni si cory si nu o sa-ti para rau, eventual si niste creveti RCS (TOATE DUPA CICLARE) pune ferigile ... si o sa vezi ca totul se normalizeaza (apa limpede, echilibru in acvariu etc). Ulterior, cand o sa mai avansezi, eventual o bomba de CO2 (pana atunci Easy Carbo)

Non scholae, sed vitae discimus
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Intervin si eu cu un sfat, chiar daca am sa contrazic unii colegi, neonii nu merg cu xifo si nici cory. Xifo cer un Ph minim de 7,5, Cory merg pana la maxim 7,5 iar neonii pana la maxim 7. De supravietuit s-ar putea sa supravietuiasca dar in ce conditii si cat... In privinta gouramilor sunt destul de sceptica, uneori se pot dovedi agresivi cu pestii mici.
Concluziile le tragi tu singur, bafta!
Bihoreanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc de sfaturi/critici/pareri sper sa mai curga..
Aseara am improvizat un moonloght?
aveti aici 2 videouri:
http://www.youtube.com/watch?v=GUp_2li303Y
Scalari/ziua
http://www.youtube.com/watch?v=__0LmeSHaY0
Neoni noapte
Se vede muuuuuuuuuuuuuult mai frumos decat in video.. dar nah..

This message was edited 1 time. Last update was at 10/08/2012 17:08:11

Bihoreanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Vad ca nimeni nu mai trece pe aici....dar eu tot o sa continui..O intrebare:din cate se poate vedea mai sus am 6 scalari 3 negrii 2 albi 1 sidef.Intrebarea mea este urmatoarea: De ce nu inoata grupati x(? de cele mai multe ori cei negrii stau unul langa altul dar cei albi stau imprastiat ..ce draci de amiaza au?
Bihoreanu
Junior member
[Avatar]

IP:

As vrea sa fac un schimb : 2 gourami,1 sclar alb, 2 masculi si o femele(cred ca are pui) de xifo si pestele misterios pe niste plante easy care nu necesita carbon si alte chestii.. Se ofera cineva din Oradea >?
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Pai mai bine te-ai intreba de ce ar trebui sa inoate grupati? Scalari nu sunt pesti de banc sa stea toti la un loc. Nici macar pestii de banc nu stau chiar toti si chiar tot timpul grupati. Deasemenea bancurile de pesti nu se formeaza in acvarii care nu sunt suficient de mari.
Neonii de exemplu trebuie sa fie minimum 6 ca sa formeze un banc, iar lungimea recomandata a acvariului e de 100cm.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: