[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Spatele acvariului Background  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Iulian99 wrote:
Am amestecat in ciment niste oxid negru de fier si niste pigment maro

Astea pe unde se gasesc? Si mai ales ce e "pigment maro"?
Merci
Oxidu' negru de fier e un pigment sub forma de praf ....... negru. Murdareste al de bine . Se gaseste cam la toate magazinele cu materiale de constructii (ciment, vopsele .......).Pigmentu' ala maro e intr-o cutiuta in plastic de vreo 30 ml. Se gaseste in aceleasi locuri. Exista zeci de nuante si culori. Trebuie sa fie pentru ciment.

nemo wrote:Nu se innegreste de la flacara lumanarii Daca se innegreste e greu de curatat
Nu prea se innegreste. Nu te apropii cu flacara pina se aprinde. Tii decoru' sculptat cu fata in jos si vii cu flacara de jos in sus. Nu te apropii prea mult, doar atit cit sa se topeasca de la caldura. Dupa ce te antrenezi pe 1-2 bucati mici, iti dai seama cit e de usor .

Trebuie lipit bine de tot pe geamu' din spate cu silicon pentru acvarii. Fara economie. Pluteste ceva de speriat. Eu am culcat acvariu' pe spate si am pus mai multe carti pe decor sa-l tina apasat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Iulian99
Junior member
[Avatar]

IP:

@MARELE ALB
Merci pentru info si felicitari! Esti tare !
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
...Fara economie. Pluteste ceva de speriat. Eu am culcat acvariu' pe spate si am pus mai multe carti pe decor sa-l tina apasat.

Asa usor era de ti se ridica in aer?
Iskebible
Member
[Avatar]

IP:

Pai gresisera baietii de la fabrica si cand l-au expandat au facut-o cu heliu. Sa vezi cand se mai sparge o bulina ceva mai scapa heliu si atunci sa vezi ce voci au pestii.

eu si mintea mea cea de pe urma!
"Me little site"
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Buey circotasilor . Trebuia rasturnat acvariu' ala pe spate, uite cam asa ca asta: ....... L-am ghidilit pina nu mai putea de ris si s-a asezat singur in pozitia "regulamentara" .
Nu l-am putut lipi cu acvariu' in pozitia normala pentru ca polistirenu' ala nu era foarte plan. S-o fi deformat cind l-am prajit, reaq stie, da' era o distanta de vreun cm fata de sticla intr-unul din colturi. Trebuia ceva care sa-l preseze.

Iskebible
Member
[Avatar]

IP:

Uite vezi! Tot am mai scos ceva de la tine! Bine de stiut, exista posibilitatea deformarii poliesterului in procesul de fabricare => necesitatea spatiului de manevra cu acvariu.

"Me little site"
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Si atentie la cei cu acvarii care au transversala la mijloc... trebuie sa faceti decorul din bucati.

(la bazinul de 400 eu am cumparat unul din plastic turnat care nu are mai mult de 5 cm grosime si m-am chinuit o gramada sa-l conving sa intre. Noroc ca am fost puternic si fiind de plastic subtire si mai destept ca mine a cedat el...)
Iskebible
Member
[Avatar]

IP:

Si nu ne pui si noua poze cu el?

"Me little site"
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:Si atentie la cei cu acvarii care au transversala la mijloc... trebuie sa faceti decorul din bucati.
Asa e. Asta e din trei bucati. Se suprapun un pic sa nu se vada imbinarea (intr-una din poze se vede totusi ). Sau mai bine, se mai da odata cu ciment peste imbinare dupa ce se lipeste in acvariu.

Lucian wrote:Noroc ca am fost puternic si fiind de plastic subtire si mai destept ca mine a cedat el...
Eu cred c-ai folosit si vraji .......

barbq
Junior member

IP:

Ai avut pana acum probleme cu decorul acesta din ciment sau din cauza lui ?
De cat timp iti functioneaza acvariul cu decorul descris ?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

barbq wrote:Ai avut pana acum probleme cu decorul acesta din ciment sau din cauza lui ?
N-au fost probleme deocamdata.
Nu stiu cum o sa fie peste citeva luni sau ani, daca o sa se dezlipeasca cimentu' de pe polistiren sau nu . Habar n-am.
Daca se da smecher si pica cimentu', nu-i nimic, e usor de scos din acvariu. Sper sa nu fie cazu'.

barbq wrote:De cat timp iti functioneaza acvariul cu decorul descris ?
Am pus apa in acvariu pe la inceputul lui februarie. Dupa vreo trei saptamini (timp in care a facut omu' schimburi dese de apa ) am pus primii pesti pe care i-am observat foarte atent cu minciogu' in dinti gata sa-i scoatem la cel mai mic semn de intoxicatie. Dar a fost bine.

florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Hai sa ma bag si eu. Tocmai am facut si eu un background din polistiren extrudat. Am preferat extrudat in loc de expandat pentru ca e mai dens si mi se pare mai usor de sculptat.
Dupa cioplire ar arata cam asa:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0

Nu l-am mai ars cu flacara pentru ca am preferat sa aiba mai multe asperitati. Dupa prima mana de ciment in care am pus si niste pigment ca sa il inchid la culoare arata cam asa:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=1
razvan
Membru banat

IP:

poti sa te superi pe mine, dar gri arata parca mai bine decit negru ...
negru fiind se estompeaza toate "formele"

sa nu ma injuri daca iti dau de lucru ;)...
manyaku
Member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:poti sa te superi pe mine, dar gri arata parca mai bine decit negru ...

asa este..sunt pe deplin de acord cu tine razvan..
tocmai am terminat si eu background-ul la bazinul ciclidelor. de asemenea l-am facut din polistiren si l-am "gatat" cu 3 straturi de lapte de ciment, cel de-al doilea fiind ceva mai gros(am adaugat si o mana de nisip), farra coloranti sau alti pigmenti.arata super mega extra bestial .. .sunt mandru de creatia mea.din pacate nu am poze...dar incerc sa-l trag pe film . asadar..gri e cu mult mai "smecher" decat negru.. :-P
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

in apa, negrul ala ar putea arata mult mai bestial decti gri... chestie de gust, DAR din pozele prezentate de colegu' eu asa am vazut. acum ca sa incurcam si mai mult problema ;) ar merge asa gri cum se vede, dar "crapaturile" scoase in evidenta "putintel' cu negru .. ;)
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

In prima poza nu este gri ci albastru deschis. Asta e culoarea originala a polistirenului extrudat. In a doua poza e un gri inchis. Nu e chiar negru. Si mie mi se parea cam inchis si cred ca o sa ii mai dau o mana de lapte de ciment fara pigment, si prin crapaturi nu mai bag ca sa ramana inchise la culoare. Are ceva daca dau mai multe straturi de ciment pana ma hotarasc la culoare? Banuiesc ca nu. Plus ca cimentul ud (decorul va fi in apa) e mai inchis la culoare decat uscat. Mai experimentez. Nu ma grabeste nimeni.
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

O solutie pt cei care vor un background si din divere motive nu vor sa incerce un background "de interior" in acvariu, le recomand un background din....hartie creponata Gasiti in carrefour, la doar 10-15 mii hartie creponata de diverse culori(eu recomand neagra)...dimensiuni 200 * 60 cm. O lipiti cu scotch pe geamul din spate..si asta e Arata f bine, mult mai bine decat backgroundurile "speciale" cele cu plante desenate.

image
[Email]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu deschid alt topic intreb aici !
Vreau sa fac un background din fibra de sticla... cu ce pot vopsi??

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: