insane13 wrote:...Dupa cum spune si titlul acestui topic am probleme cu algele intr-un acvariu de 90L .
... cateva plante cumparate de pe net , cateva de la magazin...
de regula, cam cam asa ne alegem cu alge, de pe plantele cumparate din alte bazine
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
Nu faci nimic cu CO2 daca il difuzezi prin spray-bar. Nu are timp sa se dizolve, bulele sunt prea mari iar timpul de contact cu apa este prea mic. Ai nevoie de un reactor activ care sa forteze bulele de CO2 sa se dizolve in apa.
dberger , inainte de asta aveam furtun normal de la bomba co2 , cu vata , undeva pe fundul acvariului iar plantele au crescut bine Asa conectat la filtru , co2 il trimite roata in acvariu nu , iase la suprafata direct. (particulele se vad cum plutesc prin tot acvariul)
Conform cu principiul merge si asa... merge. Bulele depinde cat de mici sunt, daca nu exista un difuzor ceramic, vor pluti un timp prin apa. Dar, esti sigur ca se dizolva? Daca mergea si asa nu se inventau reactoarele active. In acestea bulele de CO2 raman captive, sunt sparte de jetul de apa si difuzeaza 100% in apa.
Nu trebuie sa te sperie costurile suplimentare se pot face si DYI cu doua maini dibace
.
Frumos , dar inca nu sunt dispus sa ma avant asa departe .
Nu sunt expert dar din moment ce plantele se dezvolta si fac pui , dau frunze ,cresc , eu zic ca totusi se dizolva ceva , nu?
Bulele sunt mici incat tot plutesc prin acvariu ) nu se ridica direct la surpafata
This message was edited 1 time. Last update was at 17/05/2012 21:32:12
IP:
Frumoasa evolutia acvariului. Poti tunde vallisneria aia din coltul din dreapta, pana sub nivelul apei, o sa arate mai bine. Oricum daca creste prea mare, o sa blocheze lumina pt celelalte plante.
Ma bucur ca ai reusit sa invingi in razboiul contra algelor. Ape limpezi si spor la treaba.
Nu iase nici cum frumos Nu reusesc cu gazonul , ma gandeam sa-l fac din japonica .
Trebuie sa scap de valisneria ca se inmultesc prea mult.
Plantele nu mai perleaza , am adaugat a 2 bomba ca recomandare anterioara pe acest topic.
Ce ziceti?
This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2012 18:27:26